Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag topper tussen twee ploegen waar rumoer overheerst

30 januari 2020 20:05

PSV zal zondag afreizen richting Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Waar het bij PSV al enige tijd onrustig is, begint ook het gemor in Amsterdam te komen. Waar eerst werd gesproken over ongeslagen kampioen worden, werd in de laatste vijf competitiewedstrijden drie keer verloren. Ajax staat nog wel bovenaan, maar het gat met nummer twee AZ is maar drie punten.

Zondag zal het de 64ste keer worden dat Ajax - PSV voor de Eredivisie op het programma zal staan. PSV wist tot nu toe 21 keer te winnen, speelde 9 keer gelijk en verloor 33 keer. De meest doelpuntrijke overwinning vond bijna 15 jaar geleden plaats. Op 20 mei 2005 was PSV mede dankzij drie treffers van Mark van Bommel met 0-4 veel te sterk en zorgde het er voor dat de ArenA na ruim een uur spelen al grotendeels leeg was.

Aan het begin van het seizoen speelde PSV ook al tegen Ajax in Amsterdam, toen voor de Johan Cruijff Schaal. PSV verloor toen met 2-0. De competitiewedstrijd in september eindigde in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel.

De selectie van Ajax kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad doorliepen de jeugdopleiding van PSV. Huntelaar zou uiteindelijk tot 1 competitiewedstrijd in het eerste elftal komen, terwijl Labyad in 67 officiële wedstrijden het shirt van PSV droeg. Siem de Jong speelde in het seizoen 2016/2017 voor PSV, terwijl trainer Erik ten Hag drie seizoenen als assistent-trainer bij PSV werkte onder Fred Rutten. Aan de zijde van PSV speelde Nick Viergever in het eerste elftal van de Amsterdammers, terwijl Pablo Rosario en Donyell Malen in hun jeugdopleiding hebben gespeeld.




Tags

huntelaar labyad overheerst rumoer topper arena bommel doelpuntrijke eredivisie hag jong malen rosario rutten viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage