Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Ik vind dat John de Jong moet blijven'

3 februari 2020 02:38 - NOS
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Ik vind dat John de Jong moet blijven"; image source: Pro Shots

Als het aan Ernest Faber ligt, blijft John de Jong voor PSV behouden als technisch manager. Dat gaf hij zondag na de wedstrijd tegen Ajax aan in gesprek met de NOS. "Hij is een jonge technisch manager en heeft heel veel goede dingen gedaan voor ons. Niet alleen afgelopen periode, maar al twintig jaar lang", aldus Faber. "Hij is een fijne persoonlijkheid om mee te werken. Geeft ook daarin fouten toe intern, maar wil wel verder. Hij is belangrijk voor de trainer en voor de groep die we hebben. Hij is een jongen voor de toekomst en hij moet, vind ik, de tijd hebben om verder te gaan bouwen aan een mooie nieuwe ploeg en een nieuwe staf."


Tags

faber jong nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Tuurlijk Faber. Laten we de middelmaat de hand boven het hoofd houden, dan keren we wel terug naar de top. PSV ten voeten uit. De middelmaat regeert.

Zolang JdJ niet eens toegeeft en beseft dat ie een vermogen weggegooid heeft en geen enkele indruk wekt dat ie weet waar de pijnpunten vs selectie zitten, heeft ie samen met Toon geen bestaansrecht.
+8/-6

 
6 maanden geleden
We moeten Bergwijn verkopen om de aankoop van Bruma goed te maken.
Bruma wordt iedere week opgesteld en bakt er helemaal niks van.
John moet blijven, Toon moet blijven en Faber moet ook blijven.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Ja, John en Toon moeten direct eruit! Eigenlijk iedereen die hier iets mee te maken heft - de hele eerste selectie en alle staf!! Ook de koffiejuffrouw, de familie van Kemenade en alle supporters. Allemaal hebben ze het tij niet kunnen keren dus allemaal eruit!!
+3/-2

 
6 maanden geleden
Whaha.. precies! En ook nooit geen sfeeracties meer, want die helpen ook niet.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Nee, daar hebben we Lozano voor verkocht.
+1/-0

6 maanden geleden
Ons kent ons PSV
+3/-3

6 maanden geleden
Faber is een zwakke coach... hij wordt nooit boos en vindt alles goed.
Met Faber weet je dat je ergens in de middenmoot eindigt.
+3/-5

 
6 maanden geleden
Ah.. jij zit in de kleedkamer?
+1/-0

6 maanden geleden
Ik vind ook dat John nog mag blijven,
Is dit niet de erfenis van Brands? Hoe lang volg je een speler voordat je interesse hebt? John zal de schuld niet op Brands afschuiven uit respect of beleefdheid. Is natuurlijk ook wel heel makkelijk weg gaan bij een ploeg doe net een groot deel van zijn kwaliteiten verliest
Ook met het budget wat we hebben moet je gewoon geluk hebben dat een speler omhoog gaat ipv omlaag. Hij heeft echt wel beste voor met de club!
+6/-2

 
6 maanden geleden
De scouting is nog hetzelfde als over Brands toch? Toen werd Bruma ook al gevolgd.
+2/-0

 
6 maanden geleden
De huidige scouting is op poten gezet door JdJ. Er is echt maar 1 verantwoordelijke!
+2/-1

 
6 maanden geleden
We hebben geen scouting RB. Een paar oud voetballers maar die hebben er geen kaas van gegeten.
+2/-1

 
6 maanden geleden
De scouting zoals jij bedoelt heb je ook helemaal niks meer aan. Vroeg wel, nu niet meer. Je moet het doen met spelers die op de markt worden gezet. Hooguit voor de jeugd kun je nog scouten op de oude manier.
Je kunt je helemaal een slag in de rondte scouten, maar 50% is niet te koop, 25% financieel niet haalbaar en 24% wil helemaal niet komen. Die ene % die overblijft zijn spelers uit Vietnam, Canada, Luxemburg etc.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Dit klopt helemaal wat je schrijft!
Boumgartel was ook de nummer 4 of 5 op de lijst nummer 1, 2 en 3 waren onder andere Alvares en Leandro maar die waren financieel niet haalbaar.
Die gasten wachten allemaal tot het laatste moment wie het meeste betaald.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Nee kletsverhaal. Kijk naar bijvoorbeeld Heerenveen of Willem II.. Hebben duidelijk minder geld maar betere spelers en een betere coach. Bij PSV middelmaat troef en dat zonder consequenties: John moet dus weg en de volgende technisch directeur moet schoon schip maken met de huidige scouts die aan vervanging toe zijn.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Dus het is kletsverhaal omdat Heerenveen en Willem II toevallig een keer beter zijn dan PSV? Alsof dat met regelmaat gebeurd.

Toevallig was de vijver waar wij altijd in vissen afgelopen zomer een keer leeg en gevuld met een paar slechte 'vissen.'. De vijver van Heerenveen en Willem II is altijd gevuld met restjes en slechte 'vissen'. 1 keer in de honderd jaar hebben wij dan pech en subtoppers een keer geluk.
+1/-0

 
6 maanden geleden
John de Jong heeft het beste voor met de club... natuurlijk doet hij zijn best - dat deed Van Bommel ook en Faber doet dat eveneens.
Tussen je best doen en een goed resultaat zit een groot verschil.
Toon Gerbrands doet ook zijn best... maar alles zit tegen.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Wat ik al zei , het is een grote vriendjespolitiek in de top van PSV. Niemand durft elkaar aan te spreken en het dekt elkaar allemaal. Hoe kan je als topclub van de laatste 15 wedstrijden 2x winnen ? En dan wil toontje naar de beste 32. Wellicht van Nederland want van wat heeft hij nooit uitgesproken. Wat zullen ze veel kaarten verliezen volgend seizoen. We zijn afgegleden naar een stuurloos schip en de RVC vindt alles goed. En Faber je mag ook tekeer gaan langs de lijn ipv stilzwijgend heen en neer te wippen. En er moet gewonnen worden. Als je achterstaat breng je aanvallers en geen verdedigers.
+3/-2

 
6 maanden geleden
Inzake de RVC: zit daar wel genoeg voetbalverstand om een oordeel te kunnen vellen over wat er allemaal gaande is maar vooral wat er moet gebeuren?
+4/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

6 maanden geleden
We kunnen ons nu vol op de training richten!
+5/-0

 
6 maanden geleden
Dat is mooi, want ik heb gehoord dat het team het op de training wel goed doet
+3/-0

 
6 maanden geleden
Leuk. Heb ik ook uit betrouwbare bron vernomen (de heer E. Faber)
+2/-0

6 maanden geleden
John en Toon nu ontslaan heeft Psv niks aan.
Dan wordt Psv een stuurloos schip en er moet toch een nieuwe trainer aangesteld worden.
Het probleem is dat Psv john de Jong eindverantwoordelijke heeft gemaakt op technisch gebied en er geen zwaargewicht is aangetrokken naast John.
Toon is in mijn eigen de regisseur van dit falend beleid.
Dat Mark ontslagen is was onherroepelijk, als alleen de resultaten slecht waren had je dit nog kunnen overdenken, maar Mark heeft alles en iedereen tegen zich in het harnas gejaagd binnen Psv.
Met Marcel Brands in het bestuur was dit niet gebeurd maar John en Toon hebben de personality niet simpelweg.
Door omstandigheden zoals wat er in Utrecht gebeurde,de blessures van Malen,bergwijn,Lammers ..een slecht samengestelde spelersgroep is dit Psv nu in een vrije val gekomen.
Psv moet nu het hoofd koel houden,een nieuwe trainer aanstellen,een zwaargewicht op transferbeleid naast John de Jong zodat die wat van zijn taken kan verdelen en kan sparren met iemand.
En het belangrijkste ,de selectie doorselecteren en elke nieuwe aankoop moet nu raak zijn en dat zal een hele klus worden.
Dus volgend seizoen zal wrsch nog een overgangsjaar worden.
Om bijna de halve selectie door te selecteren in 1 zomerwindow is niet te doen.
En ga er maar vanuit dat spelers als Dumfries, Ihatarren en Malen ook gaan denken aan een vertrek.
+5/-0

 
6 maanden geleden
Goede analyse (al weet ik niet wat MvB allemaal fout heeft gedaan naast slechte invloed op spelerstransfers en geen wedstrijd winnen met Rosario al captain).
Anyways enige punt op jouw analyse is dat een sterke TD naast JdJ ik weet niet wat dan nog de functie is van JdJ? Hoofd scout?
Ook ben ik bang dat Toon het gewoon niet in zich heeft een goede TD en trainer te vinden en of hij wel echt de pijnpunten kan bloodleggen, aangezien hij er verantwoordelijk voor is.
Eerst Toon vervangen denk ik.
+1/-0

SantiagoArias (geschorst)
6 maanden geleden
Het zou zeer onverstandig zijn om halverwege het seizoen de technisch directeur te ontslaan. Zowel de algemeen directeur als technisch directeur in dit stadium van het seizoen de laan uitsturen, zou helemaal dom zijn. Wacht tot het einde van het seizoen en evalueer dan dat het een lieve lust is.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Je kan ook zeggen dat dit juist het ideale moment is om de heren te ontslaan,seizoen zit er al op en er gaat heus tijd inzitten om wel capabele mensen in de organisatie op te nemen.
Iemand die op zijn minst wel in staat is om een selectie aan te stellen die in balans is en begrijpt hoe je succes afdwingt.
Zeker als de club het ambitieniveau 32 nastreeft.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Eens, maar wachten met evalueren is niet nodig. Sowieso een rot woord, evalueren. Als je dat niet constant doet is dat een falen op zich.
+1/-0

6 maanden geleden
" Hij is een jongen voor de toekomst en hij moet, vind ik, de tijd hebben om verder te gaan bouwen aan een mooie nieuwe ploeg en een nieuwe staf."

Sorry, die tijd is er niet. En het geld ook niet. Tegen die tijd is PSV een leeg omhulsel en voetballend in de Keukendivisie. De concurrentie zit niet stil. Kijk naar AZ kijk naar Feyenoord. De voetbalwereld is een steenharde wereld geworden. Kijk naar Rodriguez. Zou NOOIT naar PSV zijn gekomen als hij 4 miljoen euro had kunnen verdienen in Turkije. AZ zei keihard neen toen PSV informeerde naar Ouwejan. Zou vroeger geen probleem gegeven hebben. De bottomline is dat zowel Gerbrands als De Jong hele lieve zachte mensen zijn maar juist daardoor ongeschikt zijn om leiding te geven aan een organisatie die moet opereren in een keiharde wereld.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Rodriguez kon zelfs gewoon in Milaan blijven, om 4 miljoen te verdienen. Het klopt dus voor geen meter wat je verteld.
+3/-0

6 maanden geleden
Slapjanus Ernest Faber houdt ook al de hand boven het hoofd van slapjanus John de Jong. De club staat in brand, maar laat dat het kleffe kliekje niet weerhouden van nou ja klef te zijn. De club is ziek en de ziekte breidt zich van binnenuit uit, een en al uitzaaiingen... nepotisme viert hoogtij binnen de Philips Saamhorigheid Vereniging. Zum kotzen.
+2/-4

6 maanden geleden
Faber zit op de bank alsof ie een begrafenis bijwoont.Totaal geen passie en die 2 assistenten stralen ook niet veel uit. TD eruit en overnieuw beginnen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Als je Dick Advocaat langs de lijn ziet - dan zie je het verschil.
Hij geeft wat aanwijzingen en doet wat omzettingen, het pakt allemaal goed uit.
Dick heeft veel ervaring en veel inzicht tijdens de wedstrijd en ook tijdens de training. Hij weet spelers te motiveren en je ziet spelers die bij hem in no time beter worden er staat nu een ploeg die van Ajax en AZ kan winnen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Wat de gedachte was achter het doorschuiven van Faber is me tot op de dag van vandaag nog steeds niet duidelijk. Destijds toen hij Cocu tijdelijk verving was het ook kommer en kwel. Ik neem dat de wijze heren bij PSV ernstig kwalijk. Totaal geen Plan B
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ernest Faber was een verdediger... PSV kan nu iets beter verdedigen - maar het middenveld en de aanval is knudde.
Misschien met Ruud van Nistelrooij erbij dat het dan beter wordt.
Ruud is een aanvaller die weet hoe je goals moet maken.
+1/-0

 
6 maanden geleden
We verdedigend zodanig goed dat we binnenkort moeten duimen dat play-offs alsnog gehaald worden.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Met verdedigen kan je geen wedstrijd winnen. Het staat inderdaad iets beter (moet Schwaab nog naar de bank of tribunen)
+1/-0

6 maanden geleden
JdJ vindt dat Faber miet blijven en Faber vindt dat Gerbrands moet blijven en Gerbrands vindt dat Hesp moet blijven.

Ga nu eerst maar eens een keer presteren en als dat niet lukt is het een heel logisch besluit om afscheid te nemen van de heren die niet functioneren.

Het moet maar eens afgelopen zijn met het “warme” ons kent ons sfeertje en laat er ajb een topsportklimaat worden neergezet door capabele mensen.
+1/-0

5 maanden geleden
Laat hem eens een stel goede middenvelders kopen want dat is toch wel waar het aan schort .Hendrix is teruggevallen helaas en Rosario komt opbouwend gewoon te kort . Ze moeten weer naar types als van ginkel en propper spelers die niet beperkt zijn tot 1 bepaalde plaats op het middenveld en waar echt voetballend vermogen in zit en die dynamisch zijn .
+1/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal