Transparent
Inloggen
Sluiten

Degelijk PSV in nieuw 4-4-2 systeem naar verdiende zege op machteloos Willem II: 3-0

8 februari 2020 21:55
Foto: Pro Shots

Degelijk PSV in nieuw 4-4-2 systeem naar verdiende zege op machteloos Willem II: 3-0; image source: Pro Shots

PSV wist zaterdagavond een verrassend eenvoudige zege te boeken op een vrij machteloos ogend Willem II. Na een 1-0 ruststand wonnen de Eindhovenaren uiteindelijk wat geflatteerd met 3-0. Denzel Dumfries zorgde halverwege de eerste helft voor 1-0 waarna Ryan Thomas na de pauze de score verder opvoerde: 2-0. Diep in de blessuretijd was Willem II- speler Mike Tresor Ndayishimiye verantwoordelijk voor het koddigste moment van de avond door geheel onnodig de 3-0 in eigen doel te schuiven. PSV nadert de Tilburgers op de ranglijst hierdoor weer tot op één punt.

PSV-trainer Ernest Faber had vandaag een verrassende tactische move in petto. Hij ging over naar een systeem met twee spitsen en dat duo werd, nog verrassender, gevormd door Sam Lammers en Ryan Thomas. Faber vooraf: “We denken dat Ryan met zijn loopvermogen dit goed kan invullen, we hebben er de hele week op getraind.”

Uiteindelijk mocht achteraf geconcludeerd worden dat het experiment slaagde want PSV speelde zeker nog geen grootse wedstrijd maar in deze opstelling gaf men wel veel en veel minder ruimte weg aan de tegenstander om te voetballen. Bij balbezit van Willem II zakte PSV in tot rond de middenlijn en hield de linies kort bij elkaar. Het had als gevolg dat de gasten nooit er lekker doorheen konden spelen. Zelf schiep PSV zich wel regelmatig wat leuke mogelijkheden. Zo waren er al snel aardige schietkansjes voor Mohammed Ihattaren, Ryan Thomas en Cody Gakpo. Aan de rechterkant stoomde Denzel Dumfries, in dit systeem veel meer vrijheid genietend om te komen, regelmatig gevaarlijk op. Hij was het dan ook die na ruim een half uur wist te scoren. Na een aardig balletje van Daniël Schwaab penetreerde Dumfries weer eens diep waarna de bal naar winnen werd gekapt en onder de wat onorthodox duikende keeper Timon Wellenreuther door in de verre hoek geschoven: 1-0. Een prima goal van de Eindhovense topscorer van 2020.

Willem II kon er amper iets tegenover stellen. Pas na de pauze kwam de zo geloofde formatie van trainer Adri Koster wat meer opzetten. De gasten hadden de bal en PSV moest ver terug. Maar ook nu stonden de gastheren eigenlijk gewoon goed want gevaarlijk werd Willem II niet. Dat PSV zelf aan de bal tot amper iets goeds kwam was zeker nog een punt van zorg maar halverwege de tweede helft volgde dan een leuk lichtpuntje voor het de laatste tijd zo teleurgestelde thuispubliek. Na een prima aanval, ontstaan vanuit een omschakelmoment, was het Gakpo die Thomas alleen doorstak waarna de Nieuw Zeelander tussen de benen van Wellenreuther door zijn eerste competitiegoal sinds 2017 wist te noteren: 2-0. Het leek de beslissing in de wedstrijd want PSV bleef eenvoudig overeind. Na een grote passfout van de wederom zeer matig aan de bal opererende Pablo Rosario kreeg spits Pavlidis nog wel een grote kans op 2-1 maar gelukkig voor PSV en Rosario liep dat met een sisser af.

In de blessuretijd was Ndayishimiye zo ongelukkig om op komische wijze de bal in een leeg doel te schuiven namens de tegenstander: 3-0. PSV moet nog beter, maar toonde vandaag wel aan dat trainer Faber misschien wel het juiste systeem voor deze uitgeklede selectie heeft gevonden.


Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries faber machteloos gakpo ndayishimiye pauze rosario wellenreuther adri balletje competitiegoal doorstak duikende eenvoudige experiment gastheren geflatteerd gekapt genietend geschoven goeds grootse ihattaren koddigste koster lammers lichtpuntje middenlijn move nadert noteren ogend omschakelmoment onorthodox opererende opvoerde passfout pavlidis penetreerde schiep schietkansjes schwaab sisser slaagde stoomde teleurgestelde tilburgers timon topscorer tresor uitgeklede verrassende verrassender zorg

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

baumgartl christus doan dumfries feyenoord flitsphirips gakpo gelovigen getafe guti hendrix jong kerk lammers madueke malen medemens obispo religie rodriguez romero rosario sadilek schwaab sir tinus unnerstall vhtlsaw viergever zingeving