PSV blijft aan de leiding na matige 1-0 zege op NAC; rentree Leandro

22 februari 2003 21:27

PSV heeft zaterdagavond na een matige wedstrijd met 1-0 van NAC gewonnen. Jan Vennegoor of Hesselink scoorde na negen minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Doordat het bij 1-0 bleef werd het ver in blessuretijd nog spannend. Vijf minuten in blessuretijd kreeg Lucius in blessuretijd een bal op de arm in het strafschopgebied. NAC protesteerde hevig, maar scheidsrechter Braamhaar besloot direct af te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Volgens hem was er geen sprake van een penalty. Young-pyo Lee maakte zijn debuut in de basis bij PSV.

PSV begon niet zo overdonderend tegen NAC als tegen FC Zwolle. Het was juist NAC dat goed startte in de wedstrijd. Pas in de negende minuut kon PSV daar echt iets tegenover stellen. Dat was wel direct de 1-0 voor de Eindhovenaren. Van achter de middellijn stuurde Van Bommel Rommedahl in de diepte weg. Die passte de bal achter de in het centrum volledig vrijstaande Mateja Kezman. Kezman moest de bal daardor afschuiven aan Jan Vennegoor of Hesselink, die vervolgens simpel de 1-0 binnentikte.

Die goal leidde 10 goede minuten van PSV in. gedurende die tijd sneden de aanvallen door de verdediging van NAC. In die fase had Kezman een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. De grootste was voor Rommedahl die een bal ietwat verkeerd op zijn voet kreeg en daardoor voor een open doel miste na een door hem zelf opgezette ??n-twee met Kezman. In die tien minuten kwam de Koreaan Lee gevaarlijk mee op. Voor de rest beperkte hij zich voornamelijk tot zijn taken als rechtsback. Hij was nog wat onwennig in combinatie met rest van het elftal.

PSV zakte vervolgens in de rest van de eerste helft weg, waardoor er een weinig aantrekkelijk schouwspel overbleef. In de problemen kwam het echter nauwelijks.

In de rust werd door beide ploegen niet gewisseld. De tweede helft begon ook weinig verheffend, maar na 10 minuten hadden beide ploegen al een kans gehad op de tweede treffer (Feher voor NAC, Robben voor PSV). Guus Hiddink bracht na 10 minuten in de tweede helft de jonge Braziliaan Leandro in het veld voor Jan Vennegoor of Hesselink. Daarmee toonde Hiddink hoeveel vertrouwen hij heeft in de Braziliaan. Zonder enig duel in het tweede elftal mocht hij nu direct al weer een half uur meedoen met het eerste elftal.

Het spel werd er echter niet sprankelender op. NAC kwam daardoor wat beter in de wedstrijd en mocht daardoor blijven hopen op meer. In de slotfase perstte de club uit Breda er nog een slotoffensief uit. Dat leverde nog angstige situaties op bij o.a. een vrije trap van Schreuder. 5 minuten in blessuretijd uiteindelijk hoopte NAC op een penalty nadat Lucius een bal op zijn arm gekregen had. Volgens NAC draaide hij zijn arm naar de bal om de bal te blokkeren. Braamhaar vond echter van niet en floot direct af voor het einde van de wedstrijd.

PSV vergrootte daarmee de voorsprong op Ajax naar zeven punten. Morgen volgt de wedstrijd van Ajax in Utrecht.