Transparent
Inloggen
Sluiten

Harry Lubse: 'Mohamed Ihattaren voetbalde echt in dienst van het elftal'

10 februari 2020 00:47

Harry Lubse was na de wedstrijd tegen Willem II als rapporteur voor De Telegraaf erg te spreken over Mohamed Ihattaren. "Ihattaren wil zijn ploeg bij de hand nemen, eist ballen op en bepaalt grotendeels het spel. Dit is echt een kwaliteitsvoetballer, die ongelofelijk veel in zijn mars heeft", aldus Lubse in diezelfde krant. "Wat ik tegen Willem II heel sterk aan hem vond, is dat hij ook verdedigend zijn taken uitstekend uitvoerde. Hij voetbalde echt in dienst van het elftal."

Lubse begrijpt wel waarom Ernest Faber na afloop zei dat de middenvelder iets meer mag doseren. "Mohamed is toonaangevend bij bijna iedere aanval. Vanzelfsprekend word je nog beter wanneer je daar nog meer nadruk op kan leggen", zo geeft hij aan. "Je moet eens kijken naar de manier waarop deze jongen op de vierkante meter zijn tegenstander uitspeelt. Dat gaat spelenderwijs. Bovendien houdt hij altijd het overzicht en is hij ontzettend sterk in het positie kiezen voor het doel."

Volgens de oud-PSV'er is het ook een goede zaak dat Ricardo Rodríguez nu in Eindhoven speelt. "Dit is een jongen die het spelletje ziet en hij lijkt voor meer rust in de achterhoede te zorgen", zegt hij daarover. "Op de linksbackpositie kon PSV wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. De sterkste punten van Rodriguez zijn de snelheid en nauwkeurigheid waarmee hij speelt. Tegen Willem II zocht hij voortdurend de oplossingen naar voren. Het is een ervaren kracht en ik denk dat jonge talenten daar altijd wel iets van oppikken."

Lubse was ook zeer te spreken over het spel van Ryan Thomas. "Hij leek zich in zijn element te voelen en voetbalde zoals ik hem ken. Thomas was sterk in het druk zetten en schroomde niet om veel vuile meters te maken. Hij heeft ontzettend veel energie in de wedstrijd gelegd en dat leek over te slaan op zijn teamgenoten", aldus de rapporteur. "Die energie is ook nodig om uit het dal te komen waar PSV zich in bevindt. Of met Thomas het ontbrekende puzzelstukje op zijn plaats is gevallen? Dat moet nog blijken, maar hij vulde het gat naast Lammers wel goed op. Door een kruisbandblessure heeft hij er lang uit gelegen, maar zaterdagavond was hij echt weer aan het sleuren en knokken."




Tags

lubse ihattaren voetbalde rapporteur rodriguez achterhoede dal doseren eist element faber kwaliteitsimpuls kwaliteitsvoetballer lammers nauwkeurigheid oppikken puzzelstukje schroomde sleuren spelenderwijs telegraaf toonaangevend uitspeelt uitvoerde vierkante vuile vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage