Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft zaterdag een compleet anders ADO dan het in Eindhoven trof

14 februari 2020 10:29

Zaterdagavond neemt PSV het in Den Haag op tegen ADO. De Hagenezen kennen een zeer moeilijk seizoen en staan op een zeventiende plek, vier punten achter de plek die uiteindelijk play-offs voor promotie en degradatie zou betekenen. Indien ADO aan het eind van het seizoen nog op de zeventiende plek staat, zal het direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Ook met de komst van Alan Pardew als trainer en liefst acht nieuwe spelers wil het in de Hofstad nog niet lopen en moeten ze vrezen om komend seizoen een niveau lager te gaan spelen.

De wedstrijd van zaterdag zal de 46ste keer worden dat PSV voor de Eredivisie naar Den Haag moet afreizen. PSV wist tot nu toe 22 keer te winnen, speelde 16 keer gelijk en verloor 7 keer. Vorig seizoen werd de grootste overwinning ooit behaald. PSV was toen met 0-7 veel te sterk voor ADO. Érick Gutiérrez maakte die wedstrijd als invaller zijn debuut voor PSV en liet zich zien met een magistrale assist en een absolute wereldgoal.

Voor Luuk Koopmans wordt het zaterdag een bijzondere wedstrijd. De doelman wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan ADO. Hij zal na dit seizoen echter niet terugkeren in Eindhoven, omdat hij inmiddels een contract voor drie seizoenen in Den Haag heeft getekend. Technisch manager John de Jong van PSV kwam als speler uit voor het toenmalige FC Den Haag, waar hij als geboren Hagenees ook in de jeugdopleiding speelde. Hij speelde uiteindelijk 69 competitiewedstrijden voor de geel/groenen.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado alan degradatie eredivisie groenen gutierrez jong koopmans pardew promotie wereldgoal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage