Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Erick Gutiérrez zit dicht tegen de basis aan en is nu goed fit'

15 februari 2020 01:14 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Erick Gutiérrez zit dicht tegen de basis aan en is nu goed fit"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf geeft Ernest Faber aan er nog altijd van overtuigd te zijn dat alle kwaliteiten die Érick Gutiérrez heeft er nog uit kunnen komen. "Hij zit dicht tegen de basis aan en is nu goed fit. Twee weken geleden stond hij er heel goed op, maar raakte hij geblesseerd", aldus Faber. "Guti is aan de bal top, een supergoede passer”, vervolgt Faber. „Al het andere krijgt hij ook steeds beter in de gaten."

Faber gaat verder: "We zijn constant met hem bezig, zoals met iedereen, om hem er klaar voor te maken in de basis te starten. Hij zal regelmatig invallen en het gaat erom dat hij zijn kans grijpt, zoals hij het destijds tegen ADO liet zien. Het kan allemaal zó snel gaan."

Wout Westerhof, zoon van voormalig PSV-trainer Hans Westerhof, maakte Guti mee als jeugdtrainer bij Pachuca is enthousiast over de kwaliteiten van de Mexicaan. "Voor een goede Guti ga je naar het stadion. Als Andrea Pirlo aan het einde van zijn carrière, haalde hij ballen op bij zijn verdedigers, links in de zone", zo geeft hij aan. "Dan was het kort combineren en inééns die steekpass of opening. Zo was-ie op zijn best. Al moest hij oppassen dat hij niet als een veteraan zou gaan voetballen, dat had hij soms ook een beetje over zich. Ging alles in één tempo.

In Eindhoven speelt Gutiérrez echter vaak op safe. "Het kan de opdracht zijn, maar het voornaamste lijkt mij de warmte en het vertrouwen die hij als Mexicaan moet voelen", zegt Westerhof daarover. "Mexicanen zijn familiemensen. Hij moet ontspannen zijn voor zijn type spel. In Nederland zal ook veel meer van hem worden geëist. In handelingssnelheid, taken uitvoeren. In Mexico is het lekker voetballen. In wedstrijden een balletje ophalen in de zone, op trainingen een positiespelletje en partijvorm zeven tegen zeven. Als het sportief dan tegenzit, gaat alles meewegen. Dan mis je familie, de communicatie en gaat ook een dinsdagochtendtraining in de regen tegenstaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

faber gutierrez guti westerhof ado andrea balletje dinsdagochtendtraining familiemensen handelingssnelheid hans meewegen mexicanen mexico nederland ontspannen opening pachuca passer pirlo positiespelletje regen safe steekpass supergoede tegenstaan telegraaf veteraan wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Middenveld met Guti Thomas en Ihatarran wordt nu dan wel eens tijd. Die jongen heeft zoals Hans Westerhof zegt nul vertrouwen gekregen van v Bommel....maar ja die laatste heeft wel meer spelers kapot gemaakt.
+12/-3

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Inderdaad, haal er aub per direct Rosario vanaf en zet daar Guti neer voor minimaal 5-6 wedstrijden achter elkaar
+5/-2

 
4 jaar geleden
Rosario mag van mij inderdaad direct naar de bank, maar het lijkt me toch wel wenselijk om een stofzuiger op het middenveld te hebben. Dus is dat geval zou Hendrix toch echt moeten spelen.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou het wel eens willen zien maar 1 VM is misschien wel handig.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat je wel vaker bij psv ziet. Eerste wedstrijden maken ze veel indruk, daarna worden ze volgestopt met opdrachten en taken en komen ze niet meer goed uit de verf. Zelfde bij Lozano die de eerste wedstrijd eindelijk voor diepte zorgde, maar daarna stijf aan de rechter en linkerkant moest spelen...
+4/-0

4 jaar geleden
Nogal mooie woorden voor iemand die al anderhalf jaar matig tot slecht speelt. Ze mogen het proberen voor Rosario maar ik vind het vooral een tikkie breed speler met teveel balverlies.
+3/-1

4 jaar geleden
mooi zo!! dus Rosario er uit en gutti er in? slechter kan het niet worden!
+3/-1

4 jaar geleden
Die laatste alinea bevestigt de twijfel. Als het tegenzit koppie laten hangen. En dan is te koud, te veel regen, voelt te weinig warmte, voelt geen vertrouwen, familieman, en is het allemaal van Bommel zijn schuld.

Ze hebben weer eens niet op mentaliteit gescout. Ik lees ook twijfel of ie het europese voetbal wel kan bijbenen. Iedereen kan de Pirlo uithangen als er geen druk op de bal is. Je moet je als Mexicaans internatonal toch in de eredivisie kunnen onderscheiden? Maar hij laat zich in de duels zo vaak aftroeven en die passing komt er niet uit.

5 voor 12 met deze jongen. Als ie zich in 442 nu nog niet de basis speelt, en Hendrix of Rosario er na zoveel slechte wedstrijden niet uitspeelt, dan hoeft niemand meer naar Bommel te wijzen. Hij moet het zelf laten zien, en dat doet ie dusver niet. Zelfde verhaal als Pereiro. Geen vechter, en geen progressie.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ik vrees dat er juist wel op mentaliteit is gescout en dat dit precies is waar ze bij PSV warm van worden. Halftamme, ja-knikkende, ideale schoonzonen.
Zlatan's, Suarez-en en Van Gaal's zijn veel te wild voor PSV.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage