PSV kent geen enkel probleem met ADO en wint eenvoudig

15 februari 2020 21:38

PSV kent geen enkel probleem met ADO en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond overtuigend gewonnen op bezoek in Den Haag. Het duel tegen ADO eindigde in een 0-3 overwinning voor de ploeg van Ernest Faber. Via een strafschop van Sam Lammers kwam PSV in de eerste helft op voorsprong, terwijl na rust Ryan Thomas en Cody Gakpo tot scoren kwamen.

PSV begon nog uitermate zwak aan het duel in Den Haag. Mede vanwege uitermate zwak verdedigen werd de thuisploeg in de beginfase enkele keren gevaarlijk, al leidde dat niet tot een schot op doel van ADO. PSV kwam na ruim tien minuten iets beter in de wedstrijd en via Mohamed Ihattaren volgde al snel het eerste schot op doel. Zijn inzet kon worden gekeerd door doelman Koopmans.

Na een kwartier spelen was het ADO-verdediger De Bock die plotseling de bal met zijn hand speelde in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Van Boekel kon het niet zien, maar de VAR greep in en PSV kreeg een volkomen terechte strafschop. Sam Lammers ging achter de bal de staan en ondanks dat Koopmans er goed bij zat, ging de bal via de handen van de keeper en de paal alsnog in het doel.

De 0-1 voorsprong leek voor vleugels te zorgen, want opeens werd ADO aan alle kanten volledig overlopen en kreeg de ploeg van Ernest Faber kans op kans. De beste PSV'er op het veld was echter de verhuurde Koopmans die keer op keer redding wist te brengen en wist te voorkomen dat er in de eerste helft al een 0-4 of 0-5 tussenstand op het scorebord kwam. In blessuretijd van de eerste helft kreeg ADO plotseling twee goede kansen, maar ook die bal ging er niet in, zodat PSV met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamers ging.

Na rust greep ADO-trainer Pardew in en haalde een spits eruit voor een verdedigende middenvelder om meer controle over het duel te kunnen krijgen. Echt heel veel leek het niet te helpen, omdat het nog altijd PSV was die de kansen kreeg. Het enige verschil is dat Denzel Dumfries nu wel afgestopt kon worden, terwijl de aanvoerder van PSV voor rust alle ruimte kreeg om mee op te stormen en vrijwel alle kansen vanaf die kant ontstonden. Net toen het spel van PSV een beetje in begon te kakken en het gevoel begon te ontstaan dat de thuisploeg iets wat op gevaar kon lijken zou stichten was het toch raak aan Eindhovense zijde. Cody Gakpo werd diep gestuurd na een verre bal van Jorrit Hendrix, de in Eindhoven geboren aanvaller gaf de bal aan Lammers en uit de voorzet die volgde, kopte Ryan Thomas knap de 0-2 binnen.

Het duel leek daarmee beslist en dat leek ook terug te zien op het veld. De gashendel van PSV werd flink terug getrokken, terwijl ADO speelde zonder enige vorm van vertrouwen en helemaal niets voor elkaar kreeg. Toen de Hagenezen in de slotfase toch een extra aanvaller in de ploeg brachten in de hoop nog iets te kunnen forceren, rook PSV weer bloed. Al snel kreeg de net ingevallen Ritsu Doan een enorme kans na een formidabele aanval, maar zoals wel vaker wist Koopmans redding te brengen. Een minuut later had de doelman echter geen antwoord op een hard schot van Gakpo in de korte hoek en was het 0-3. In de resterende minuten gebeurde verder niets meer, waardoor PSV een eenvoudige overwinning wist te behalen.