Transparent
Inloggen
Sluiten

Ricardo Rodríguez: 'Het bevalt me heel goed bij PSV'

22 februari 2020 09:10 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Ricardo Rodríguez: "Het bevalt me heel goed bij PSV"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ricardo Rodríguez aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV. "Het is voor het eerst dat ik een van de oudere en meest ervaren spelers bij een club ben. De rol die daarbij hoort, is duidelijk met me doorgesproken voordat ik hier kwam", aldus Rodríguez. "We hebben nu twee wedstrijden gewonnen en hebben wat vertrouwen gekregen. Als we er nog elf kunnen winnen, kunnen we nog ver komen. En als het er minder dan elf zijn, kunnen we er nog steeds iets goeds uitslepen. Alle andere ploegen spelen nog tegen elkaar en verliezen nog punten. In voetbal is veel meer mogelijk dan je soms denkt als je op achterstand staat."

De Zwitser heeft al bijna 400 officiële wedstrijden achter de rug voor clubs en land, maar daar is hij zelf helemaal niet mee bezig. "Statistieken zijn voor later, na je carrière", zo geeft hij aan. "Ik houd me alleen bezig met wedstrijden spelen en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Daarbij hoort natuurlijk ook het verzorgen van je lichaam. Ik heb nu voor het eerst een paar maanden weinig wedstrijden gespeeld en goed herstellen na negentig minuten is erg belangrijk."

Waar hij na dit seizoen speelt, weet Rodríguez nog niet. "Mijn contract in Italië loopt nog een jaar door en pas na dit seizoen ga ik bekijken hoe het verder gaat. Er is van alles denkbaar, maar op dit moment is er geen zinnig woord over te zeggen en ik denk er ook niet aan", zegt hij daarover. "Ik sluit niks uit en wil nu het beste voor deze club geven en iedereen proberen te helpen. Voorlopig zit ik prima op mijn plek bij PSV. Na een moeilijke periode wil men weer vooruitkijken. Voor mij is dat eenvoudig, omdat ik hier niet geweest ben in de tijd dat het heel onrustig was."
Tags

rodriguez denkbaar uitslepen verzorgen voorbereiden vooruitkijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Uhm, ik hoop dat John alsnog heel veel moeite gaat steken in Ricardo, want ik ben van mening dat hij voor weinig is op te halen bij AC, dus geef hem dik tekengeld en een mooi contract, zodat wij iig de komende 3/4 seizoenen een fatsoenlijke linksback hebben! Dan lijkt dit me toch een goedkoper en prima alternatief (en zeker net zo goed!) voor de dure v.Aanholt, die qua aanschaf al 10k moet kostten....
+2/-0

 
4 jaar geleden
Niet vergeten dat vAanholt nog maar 1 jaar contract heeft in de zomer he. Dus dan daalt de prijs wel. Maar Rodriguez laat nu meteen zien een meerwaarde te zijn, dus ik zou hem graag houden. vAanholt is een prima back maar we weten iig niet hoe goed hij hier uit de verf zou komen. Veel zal ook liggen aan de wensen van de nieuwe trainer.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Klopt, maar mocht Rodriquez willen blijven, was ik altijd voor hem gegaan, hij heeft dan een half jaar voorsprong, en kent de groep!
+1/-0

4 jaar geleden
Ik snap het dat hij het naar zijn zin heeft. Leuk uitstapje voor hem. Hij mag over een paar maanden weer weg.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Wat een rare post. Hebben we eindelijk een ervaren LB die rust in de verdediging brengt en PSV duidelijk beter maakt, en dan schrijf je dat hij over een paar maanden wel weer weg mag.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi