Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie: 'Vitesse had een strafschop moeten krijgen, penalty PSV is terecht'

23 februari 2020 17:26

Volgens Danny Makkelie had Vitesse een strafschop moeten krijgen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Ik heb het tijdens de wedstrijd niet gezien. Toen het gebeurde heb ik tegen de speler gezegd dat ik het niet heb gezien en aan Dennis Higler doorgegeven of hij het wilde checken", aldus Makkelie. "Dennis kwam bij mij terug en zei dat de afstand kort was en de arm in een natuurlijke positie zat, dus ik mocht van hem doorspelen. Daarom ben ik niet naar het scherm gegaan."

De spelers van Vitesse en de analisten van Fox vonden dat de bal op de stip had gemoeten. "Ik ben het daar mee eens", zo gaf hij aan. "Ik zeg het niet omdat ik Dennis wil afvallen. De verdediger zal het echt niet bewust doen, maar als jij jouw arm zo omhoog en opzij beweegt, vind ik dat al strafbaar. Als ik hem op het scherm had gezien, had ik hem op de stip gelegd. Het gebeurt vanuit zijn rug en hij ziet de bal niet, dat zou voor de VAR een reden kunnen zijn dat het niet zwaar genoeg was. Ik weet niet wat men er bij Zeist van vindt, maar ik vind het een strafschop."

Vlak daarvoor kreeg PSV een strafschop. Ook na het zien van de beelden vond de scheidsrechter dat een terechte beslissing. "Ik zie dat Dumfries er langs gaat. De verdediger steekt zijn been uit en mist de bal en ik zie Dumfries naar de grond gaan", zegt hij daarover. "Ik ben het eens dat Dumfries het erger maakt dan het is, maar de verdediger neemt een enorm risico. Vanuit mijn positie zag ik dat er contact was en daarom leg ik hem op de stip."

Diep in blessuretijd kreeg Vitesse nog een vrije trap omdat Lars Unnerstall aan het tijd rekken was. "Ik had hem daarvoor al een paar keer gewaarschuwd. Je ziet dit een keeper wel vaker doen bij een voorsprong. Bij doeltrappen en dit soort momenten pakken ze hun tijd, maar dit duurde zo ontzettend lang", aldus Makkelie. "Ik had hem al twee keer gewaarschuwd, dus nu kreeg hij een indirecte vrije trap tegen. Ik had vijftien seconden geteld. Bij zeven seconden snap ik nog wel dat je geen vrije trap gaat geven, maar dit duurde zo extreem lang dat je een daad moest stellen op een gegeven moment."


Discussieer mee op de forums


Tags

makkelie vitesse danny dumfries fox gewaarschuwd scherm seconden afvallen beweegt daad doeltrappen doorgegeven doorspelen geteld higler rekken strafbaar unnerstall var zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belgie besmettingen change climate corona coronavirus daklozen duitsland economie eredivisie feyenoord flitsphirips kabinet komkommertijd laks lockdown nederland neymar onzin regering rutte sir strootjesman tinus uswilly vhtlsaw volksgezondheid wetten ziekenhuizen