Transparent
Inloggen
Sluiten

Geert Brusselers: 'Cody Gakpo past perfect bij PSV'

26 februari 2020 09:16 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Geert Brusselers: "Cody Gakpo past perfect bij PSV"; image source: Pro Shots

Geert Brusselers is overtuigd van het talent van Cody Gakpo. Dat geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De oud-trainer van PSV onder 19 werkte zelf ook met de jonge aanvaller. "Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot. Alle voorwaarden waren aanwezig", aldus Brusselers. "Mooi dat hij bij PSV de kansen krijgt en daar mag ook Van Bommel nog credits voor krijgen natuurlijk. Niet elke trainer kiest ervoor om jonge talenten in te passen tussen zoveel ervaren spelers."

Brusselers gaat verder: "De sportieve resultaten waren slecht en het is niet aan mij om het ontslag te beoordelen, maar het gaat PSV wel nog baten dat talenten kansen kregen. Cody zelf is altijd nuchter en leergierig geweest. Het verbaast me niks dat hij in een minder seizoen van PSV toch overeind weet te blijven. Hij leert nu misschien nog wel meer."

Volgens de huidig trainer van Saudi-Arabië onder 20 kende Gakpo even een lastige periode in de jeugdopleiding toen hij in de groei was. "Maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend. Hij heeft zich nooit gek laten maken, terwijl spelers om hem heen soms veel aandacht trokken en kregen", zo geeft hij aan. "Cody keek er dan naar en dacht er het zijne van. Hij vond normaal doen altijd belangrijk. Ik heb het idee dat hij dat van huis uit ook heeft meegekregen. Mooi om te zien dat hij zover al is gekomen. Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut."

Brusselers heeft ook hoge verwachtingen van Armando Obispo. "Op zijn twintigste leidt hij nu de verdediging van Vitesse. Dat gaat op die leeftijd met ups en downs, maar ik denk dat hij net als Cody van waarde gaat worden voor PSV", zegt hij daarover.


Discussieer mee op de forums


Tags

brusselers gakpo geert arabie armando bommel credits doorslaggevend leergierig nuchter obispo potentieel saudi slagingskans trokken vitesse zijne

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Gakpo kan nog veel beter. Hij is nog te weinig aan de bal, zijn samenspel en voorzetten zijn niet nauwkeurig genoeg.
Dit wordt weldra beter, Cody is iemand die plotseling een doelpunt kan maken.
Denk dat hij beter wordt als Bergwijn.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk niet dat je spelers als Bergwijn en Gakpo kunt vergelijken.
Bergwijn is kracht en explosiviteit. Gakpo is wat meer finesse.

Belangrijk voor deze jongen is gewoon dat hij veel speeltijd krijgt en dat hij zich daarin mooi door moge ontwikkelen. Kan uiteindelijk wel een mooie transfer gaan maken.
+1/-0

5 maanden geleden
Groot talent, kan echt uit niets een goal maken, heeft een goed spelinzicht en supergoede voorzet. Wordt leuk volgend jaar met de 'cowboys' voorin.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt, maar zijn snelheid, wat ik in zijn tijd bij Jong veel zag, word nu veel minder gebruikt. Ook zijn eindpass, zoals gespeeld op Thomas en waaruit Thomas scoorde in een van de laatste thuiswedstrijden was bijzonder.

Het valt mij trouwens op dat je het laatste half jaar, veel optimistischer PSV benadert, dan voorheen, is de scheiding er doorheen. ;-))
Tony precies omgekeerd, hij zal waarschijnlijk nu wel in scheiding liggen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dat word dan therapie ;-)
+2/-0

 
5 maanden geleden
@rwhb: Een aantal jaar geleden had ik weinig op met de houding/attitude van de directie, en werden mijns inziens veel foute beslissingen genomen waardoor ook de sfeer binnen de club niet om over naar huis te schrijven was, ego's speelden een te grote rol. De laatste jaren is dat veel beter geworden vind ik en is er een pad ingeslagen die er (hoop ik) voor gaat zorgen dat er veel meer stabiliteit zal komen op het gebied van organisatie binnen de club en prestaties op het veld. De JO zal daar een zéér belangrijke rol in gaan spelen. (Nee, er is geen scheiding geweest, mn vrouw zal het me moeten doen ;) )
+1/-0

 
5 maanden geleden
Op welke individuen doel je?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Das war einmal, heeft weinig zin om oude koeien uit de sloot te halen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik snap de posts van Tony wel. Als je naar PSV kijkt met de norm van een topclub dan is het niveau nu veel te laag.
+2/-1

 
5 maanden geleden
@Rood Wit hart: Hahahahaha. Zie nu je post pas. Geen zorgen over wel/ geen scheiding. Enige wat veranderd is, is dat ik weer in NL woon en sinds dit seizoen weer een seizoenskaart heb. Ik heb me mateloos geërgerd aan PSV en doe dat nog steeds. Maak me al jarenlang zorgen om het gebrek aan creative- en scorende vermogen van deze selectie. Daarbij komt dat ik vind dat Gerbrands zeer slecht uit deze crisis komt. Als van Bommel echt zo’n klootzak was als door de insiders is weergegeven dan had er echt veel eerder ingegrepen moeten worden. Mijn kritiek op PSV is niet van de laatste maanden. Brands, die ik in het begin regelmatig vervloekt hebt wordt node gemist. De 3 eenheid Brands - Cocu en Gerbrands was stabiel en straalde veel rust uit. Ik moet nog maar zien dat wij op kortere termijn weer meedoen om de knikkers. Een wedstrijdje PSV kost me 3 uur reistijd. Voor de gezelligheid alleen naar Eindhoven rijden gaat keihard tegen mijn karakter in.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hopelijk ook een paar cowboys in de as van ons elftal. Prijzen willen we
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal