Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper van zondag lijkt cruciaal voor de rest van het seizoen

27 februari 2020 11:48
Foto: Pro Shots

Topper van zondag lijkt cruciaal voor de rest van het seizoen; image source: Pro Shots

Zondagmiddag wacht voor PSV de competitietopper tegen Feyenoord. Sinds de komst van Dick Advocaat als trainer zijn de Rotterdammers aan een flinke opmars begonnen en staan ze inmiddels op een derde plaats. Waar in oktober nog werd gehoopt dat Europees voetbal bereikt werd, wordt er inmiddels al voorzichtig gesproken over de Champions League en zelfs de landstitel. Voor PSV lijkt de wedstrijd cruciaal in de strijd om nog een Champions League-ticket te kunnen bemachtigen.

In de Eredivisie werd PSV - Feyenoord tot nu toe al 63 keer gespeeld. PSV wist tot nu toe 33 keer te winnen, 10 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 20 keer ging Feyenoord met de overwinning naar huis.

Vooral in deze eeuw mondde PSV - Feyenoord uit in een spectaculaire wedstrijd. Op 24 oktober 2010 werd met liefst 10-0 gewonnen, terwijl op 17 december 2014 PSV in blessuretijd genadeloos toesloeg en met een 4-3 zege aan de haal ging. Voor Ibrahim Afellay zal het ook een bijzondere wedstrijd worden. In mei 2005 maakte hij tegen Feyenoord zijn eerste treffers voor PSV.

Met Luciano Narsingh heeft Feyenoord één speler in de selectie die een verleden heeft bij PSV. Hij kwam uiteindelijk in Eindhoven tot 115 competitiewedstrijden. Ook trainer Dick Advocaat werkte eerder bij PSV. Hij was twee periodes de hoofdtrainer in Eindhoven. Onder zijn leiding werden in totaal vijf prijzen in de wacht gesleept. Pablo Rosario speelde juist een korte periode in de jeugdopleiding van Feyenoord.




Tags

feyenoord advocaat topper afellay eeuw eredivisie gesleept landstitel mondde narsingh opmars rosario spectaculaire toesloeg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage