Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Uiteindelijk is het een terechte uitslag'

1 maart 2020 18:30

Ernest Faber vond het duel tegen Feyenoord hectisch en chaotisch. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Er is van alles gebeurd. Uiteindelijk is het een terechte uitslag", aldus Faber. "We waren in de eerste helft niet comfortabel genoeg aan de bal. We hadden steeds balverlies. Als we dan door hun eerste lijn kwamen, hadden we weer balverlies en dan moet je steeds weer omschakelen. Dan kom je niet aan voetballen toe."

Faber ging verder: "In de tweede helft hadden we iets meer balbezit. We hadden ook een uitzakkende middenvelder als variatie daar tussen. Het indribbelen van de centrale verdediger naar het middenvelder ging in de tweede helft ook beter en van daaruit scoren we ook uiteindelijk. Daar kwamen we goed terug."

De trainer van PSV kneep hem wel even toen de VAR keek naar een mogelijke strafschop voor Feyenoord. "Iedereen zei dat het een handsbal is, maar je kunt die hand er niet vanaf halen. Dan wordt het heel moeilijk voetballen", zo gaf hij aan. "Het is een goede discussie wanneer het wel en niet een penalty is. Het doelpunt waaruit zij scoren was helemaal geen corner, maar daar mag de VAR dan niet ingrijpen. Uiteindelijk is het onrustig omdat onduidelijk is wat de reglementen zijn."

Faber vond dat zijn ploeg veerkracht had getoond. "We zijn goed teruggekomen tegen een tegenstander die heel weinig weggeeft", zei hij daarover. "Als je met 0-1 achterkomt, verlies je normaal gesproken. We hebben echter nog kansen gekregen om te winnen. Ook om te verliezen, dus we mogen blij zijn met een punt."




Tags

faber balverlies feyenoord var achterkomt chaotisch fox handsbal hectisch indribbelen kneep reglementen uitzakkende variatie veerkracht weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje