Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeffrey Bruma: 'Als ik de naam PSV hoor, blijft het kriebelen'

5 maart 2020 11:01 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Jeffrey Bruma: "Als ik de naam PSV hoor, blijft het kriebelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Jeffrey Bruma aan dat PSV afgelopen winter bij hem informeerde over een terugkeer naar Eindhoven. De verdediger koos echter voor een vertrek naar FSV Mainz. "Ik had eerder al besloten om nu nog niet terug te gaan naar Nederland. Dat soort keuzes maak ik altijd op gevoel", aldus Bruma. "Als het juiste moment daar is, wil ik zeker terugkeren bij PSV. Het is de club waar ik heel erg prettig ben weggegaan en prachtige dingen heb beleefd. Als ik de naam PSV hoor, blijft het kriebelen."

Een goede vriend van de verdediger kwam afgelopen transferperiode wel naar PSV: Ricardo Rodríguez. "Hij informeerde voordat hij naar PSV ging en ik dacht al dat de club goed bij hem zou passen. Ricardo is een rustige vent, die met zijn ervaring, slimheid en technische bagage heel functioneel voetbalt. Hij voelt het spel enorm goed aan", zo geeft hij aan. "We verstonden elkaar goed en spreken elkaar nog regelmatig per app. Als ik in Eindhoven ben, zoek ik hem op. Aan de vriendschap hecht ik veel waarde, omdat Ricardo gewoon een fijn mens is. Net zoals ik met Karim Rekik ook altijd contact zal houden."

Het huidige seizoen van PSV is een beetje vergelijkbaar met het eerste seizoen van Bruma bij PSV. "Toen hebben we ook zo'n dramatische periode gekend en klommen er stukje bij beetje uit. Het seizoen erop werden we met vlag en wimpel kampioen", zegt hij daarover. "PSV komt ook nu wel weer uit de put. Daarvoor heb je een serie nodig, maar het begint bij hard trainen en veel uren maken, eerlijk zijn tegen elkaar en willen samenwerken. Alleen dan kun je kampioen worden."


Discussieer mee op de forums


Tags

bruma jeffrey kriebelen informeerde bagage fsv functioneel gekend karim klommen mainz nederland rekik rodriguez slimheid uren vent verstonden vlag vriendschap wimpel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Van mij mag ie morgen aangetrokken worden. Blijft één van de meest betrouwbaarste centrale verdedigers die we gehad hebben na Alex.
+7/-3

 
5 maanden geleden
Ik lees dit met complete verbazing. Bruma is een vrij beperkte verdediger met weinig inzicht. Hij deed het behoorlijk in de CL met Moreno naast hem als hij door een andere CV gesteund en gestuurd werd. Ik vind hem echt van een totaal ander niveau dan Alex.
+6/-3

 
5 maanden geleden
Bruma is voor PSV-begrippen een fantastische verdediger WouterErik. De afgelopen 15 jaar hebben we slechts 2 CV's gehad die beter waren dan Bruma (Moreno en Alex). Je legt de lat veel te hoog door hem te omschrijven als een vrij beperkte verdediger met weinig inzicht. Wij zijn PSV en geen Europese topclub.
+4/-1

5 maanden geleden
OT: ik heb gisteren genoten van Adam Maher. Wat een verademing om hem te zien spelen als je zondag ons middenveld weer zag breien. Inzake Bruma: gaat Baumi nog eens minuten maken of schrijven we die €10m maar af?
+2/-2

 
5 maanden geleden
Die 10milj euri gaan de Boomgarden in.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hopelijk is het een appelboom en kunnen we er appel cider van maken. Gratis drank voor alle teleurgestelde PSV fans
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ben het helemaal met jou eens omtrent Maher, speelde gisteren het ajax middenveld omver, met intercepcies, slimmigheden en prachtige steek pases, en ook gewoon meerdere malen! Ik zou haast zeggen, een betaalbare 6 die je eigenlijk nog een keer bij ons op de 6 positie een kans moet geven! Maher ipv Rosario of Hendrix..... mijn god, wat een verschil zeg! Volgend seizoen middenveld met als voetballende controleurs Maher en Thomas, met van Ginkel ervoor, ik teken ervoor!!!
+3/-1

 
5 maanden geleden
Maher heeft heel veel kansen gehad bij PSV, maar is helaas gewoon te licht bevonden. Spelen bij een topclub kun je niet vergelijken met bv. een Twente of Utrecht, de druk en verwachtingen zijn minder hoog, dat is (helaas!) gebleken bij Maher, dus een terugkomst lijkt me niet zinvol. Zonder Maher te kort te willen doen, ajax was gisteren bagger, een zwalkend team die totaal de weg kwijt is. Je zag dit eigenlijk voor de winterstop al aan zien komen, de automatismen werden slordiger en toen regisseur Zyjech en goaltjesdief Promes tijdelijk ontbraken ging het echt mis. Eigenlijk zoals het met PSV verging afgelopen najaar, het ging al minder en toen Bergwijn en Malen met blessures uitvielen was de boot aan. Gelukkig zijn wij op de weg terug, ajax is daar nog niet aan toe.
+5/-2

 
5 maanden geleden
Mee eens. Maar wat me nog het meest verbaast is dat ze hun spelwijze niet wat aanpassen. Ik krijg het idee dat ze steeds door dezelfde truc van de tegenstander verslagen worden.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@woutererik: Ik zou echter eerst uitzoeken en proberen op te lossen waarom het mis gaat in deze speelwijze. Je kunt evt. ook proberen andere poppetjes op een positie te zetten. De speelwijze veranderen is best ingrijpend en vergt tijd om automatismen er opnieuw in te slijpen, daar hebben ze in A'dam geen tijd voor, de titel is uit hun handen aan het glippen(waar we hier natuurlijk niet rouwig om zijn :) ). Het zit tussen de oren daar, net zoals hier, daar moeten ze de oplossing maar zoeken. Toen het tegen begon te zitten, uit tegen Chelsea, begonnen ze te knoeien. Eerder zat alles zat mee vorig jaar en hebben nu mi. veel moeite met het omgaan van tegenslagen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
@Pvh25, ik dacht zelf aan "wat aanpassen". Dus niet het omgooien van het basis-idee maar wat accenten verplaatsen. Ik krijg zelf het idee dat ze bij Ajax met te veel spelers tegelijk naar voren rennen.
Een verre bal (vanuit de doelman) over het middenveld heen trappen en er is al een kans op een doelpunt. Achter hun middenveld zijn de ruimtes te groot, en omdat hun backs zo snel naar voren rennen, moeten hun verdedigers een grote ruimte afdekken. Daarom is er bij counters veel ruimte om medespelers te bereiken, en ontstaat er kans na kans.
Heel jammer dat PSV dit jaar zo enorm uit vorm is geraakt, anders hadden we dit jaar een grote kans om kampioen te worden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja, ajax geeft zeeën van ruimte weg achterin omdat taken niet uitgevoerd worden, PSV had hetzelfde probleem.Je ziet het als ze met z'n allen als jonge honden terugrennen in de omschakeling ipv positioneel gewoon goed te staan. En idd, als we wat minder gemorst hadden zode we nog mee hebben kunnen doen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Faber vindt dat Schwaab meer ervaring heeft en daarom stelt hij hem nu op.
Ik verwacht dat Baum volgend jaar die plek in gaat nemen.

Maher speelde giteren inderdaad goed. In zijn tijd bij PSV heb ik hem altijd al een speler met veel talent gevonden. Hij heeft bij PSV veel kansen gehad maar het kwam er bij ons niet uit. Sommige spelers spelen optimaal bij een sub-topper en niet bij een top-club.
Hoe was Maher tegen RKC een paar dagen eerder toen FCUtrecht verloor ?
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ja Tony, alles is goed als het maar niet bij PSV voetbalt. Je zakt steeds verder weg.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Goed lezen RWHB. Ik zat in de Galgenwaard en heb genoten van Maher die een dijk van een wedstrijd speelde. Dat mag best eens gezegd worden en heeft geen kloten te maken met wat je insinueert. Schijnbaar geniet jij wel van ons middenveld, ik totaal niet!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het is alsof de duvel ermee speelt... Maher, Narsingh, Ramselaar - allemaal bij PSV mislukt, ze zitten bij PSV weg te kwijnen op de bank.
Talentvolle spelers komen bij PSV in een neerwaartse spiraal terecht.
Het bestuur, coach en de scouting moeten zich diep schamen.
+1/-0

5 maanden geleden
Altijd afwachten of hij er over een paar jaar nog zo over denkt.Kan goed zijn dat hij dan voor Feyenoord kiest of voor de centen van Ajaks.Voetballers zijn opportunisten.Maher speelt tegen Ajaks een prima wedstrijd maar afgelopen Zondag tegen RKC was hij onzichtbaar en kreeg hij van de VI een 4.5.Een goede wedstrijd en PSV moet hem kopen?
+2/-0

5 maanden geleden
Is er enige relevantie of nieuwswaarde aan dit bericht? Ik constateer zulks namelijk niet.
+2/-0

5 maanden geleden
Het blijft zo hard kriebelen dat hij een Duitse degradatiekandidaat verkiest boven PSV.. right. Was wel een lekkere defensie geweest overigens; Rodriguez-Viergever-Bruma-Dumfries. Schwaab is toch een klasse minder.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik teken inderdaad voor die verdediging volgend jaar.

Zou het op zich ook wel fijn vinden als er een CV komt met een traptechniek zoals Koopmeiners. Strooide met fijne lange balletjes tegen Ajax.
+1/-0

5 maanden geleden
Dan hebben we twee Bruma's - wordt moeilijk om ze uit elkaar te houden voor de verslaggever.
Bijvoorbeeld... de goede Bruma geeft een bal aan de slechte Bruma, wij weten wel wie hij bedoelt.
+1/-0

5 maanden geleden
Dat we iets aan onze defensie moeten doen mee eens maar persoonlijk denk ik dat we ook een goede afmaker voorin moeten hebben. Dat zag je ook in de 2e helft van vorige seizoen er werden kansen genoeg gecreëerd maar scoren was een moeilijk verhaal. We hadden alleen Luuk die met enig regelmaat scoorde. En dit seizoen ook veel redelijke kansen maar scoren is toch een moeilijk verhaal. Een wedstrijd kantelt al als je scoort en dat doet ook wat met de spelers aan mentale kant positief. Als je kansen blijft missen dan werkt dat averechts op de spelers. Dan krijg je van die idiote acties dat de bal naar de tegensstander wordt gespeeld. De tegenstander krijgt een impuls en denkt dat er wat te halen valt. Dus een goeie mix van speler zeker op het veld maar een echte killer voor de goal veranderd denk ik alles.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Af en toe duikt Thomas gevaarlijk op richting de keeper - maar is hij net niet alert genoeg om een goal te maken.
Lammers speelt de rol van bliksemafleider... dit kan allemaal nog een stuk beter.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal