Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV heeft het vaak lastig in Groningen, maar is wel al sinds 2013 ongeslagen

6 maart 2020 15:02

In de strijd om Europees voetbal wacht voor PSV zondag de uitwedstrijd tegen FC Groningen, de huidige nummer acht van de Eredivisie. Met tien overwinningen, vijf gelijke spelen en tien nederlagen presteert de ploeg van Danny Buijs vrij wisselvallig. Dat is ook terug te zien in de resultaten van afgelopen weken. Thuis werd met 2-1 van Ajax gewonnen, terwijl enkele weken later VVV juist wist te winnen in Groningen.

Het duel van zondag zal alweer de 53ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie gaan treffen in Groningen. PSV wist tot nu toe 22 keer te winnen, speelde 12 keer gelijk en verloor 18 keer. In het seizoen 1985/1986 werd met 1-6 de grootste overwinning behaald. De 0-3 in maart 2016 is de grootste zege in deze eeuw. Vorig seizoen werd nog met 1-2 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen de thuiswedstrijd in het Philips Stadion in een 3-1 zege voor PSV eindigde.

Drie keer wist PSV landskampioen te worden na een duel in Groningen, zo onder meer in het seizoen 2002/2003. PSV had toen genoeg aan een punt om de landstitel binnen te halen, terwijl FC Groningen aan een punt genoeg had om degradatie te ontlopen. Nadat beide ploegen in de beginfase nog voor de winst speelden en Mateja Kezman onder meer de lat raakte, lieten beide ploegen het vooral na rust lopen en was na de veelbesproken salonremise de 17de landstitel een feit. FC Groningen blij en PSV blij. Vanuit Ajax werd er schande gesproken, maar dat maakte de feestvreugde in Eindhoven alleen maar nog groter.

Voor Ritsu Doan zal het een bijzonder weerzien worden. De Japanse middenvelder kwam afgelopen zomer over van FC Groningen. Ernest Faber was juist eerder twee seizoenen actief als hoofdtrainer van FC Groningen, waar hij als speler ook al een seizoen op huurbasis speelde. Voordat Ruud Hesp in 2013 als keeperstrainer naar PSV vertrok, vervulde hij die functie voor zes seizoenen bij FC Groningen.




Tags

groningen eredivisie landstitel beginfase danny degradatie doan eeuw faber hesp kezman mateja ontlopen salonremise schande vvv weerzien wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage