PSV na moeizame wedstrijd te sterk voor FC Groningen

8 maart 2020 18:39

PSV na moeizame wedstrijd te sterk voor FC Groningen; image source: Pro Shots

PSV heeft de aansluiting met de bovenste ploegen weten te behouden. Na een zeer moeizame wedstrijd werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen van FC Groningen. Denzel Dumfries maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ernest Faber had noodgedwongen twee wijzigingen aangebracht in zijn opstelling. Dat Cody Gakpo vanwege een schorsing niet kon spelen was al bekend, maar vanwege een blessure was ook Mohamed Ihattaren niet inzetbaar. In hun plaatsen stonden Ritsu Doan en Noni Madueke aan de aftrap. Voor de Engelsman was het zijn debuut in de basis.

PSV begon nog moeizaam aan het duel. Het leek FC Groningen het initiatief te willen geven, maar de thuisploeg was ook niet van plan om ten aanval te trekken. PSV kreeg via een schot van Ricardo Rodríguez dan ook de eerste mogelijkheid en kwam niet veel later op voorsprong. Een uitstekende dieptebal van Jorrit Hendrix kwam bij Denzel Dumfries. De aanvoerder besloot zelf te schieten en leek daarmee FC Groningen te verrassen. Een knappe 0-1 was daarmee het gevolg.

Niet veel later kwam Dumfries nog een keer voor het doel. Hij passte nu richting Sam Lammers, maar die bal kon nog net geblokt worden. Via een kopbal van Nick Viergever kwam PSV nog een keer in de buurt van een treffer, terwijl FC Groningen geen moment gevaarlijk wist te worden. Vrij probleemloos werd met een voorsprong het rustsignaal behaald.

Direct na rust werd FC Groningen voor het eerst gevaarlijk, maar een kopbal ging net naast het doel. Nog geen minuut later schoot Madueke naast, waardoor de thuisploeg nog altijd in de wedstrijd bleef. PSV leek echter vrij eenvoudig overeind te blijven, maar dat veranderde toen twintig minuten voor tijd Rodríguez met een blessure uitviel.

De organisatie bij PSV was opeens volledig verdwenen en dat zorgde voor enkele grote kansen voor FC Groningen. Dankzij enkele geweldige reddingen van Lars Unnerstall werd echter voorkomen dat er tegentreffers vielen. PSV kreeg zelf ook geen kans meer. Mede ook omdat invaller Bruma het voor elkaar kreeg om vrijwel elke bal zeer knullig in te leveren en daarmee alleen maar voor extra gevaar van de Groningers zorgde. Doelpunten vielen er niet, zodat de drie punten toch mee richting Eindhoven gingen.