Transparent
Inloggen
Sluiten

Trainingen PSV voorlopig achter gesloten deuren

10 maart 2020 22:30 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Trainingen PSV voorlopig achter gesloten deuren; image source: Pro Shots

Tegenover de NOS heeft algemeen directeur Toon Gerbrands aangegeven dat het eerste elftal van PSV voorlopig achter gesloten deuren gaat trainen. De club wil daarmee de risico's beperken vanwege het Corona-virus. Ook laat PSV de mensen voor zover mogelijk thuis werken en zijn oefenwedstrijden van de jeugdteams afgelast.

Gerbrands vindt het volkomen logisch dat de wedstrijd van zaterdag tegen FC Emmen is afgelast. "We zijn vooral blij dat de wedstrijd niet zonder publiek wordt gespeeld. Dat is naar mijn mening ook een vorm van fairplay", aldus de algemeen directeur. "Als de rest van de competitieduels wel met publiek werd gespeeld en wij niet, dan hadden we dat heel vervelend gevonden."

Woensdag vindt er in Zeist overleg plaats tussen de KNVB, vertegenwoordigers van alle clubs, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. Er zal dan onder meer gesproken worden over de gevolgen van de afgelaste wedstrijden in Brabant en de mogelijke scenario's indien er nog meer maatregelen gaan volgen. "Er komt natuurlijk een moment dat opschuiven niet meer kan, omdat ook het EK eraan komt", zo geeft Gerbrands aan. "Het kan voor de KNVB nog een heel complex probleem worden."

Meer op NOS.nl


Tags

gerbrands afgelast knvb afgelaste beperken competitieduels cooperatie corona emmen eredivisie fairplay nos opschuiven volkomen zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind de massa-hysterie rond het corona-virus veel meer schade veroorzaken dan het virus zelf. De media is wereldwijd allemaal angst-verhalen aan het uitzenden waardoor mensen paniek-gevoelens aan elkaar door gaan geven met grote financiele gevolgen voor de economie en de beurs.
Dit terwijl het corona-virus niet veel meer is dan een zeer besmettelijk griep-virus, en aan een normale griep ook veel oude mensen dood gaan. PSV moet wel reageren anders krijgen ze de gehele pers over zich heen, en wordt hun merknaam beschadigd, dus ik snap hun beslissingen wel.

Ik vind dat deze massa-hysterie ons vooral afleidt van de echte problemen die er nu spelen. De EU wil in de grondwet laten vastleggen dat geen enkel land de EU meer mag verlaten hetgeen betekent dat de NL-verkiezingen en het NL-parlement over een paar jaar eigenlijk geen enkele functie meer hebben en alles in Brussel over ons geld wordt beslist.

Verder willen ze bij de EU miljarden voor klimaat-plannen naar zich toe trekken, waarbij vanuit Brussel ze nog bij ons kunnen gaan ingrijpen als we naar hun mening te weinig windmolens plaatsen. Dit terwijl in NL vele gezinnen met grote problemen tav schulden en woningnood zitten en naar de voedselbank moeten om genoeg te eten. De zuidelijke landen gaan de projecten niet betalen en ook oost-europa niet. Dus 3x raden welke landen die miljarden naar Brussel moeten gaan overmaken.

Dat bij de zuidpool al jarenlang het ijs maar aangroeit en aangroeit en de zuidpool streeds groter wordt komt nooit op het journaal. Dat de noordpool veel te weinig ijs heeft om de zeespiegel 5 tot 10 meter te laten stijgen kan iemand van 2e klas Havo al uitrekenen mbv de inhoud van een bol ( = 4/3 x 3,141 r^3 ). En dat bij Groenland het ijs zich wat terugtrekt en er stukjes groen zichbaar worden is normaal want het heet GROENLAND ! En nu worden er in NL ook enorm veel bomen gekapt terwijl die juist CO2 in zuurstof om kunnen zetten. CO2 zou toch zo enorm gevaarlijk zijn ? De verhalen kloppen dus niet.

Ik roep alle leden van dit netwerk op om vooral naar de grote zaken te blijven kijken, en niet in die hysterie van de media mee te gaan. Van mij mag iedereen me zo veel +1 en -1 geven als hij wil. Als degene die me een -1 geven maar wel tot denken worden aangezet. Dat is in deze cruciale jaren heel hard nodig. Ik dank iedereen voor het lezen van mijn post.
+4/-4

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Inzake de beurs: vind dat je totaal voorbij gaat aan de werkelijkheid. Ten eerste hebben we net meer dan 10 jaar bull markt achter de rug waarbij waarderingen tot een ongeëvenaard niveau waren gestegen. Het feit dat het geld gratis is en onder de plinten vandaan lijkt te spuiten doet mensen dingen doen die ze normaal niet zouden doen en dat, ondanks de vele waarschuwingen van experts zoals grote private equity huizen etc etc. Hetzelfde met de huizenmarkt. Ik loop hier in de Randstad bij ieder (voor mij) acceptabel pand met 30 anderen bezichtigingen te doen: het kan niet op en iedere nederlander schijnt bakken met (gratis) geld te kunnen lenen. 10 jaar terug waren panden niet te verkopen en werd er zelfs gedumpt. Ik voorspel je dat er ook hier een enorm slagveld gaat plaatsvinden over 10 jaar als veel mensen hun lening moeten verlengen tegen totaal andere rente-tarieven. Dat hele 2-verdiener model van NL is een 'accident due to happen'. Een beetje economische tegenwind (lees ontslagen) en vele gezinnen zullen in een financieel zwart gat komen en dan laten we de vergrijzing en (toekomstige) pensioenproblematiek maar even buiten beschouwing.

Wat er nu gebeurt met het coronavirus is wel degelijk een zeer grote bedreiging voor de wereldeconomie. Een economisch zwak land zoals Italië wat op slot gaat kan zeer vergaande gevolgen hebben voor de rest van Europa terwijl de groei in China (de motor van de mondiale economie) tot een nulpunt was gedaald. De crisis heeft wel degelijk iets weg van eerdere probleemperiodes zoals de problemen met Griekenland. Europa zal straks wel weer moeten bijlappen.

Dan hebben we nog de oliecrisis die afgelopen weekend ontstaan is. Landen als Amerika (schaliegas) maar ook Rusland en veel landen in het Midden-Oosten zijn zeer afhankelijk van olie-inkomsten. Een dergelijke 'disruptie' kan zeer vergaande gevolgen hebben voor de hele wereld.

Veels te kort door de bocht om dit alles te betitelen als massa-hysterie. Ik ben blij dat er in NL ingegrepen wordt waarbij ik me afvraag of we niet veels te laat zijn. Als ik dan hoor dat veel mensen niet getest worden omdat er een tekort aan tests is dan krijg ik sterk het vermoeden dat de cijfers zoals die dagelijks gepubliceerd worden wel de werkelijkheid zijn. Een situatie als in Italie is zeer onwenselijk maar ligt wel degelijk op de loer en is (volgens mij) veel dichterbij dan we allemaal denken.
+7/-2

 
4 maanden geleden
Ga je weer verhuizen, Tony?
+1/-0

 
4 maanden geleden
WouterErik, lekker geslapen jongen? Zullen we het de volgende keer weer gewoon over PSV hebben, dan vind ik je namelijk een stuk sympathieker.
+4/-1

4 maanden geleden
Nou WouterErik, kijk eens wat professionals in Italië te zeggen hebben en kom dan maar weer met dat het te overdreven is. Je bent ook nog eens verkeerd geïnformeerd want het is geen gewone griep maar een virus dat de longen aanvalt. Je nuance is volledig misplaatst en getuigt van weinig respect naar de slachtoffers. Dat het vooral ouderen treft die al zwak zijn sluit niet uit dat jongeren ook de klos kunnen zijn. Lees dit draadje maar eens. https://amp.reddit.com/r/China_Flu/comments/ffftab/testimony_of_a_surgeon_working_in_bergamo_the/link
+2/-2

4 maanden geleden
Goed dat dit gebeurt, helaas veel te laat. De Nederlandse, en vooral, de Brabantse nuchterheid is kiling met een virus epidimie als deze. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.Veel te nonchalant gedaan met bv een mega event als carnaval. Zie het resultaat, Noord-Brabant veruit de meeste gevallen en it's counting. Dit gaat nog veel gevolgen hebben voor de samenleving en de economie, dat is inmiddels een feit. Gelukkig maar, want als we in dezelfde bubbel als in januari leefden (ach het waait wel over), dan kon het nog erger worden voor ons. Ik heb professionals gesproken, en zij vinden dat de RIVM, ondanks de nieuwe maatregelen, nog steeds veel te soft is.
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Gewoon griepje??! Je longen en nieren gaan naar de kloten
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon griepje. Dus maar niks doen en zijn gang laten gaan? Omdat gemiddeld 0.2% er uiteindelijk aan overlijdt? Als 0.2% van 17 miljoen het krijgt moet je 35.000 ziekenhuis bedden klaar hebben staan. Dat is een verdubbeling van het aantal beschikbare bedden die we nou hebben in alle 120 ziekenhuizen. Succes met het vinden van voldoende hulp mocht het zover komen, met de intensive care, dokters en verplegers. Onze zorg is hier helemaal niet op berekend. In Italië is het nu al totale chaos in de ziekenhuizen. Als je daar nu in het noorden bent en je moet met spoed geopereerd worden wegens kanke r kun je het momenteel vergeten. Of als je een hersenbloeding of hartaanval oploopt, halen ze je al niet eens meer op met de ambulance omdat ze het te druk hebben. Je ziet gewoon hetzelfde als in China gebeuren daar. Maar, is maar een griepje!
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal