Transparent
Inloggen
Sluiten

NOC*NSF en KNVB adviseren profclubs voorlopig niet te trainen

15 maart 2020 19:04 - AD.nl
Foto: Pro Shots

NOC*NSF en KNVB adviseren profclubs voorlopig niet te trainen; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat NOC*NSF en de KNVB alle profclubs adviseren om voorlopig niet meer te trainen. "We willen ons strak houden aan de overheidsrichtlijnen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen", aldus technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF. ",We hebben niet overal zeggenschap over. Het is nu niet verboden om hard te lopen bijvoorbeeld. We zijn nu aan het bekijken of we bepaalde zaken overeind kunnen houden. Ons dringende advies is wel om alle trainingsomgevingen te sluiten." De KNVB heeft zich ook aangesloten bij dit advies.

Meer op AD.nl


Tags

knvb noc nsf dringende hendriks maurits overheidsrichtlijnen strak trainingsomgevingen verboden verspreiding zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
We mogen niets meer... niet meer voetballen en ook niet meer trainen.
Wie zal dat betalen?
+2/-1

 
4 maanden geleden
Ik schreef vijf dagen gelden al "Ik vind de massa-hysterie rond het corona-virus veel meer schade veroorzaken dan het virus zelf." (zie het artikel dat de trainingen van PSV voorlopig achter gesloten deuren moesten worden gespeeld).

Ik ben zeer benieuwd hoe we hier over een half jaar op terug kijken. Ik heb er een heel slecht gevoel bij dat nu via de TV heel Nederland bang wordt gemaakt en drie weken lang de economie stil wordt gelegd. Dan is het virus echt niet uitgewerkt, en dan zouden we dit nog weer drie weken moeten gaan doen ?
+1/-3

 
4 maanden geleden
Zeer kort door de bocht. Kijk eens wat er in Italië de afgelopen 24u is gebeurd, mede omdat er een aantal weken geleden maatregelen niet nageleefd werden. Hadden ze in Den Haag iets meer cohonus gehad dan was het hele land platgelegd zoals in veel landen om ons heen is gebeurd of gaat gebeuren. Ik voorspel je dat wij the last one standing zullen zijn die uiteindelijk voor 100% op slot gaat. Het blijkt dat er in Den Haag wederom sprake is van een totaal gebrek aan leiderschap WouterErik.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Ik vind dat er twee zaken zijn die je redelijk van elkaar kan scheiden,
1) De schade die het virus zelf veroorzaakt, en
2) De schade door de massa-hysterie rond het corona-virus.

Punt-1 is dat je tijdelijk even alle interactie tussen mensen fors moet verminderen. Dit geeft schade in de vorm van bijvoorbeeld inkomens verlies doordat men tijdelijk niet kan werken, en er vertraging in de goederen-stroom is.
Punt-2 is de schade door de massa-hysterie. Als je weken lang op alle TV-zenders (ook internationaal op CNN enz) mensen bang aan het maken bent dat er iets vreselijks gaat gebeuren gaan ze reageren op basis van angst, en dus zeer raar gedrag vertonen. DJ is van 29.000 naar 20.000 omdat alle vertrouwen weg is. Niet door de werkonderbreking van 3 weken en de vertraging in de goederen stroom. Als mensen massaal anders met hun geld om gaan door angst ontwricht je de economie op een manier totaal niet nodig is.
+2/-3

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Deze crisis zal een impact geven die we ons nog heel lang gaan heugen, op menselijk en financieel vlak. In tijden waar onverwachte dingen gebeuren wordt altijd irrationeel gehandeld door de mensen, niets of niemand kan dat tegenhouden, dat toont de geschiedenis aan. Dat verklaart bv ook wat er op de beurs gebeurt nu. Het feit dat hier in NL niet alles(!) op slot gaat is te verdedigen omdat men hiermee ook curve-flattening probeert te bereiken en dat alles plat leggen net zo goed een half jaar als een maand kan duren. Ik denk dat het onhoudbaar zal blijken voor langer dan een maand alles plat te leggen. Niemand kan voorspellen hoe het zich zal gaan ontwikkelen. Later weten we meer en kunnen we concluderen wat het beste was, ook wat betreft om nu een (jonger) deel van het volk te laten infecteren en daarmee immuniteit te geven waardoor ze bv. de komende winter het niet meer kunnen doorgeven.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik ben het met je post eens. Ik vind het ook verstandig om de verspreiding te vertragen zodat er niet te veel mensen tegelijk het virus krijgen. Het moet voor de ziekenhuizen behapbaar blijven.
Ik heb alleen een soort onderbuik-gevoel dat er nu een overdaad aan programmas over de schadelijke effecten van het virus gaan. We worden al 5 jaar lang bang gemaakt over een enorm gevaar door de klimaat-veranderingen, en sinds een half jaar over stikstof-uitstoot waardoor we nu 100 km/uur moeten rijden. Maar als je naar de echte rapportages over klimaat kijkt, dan schrijven die iets heel anders dan door de NOS wordt verteld. En tav de cijfers en berekeningen waarop de 100 km/uur is gebaseerd klopt er ook van alles niet.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Klimaatverandering gaat (en heeft) een grote impact hebben. Kijk bv. maar ff in Bangladesh waar ze nu al mee kampen. Dat het komt door de mens, daar is overweldigend bewijs voor. Alle wiskundige modellen van wetenschappers vanuit verschillende richtingen tonen dat aan. Net als deze crisis wordt dit zwaar onderschat.
+1/-0

 
4 maanden geleden
@Pvh25. Als je goed gaat kijken HOE die wiskundige modellen in elkaar zitten dan zijn die gefinetuned met bv de al bekende gegevens. Er is net zo lang met de parameters van de modellen geschoven tot ze het gedrag van het verleden na konden bootsen. Dat is natuurkunig gezien geen basis om toekomstig gedag mee te voorspellen, vooral omdat in dat opzicht aantoonbaar van alles fout gaat.
Oppervlakkig gezien zien de verhalen over klimaat-verandering die door oa de NOS en DWDD worden gehouden er wel aardig uit. Maar als je je er echt in verdiept zie je dat er van alles niet klopt. Helaas komen die weterschappers niet op de TV.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Enkelen daargelaten is de overgrote meerderheid van de wetenschappers er van overtuigd dat het menselijk gedrag de oorzaak van klimaatverandering is. Daar is veel literatuur van te verkrijgen. Wiskundige modellen van allerlei invalshoeken tonen dat ook aan. Lees bv voor de lol het boek 'Brandpunt Aarde' eens. Het ontkennen van een 'inconvenient truth' is heel verleidelijk, dat hebben we de afgelopen weken ook maar weer eens gezien. Maar ja dit is een voetbalsite, dus back to business(als er überhaupt iets te melden valt).
+1/-0

 
4 maanden geleden
Klopt - er zijn mensen die letterlijk en figuurlijk ziek worden van de geboden en verboden.
Ondernemers die met hun handen in het haar zitten omdat ze spullen weg moeten gooien en niet weten hoe ze alles moeten betalen.
Het kan zo erg worden dat er dadelijk mensen zijn die een eind aan hun leven maken... dan zijn we nog verder van huis.
+2/-4

 
4 maanden geleden
@Jan, ik ben het met je post eens.
veel ondernemingen en ZZP-er draaien op een systeem waarbij ze met de output de input kunnen bekostigen. Zodra de output 3 weken of langer niks waard is, en er ook geen inkomen is, dan stort het systeem financieel in elkaar.
Geen inkomen, en geen geld voor de output, maar wel vaste lasten en kosten die betaald moeten worden kunnen mensen helemaal klem zetten.
Eigenlijk wordt zo'n soort truc expres tegen de boeren gebruikt. Steeds meer regels en kosten, terwijl de prijzen dat niet af kunnen dekken.
+1/-1

 
4 maanden geleden
WouterErik, hetzelfde... dat we moeten stoppen met het gebruik van aardgas dit wordt voor bedrijven en burgers onbetaalbaar.
Waar we nu over praten lijkt meer op economie dan op voetbal, alhoewel voetbal draait om geld - veel geld.
+1/-1

 
4 maanden geleden
En ik vind dat er belangrijkere zaken zijn dan waar jij je eigen druk om maakt Jan, sorry bro maar bekijk het even en besef dat dit geen akkefietje is, wie betaalt dit wie betaald dat, laten we maar eerst zien dit te overleven, ik hoop maar dat de beleidsbepalers de wijsheid mogen hebben/krijgen dat nodig is .
+6/-0

 
4 maanden geleden
Juist Por. Een plus van Tony.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Neem China als voorbeeld - na een paar maanden is het gevaar geweken.
Hiervan uitgaande kunnen we voorspellen dat vanaf MEI... Nederland 'veilig' is.
Zoals ze vroeger zeiden: zodra de R uit de maand is (maart, april) dan is de kans op griep vrijwel nihil.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Geld, economie, voetbal het is allemaal totaal zinloos als de gezondheid van vele in gevaar is.

Een paar weken of maanden niks doen is niks vergeleken met het verlies van een mensenleven.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Je moet kijken... wie gaan er dood?
Dit zijn zwakke en oude mensen van rond de 80 - die normaal gesproken bij een griep ook komen te overlijden.
De gezonde mensen en voetballers zijn een paar weken ziek en dan zijn ze weer beter, ook zijn ze dan immuun tegen Corona.
+1/-4

 
4 maanden geleden
@Jan, jij snap het !!!
+1/-2

 
4 maanden geleden
Jou empatisch vermogen laat veel te wensen over bro, zeer veel!
+4/-0

 
4 maanden geleden
Het zijn eerlijke feiten... als je Corona hebt gehad dan ben je immuun en kun je andere mensen NIET meer besmetten.
Stel dat over een maand - de helft van de mensen in Brabant Corona hebben gehad... dan wordt het besmettingsgevaar minder.
Stel dat 100% van de mensen Corona hebben gehad, dan is het virus uitgewerkt.
+1/-2

 
4 maanden geleden
Stel van die 100% er 50% aan overlijden ? Jij hebt toch ook familie vrienden en kennissen?
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Nee... van de mensen die Corona krijgen komt 2% hieraan te overlijden - meestal mensen die zwak en oud zijn, we moeten het niet erger maken dan het is.
Zodra de helft immuun is dan is het probleem nagenoeg opgelost.
Coronavirus kun je vergelijken met bijen... zodra ze steken dan verliezen ze hun angel en gaan ze dood.
+1/-2

 
4 maanden geleden
Bedankt voor het delen van jou " kennis".
+4/-0

 
4 maanden geleden
Neuh, 'niets aan de hand' Jan, waar maken we ons druk om eigenlijk, slechts wat ouderen die omvallen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
"Als de helft van de mensen in Brabant Corona hebben gehad".... dan hebben ze allemaal koppijn(als het er veul waren).
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
@ Jan Totaal onjuist, er gaan hier veel meer mensen aan dood, die een normale griep overleven. Ik heb al verhalen gehoord van mensen die kerngezond waren en nog geen 70, maar dit niet overleefden. Ik heb een naast familielid met copd, maar daar moet ik me maar niet druk om maken? Wat kun jij een onzin verkondigen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Of ze daarna imuum zijn is nog niet geheel duidelijk. Ook zwakkere of oude mensen zoals jij de beschrijft hebben recht op een leven.

Mensen mogen meer compassie tonen voor hun medemens. Blijkt wel weer hoe egoïstisch wij Nederlanders kunnen zijn.
+3/-0

4 maanden geleden
Dat worden gevulde buikjes op het veld dan
+1/-2


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal