Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV stelt faciliteiten beschikbaar in strijd tegen corona

16 maart 2020 18:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

PSV stelt faciliteiten beschikbaar in strijd tegen corona; image source: Pro Shots

PSV wil helpen bij de strijd tegen corona. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan tegenover Voetbal International. PSV heeft bij burgemeester John Jorritsma van Eindhoven aangegeven dat onder meer het Philip Stadion en de veiligheidsorganisatie beschikbaar worden gesteld. "Als wij kunnen bijdragen, dan zullen we dat doen. We zijn namelijk een maatschappelijke organisatie", aldus Gerbrands. "We hebben bij de burgemeester aangegeven dat ons stadion tot zijn beschikking staat mits nodig, ook hebben we een flinke veiligheidsorganisatie en kunnen we met ons bereik op sociale media wellicht van dienst zijn. De burgemeester weet: één telefoontje is genoeg."

De selecties van PSV en Jong PSV krijgen komende tijd een individueel trainingsschema. Eenmaal per week zullen ze zich op PSV Campus De Herdgang melden. "Dan checken we hun fitheid en gezondheid", zo geeft Gerbrands aan. "Je moet het zien als een doktersconsult. Er is slechts één speler per keer, er zullen ook slechts één of twee medici tegelijk zijn. Alleen het hoognodige."

Onduidelijk is nog wat de financiële consequenties zullen zijn vanwege het stilleggen van de competitie. "We houden op dit moment rekening met een uitstel van het programma. Dat betekent dat de financiële schade die we nu oplopen, dan later zal worden ingehaald", zegt de algemeen directeur daarover. "Maar als er uiteindelijk geschrapt wordt, zijn er wel consequenties. Die kunnen we wel dragen, maar dan gaan wel andere kwesties spelen. Wat doe je dan ten opzichte van je seizoenkaarthouders en sponsoren?"

PSV onderzoekt bovendien ook de mogelijkheid tot het aanvragen van werktijdsverkorting. "Dat geldt organisatiebreed, dus ook voor spelersgroep", legt hij uit. "Daar wordt op dit moment in de hele betaaldvoetbalsector naar gekeken, ook de FBO is er mee bezig. De vraag is of dat toegewezen wordt, maar het is wel iets dat we moeten onderzoeken."

Meer op VI.nl


Tags

corona gerbrands veiligheidsorganisatie betaaldvoetbalsector doktersconsult fbo fitheid herdgang jong jorritsma medici organisatiebreed philip sponsoren stilleggen telefoontje trainingsschema uitstel werktijdsverkorting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Haha, zou toch wel belachelijk zijn als er van overheidsgeld mee wordt betaald aan die hoge salarissen. In dat geval toch gewoon een modaal vervang salaris neem ik aan?
+1/-0

4 maanden geleden
Mooi gebaar van PSV en Toon Gerbrands.
Het stadion ter beschikking stellen is moeilijk - omdat daar niet meer als 100 mensen in mogen.
De veiligheidsorganisaties dienstbaar stellen, dat is een mogelijkheid.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal