Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV stelt faciliteiten beschikbaar in strijd tegen corona

16 maart 2020 18:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

PSV stelt faciliteiten beschikbaar in strijd tegen corona; image source: Pro Shots

PSV wil helpen bij de strijd tegen corona. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan tegenover Voetbal International. PSV heeft bij burgemeester John Jorritsma van Eindhoven aangegeven dat onder meer het Philip Stadion en de veiligheidsorganisatie beschikbaar worden gesteld. "Als wij kunnen bijdragen, dan zullen we dat doen. We zijn namelijk een maatschappelijke organisatie", aldus Gerbrands. "We hebben bij de burgemeester aangegeven dat ons stadion tot zijn beschikking staat mits nodig, ook hebben we een flinke veiligheidsorganisatie en kunnen we met ons bereik op sociale media wellicht van dienst zijn. De burgemeester weet: één telefoontje is genoeg."

De selecties van PSV en Jong PSV krijgen komende tijd een individueel trainingsschema. Eenmaal per week zullen ze zich op PSV Campus De Herdgang melden. "Dan checken we hun fitheid en gezondheid", zo geeft Gerbrands aan. "Je moet het zien als een doktersconsult. Er is slechts één speler per keer, er zullen ook slechts één of twee medici tegelijk zijn. Alleen het hoognodige."

Onduidelijk is nog wat de financiële consequenties zullen zijn vanwege het stilleggen van de competitie. "We houden op dit moment rekening met een uitstel van het programma. Dat betekent dat de financiële schade die we nu oplopen, dan later zal worden ingehaald", zegt de algemeen directeur daarover. "Maar als er uiteindelijk geschrapt wordt, zijn er wel consequenties. Die kunnen we wel dragen, maar dan gaan wel andere kwesties spelen. Wat doe je dan ten opzichte van je seizoenkaarthouders en sponsoren?"

PSV onderzoekt bovendien ook de mogelijkheid tot het aanvragen van werktijdsverkorting. "Dat geldt organisatiebreed, dus ook voor spelersgroep", legt hij uit. "Daar wordt op dit moment in de hele betaaldvoetbalsector naar gekeken, ook de FBO is er mee bezig. De vraag is of dat toegewezen wordt, maar het is wel iets dat we moeten onderzoeken."

Meer op VI.nl


Tags

corona gerbrands veiligheidsorganisatie betaaldvoetbalsector doktersconsult fbo fitheid herdgang jong jorritsma medici organisatiebreed philip seizoenkaarthouders sponsoren stilleggen telefoontje trainingsschema uitstel werktijdsverkorting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Haha, zou toch wel belachelijk zijn als er van overheidsgeld mee wordt betaald aan die hoge salarissen. In dat geval toch gewoon een modaal vervang salaris neem ik aan?
+1/-0

4 weken geleden
Mooi gebaar van PSV en Toon Gerbrands.
Het stadion ter beschikking stellen is moeilijk - omdat daar niet meer als 100 mensen in mogen.
De veiligheidsorganisaties dienstbaar stellen, dat is een mogelijkheid.
+1/-0

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.581 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

antonh cbs corona coronavirus down fittest griepgolf horeca inziens knvb kwetsbare lockdown maatschappij mensenleven nederland nikiforov omvallen ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg