Transparent
Inloggen
Sluiten

Bondsvoorzitter Just Spee: 'Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt'

22 maart 2020 22:41 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Bondsvoorzitter Just Spee: "Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt"; image source: Pro Shots

Ook voor de KNVB is het nog altijd onduidelijk hoe en of de competitie dit seizoen uitgespeeld kan gaan worden. Dat gaf bondsvoorzitter Just Spee zondagavond aan bij de NOS. "Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. Als we verder gaan, hebben we ook weer een aantal weken nodig om op te kunnen starten", aldus Spee. "Wij benaderen het als bond in stappen, want we hebben geen idee wat de situatie rondom het virus is."

De voetbalbond houdt daarom rekening met verschillende scenario's. "Het eerste scenario is dat we het gewoon uitspelen met publiek. Het scenario wat daarna komt is wel uitspelen, maar dan deels zonder publiek", zo gaf hij aan. "Als dat ook niet lukt, kom je in de situatie dat we wedstrijden moeten schrappen. Dat moeten we intelligent gaan doen. Dat is ook niet eenvoudig. Je moet dan de regels van het spel gaan veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. Er worden nu scenario's ontwikkeld wat we dan gaan doen."

Spee kijkt ook met een schuin oog naar Italië, waar al gesproken wordt dat er in oktober pas weer gespeeld zou kunnen worden. "Als dat het scenario is, zijn we natuurlijk klaar", zei hij daarover. "Wat gaan we doen? Dat weten we nu nog niet."

Meer op NOS.nl


Tags

spee bondsvoorzitter intelligent knvb nos schuin

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ik heb niet de indruk dat ik dit seizoen als seizoenkaarthouder nog een wedstrijd van PSV ga/kan bijwonen. Ik hoop wel dat het nog mogelijk is om de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen. Huidige stand als eindstand hanteren is natuurlijk het horrorscenario. Wij 4e en die andere club 1e. Aan de andere kant. Laten we hopen dat de hele situatie rondom het virus snel opgelost is (utopie), dat is veel belangrijker dan voetbal.
+1/-0

3 weken geleden
Mooie uitspraak van de heer Spee, feit is dat we geen van allen kunnen voorspellen wat er verder gaat gebeuren, mijn idee? mocht het zover komen dat er de mogelijkheid is om te spelen het zo snel mogelijk af te werken volgen het Belgisch model waarbij de bovenste clubs gehalveerd worden in punten en in een uit en thuiswedstrijd het uitvechten, daarbij word PSV een punt in mindering gebracht ivb met de wedstrijd meer gespeelt, nummers 5t/m 8 playoffs en de clubs met de met de 4 minste kans van behoud degradatie laten spelen de onderste degradeert automatisch zoals altijd
+2/-0

 
3 weken geleden
Je was me net een paar seconden voor, Por
+1/-0

3 weken geleden
Misschien alleen nog de eerste vier teams play-offs laten spelen voor het kampioenschap? Een beetje zoals in België wordt gedaan aan het eind van het seizoen. Wishful thinking ;)
+2/-0

 
3 weken geleden
Twee zielen, alhoewel wij eerlijk gezegt geen recht hebben op een evt kampioenschap, er zijn inmiddels maatregelen en beslissingen genomen hierover, vind ik best mee te leven ook.
+2/-0

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.580 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus down flitsphirips griepgolf horeca knvb kwetsbare lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg