Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV naar voorronde Europa League als er niet meer gespeeld wordt

23 maart 2020 11:42 - Telegraaf

De Telegraaf meldt dat in het slechtste scenario, als door het COVID-19 virus de Eredivisie niet uitgespeeld kan worden, er géén kampioen wordt aangewezen. Wel wordt de huidige ranglijst in dat geval gebruikt voor de Europese tickets. PSV heeft op basis van de huidige vierde plek dan recht op voorronde Europa League.

Ajax blijft momenteel op doelsaldo AZ voor en mag in dit scenario zonder voorrondes naar de Champions League. De Alkmaarders stromen in de voorronde in, ondanks het feit dat die club tweemaal van de Amsterdammers won.

De overige Europese tickets worden eveneens via de competitie verdeeld, indien de bekerfinale Utrecht-Feyenoord niet kan plaatsvinden. Op dit moment betekent dat een directe Europa League plaats voor Feyenoord en een voorronde-ticket voor Willem II, net als PSV.

Bijzonder is verder het voornemen om geen clubs te laten degraderen, maar wel de twee hoogst gerangschikte clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren. Hierdoor zou de Eredivisie volgend seizoen met 20 clubs van start gaan, inclusief SC Cambuur en De Graafschap, bij de huidige standen. De extra speelrondes die daarvoor nodig zijn zouden midweeks kunnen plaatsvinden en bijvoorbeeld met Kerst en Pasen.

Zoals eerder gemeld is het op dit moment nog volstrekt onduidelijk of en wanneer de Eredivisie eventueel opnieuw van start zou kunnen gaan. In het beste geval worden op 6 april de huidige maatregelen vanuit de overheid opgeheven, waarna trainingen hervat zouden kunnen worden.

Meer op Telegraaf


Tags

voorronde eredivisie feyenoord bekerfinale cambuur covid graafschap overheid pasen telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ook een manier, natuurlijk zal niet iedereen het mee eens zijn, hoeft in feite ook niet en kan meestal niet.
+1/-0

5 maanden geleden
Is 't niet beter om alles opnieuw te doen? Dus PSV weer voorrondes tegen Basel etc. Transfers wel z'n gang laten gaan,maar seizoen nietig verklaren en op 0 beginnen. Dus ook dezelfde promovendus, degradanten van vorig seizoen hanteren. Nu loopt Ajax weer verder uit met hun 40 miljoen plus extra CL premies, terwijl ze tov AZ een dalende lijn te pakken hadden. Ajax was ondanks de onverdiende 1 3 bij Heerenveen aangeschoten wild. Komen hier erg goed mee weg.
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Zit wel wat in, onderling resultaat zou misschien de rechtstreekse CL plaats moeten aanwijzen...
Ze zouden ook eenmalig alle inkomsten uit Europees voetbal kunnen verdelen onder alle profclubs. Er zijn clubs die dat geld wel extra hard nodig hebben.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Idd Kas, onderling resultaat zou nu doorslaggevender moeten zijn dan doelsaldo. Weet niet hoe 't zit, maar als bijvoorbeeld AZ Ado Pec thuis krijgt kunnen ze 't doelsaldo aardig opkrikken. Ajax heeft met Emmen Feyenoord Utrecht uit 'n lastiger programma.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Start-gelden CL en EL in 1 pot en naar gelang positie op ranglijst verdelen?
+3/-0

5 maanden geleden
Ik zou deze competitie maar snel vergeten, en ons richten op komend seizoen, wat ze ook doen met deze competitie maakt mij niks meer. Wel ene kampioen of ongeldig verklaren. Ze doen maar. Belangrijkste is dat we gezond blijven.
+4/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt zondermeer, maar jij richt je eigen toch ook op de lange termijn? Er wordt gezocht naar oplossingen.
+3/-0

5 maanden geleden
Meer zit er niet in... dus we zijn tevreden.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.999 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad afgezien besmettingen bok bommel branden brands breedte bruma doan duidelijker gakpo gemaakte hendrix ihattaren jdj jong lammers madrid mauro middelmaat mrmucho onzin rodriguez rosario rvc sadilek schatten schmidt uswilly