Transparent
Inloggen
Sluiten

Vandaag overleg clubs over situatie

24 maart 2020 09:21
Foto: Pro Shots

Vandaag overleg clubs over situatie; image source: Pro Shots

Vandaag overleggen de KNVB, de Eredivisie CV en de clubs over de ontstane situatie na het kabinetsbesluit van gisteren om alle wedstrijden tot tenminste 1 juni te verbieden, in verband met de Corona crisis. Door de maatregel is het uiterst onzeker of het nog mogelijk zal zijn dit seizoen überhaupt nog wedstrijden te spelen, omdat op 30 juni het seizoen afgerond dient te zijn. Na die datum lopen immers contracten van spelers af.

Het is onwaarschijnlijk dat er bij het overleg definitief knopen doorgehakt zullen worden, omdat men mede afhankelijk is van externe partijen bij het vinden van oplossingen. Zo moet ook de UEFA nog een standpunt innemen over de tickets voor de Europese toernooien van komend seizoen. Het is ook mogelijk dat de clubs de autoriteiten nodig hebben bij het realiseren van een gewenst scenario.

Het eerder geschetste scenario van een einde zonder kampioen en een Eredivisie volgend jaar met meer clubs ligt enigszins voor de hand, mogelijk om televisiezender FOX Sports te compenseren voor de schade.


Tags

eredivisie corona doorgehakt fox geschetste kabinetsbesluit knopen knvb onwaarschijnlijk televisiezender uefa verbieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Iedereen weer gezond is het allerbelangrijkste natuurlijk! Verder de stand na 17 wedstrijden gebruiken is het meest eerlijk. Heeft iedereen in ieder geval dezelfde tegenstanders gehad. Je zou ook nog de coefficientenlijst van de afgelopen x jaar kunnen gebruiken.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Is natuurlijk de grootste onzin wat je nu schrijft, 17 wedstrijden is oneven, dus heb je misschien wel meer thuis dan uitwedstrijden of andersom gehad... verkeerde interpretatie, alleen kampioen,etc, na 34 rondes! Nu alles schrappen en deze stand gebruiken voor je Europese ticket..... dat is het eerlijkst! Komt Ajax in dit geval goed weg naar mijn idee, want die zag ik de laatste rondes door de hoeven zakken en ik vermoede dat AZ het kampioenschap zou pakken, vind ik sneu voor hun, want het was meer dan verdiend!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Grootste onzin vind ik overdreven. Ik zeg meest eerlijk. Sowieso geen kampioen aanwijzen, maar voor de verdeling van de tickets vind ik de stand na 17 speelrondes het meest eerlijk, dan heeft iedereen dezelfde tegenstanders gehad (weliswaar verschil tussen uit en thuis). Met de huidige stand hebben sommige ploegen andere tegenstanders gehad. Ps: wat er ook beslist wordt, het juiste kan toch nooit gekozen worden
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
PSV heeft één wedstrijd meer gepeeld als Ajax, AZ en Feyenoord.
Laten we punten toekennen aan deze drie ploegen gelet op de vorm waarin ze nu waren.
Dan komen we op 3 punten voor AZ en Feyenoord en 1 punt voor het zwalkende Ajax.
Hierbij krijgen we een eindstand van:
1. AZ 2. Ajax 3. Feyenoord en 4. PSV
In Eindhoven hebben we daar vrede mee.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Jij kan goed toveren met cijfers..
+1/-0

 
3 maanden geleden
AZ - Feyenoord werd afgelast en als beloning wil je ze allebei drie punten geven :D
+2/-0

 
3 maanden geleden
Tja zes-punten wedstrijd;-)
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme rodriguez schatting simons sir tinus topper vaals woordje zorg