Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB houdt opties open, misschien toch voetbal na 30 juni

24 maart 2020 15:17
Foto: Pro Shots

KNVB houdt opties open, misschien toch voetbal na 30 juni; image source: Pro Shots

De KNVB heeft een verklaring gepubliceerd over de gevolgen van de Corona maatregelen voor het (betaald) voetbal in Nederland, na overleg met clubs en de Eredivisie CV. In de verklaring wordt nog geen definitieve streep gezet door het voetbalseizoen, laat staan dat er gesproken wordt over de gevolgen voor Europese tickets. De bond houdt rekening met drie scenario's:

- De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
- De competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
- De competities worden niet uitgespeeld.

De reden voor de opening is dat de regering gisteren weliswaar bijeenkomsten tot 1 juni verbood, maar de bestaande maatregelen tot en met 6 april niet allemaal ook verlengde tot die datum. De bond ziet daar nu ruimte. Tevens is het wachten op een uitspraak van de UEFA over eventuele wedstrijden in nationale competities na 30 juni.


Tags

knvb uefa bijeenkomsten corona eredivisie kalenderwerkgroep nederland opening regering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Of het nu wel of niet uit wordt gespeeld. Dit jaar is de competitie gewoon helemaal verpest.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Precies! En dat hebben we helemaal zelf gedaan!

Of wilde je Corona de schuld geven? In dat geval.. F*CK Corona!
+1/-0

7 maanden geleden
Liever geen eredivisie meer dan eredivisie zonder publiek.
+1/-1

7 maanden geleden
Hoe vervelend ook, er zijn veel belangrijkere zaken dan voetbal, dus laat die zaken dan ook voor gaan, want zolang er gevaar bestaat moet alles maar aan de kant.
+1/-0

7 maanden geleden
Heel naïef van de KNVB om te denken dat ze in april alweer zouden kunnen gaan voetballen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hier ben ik het niet mee eens. Het grote probleem is dat het virus wordt doorgegevn en dat de IC's het aantal zieken niet aan kunnen.
Als iedereen zich zeer goed aan de richtlijnen houdt zoals zeer weinig kontakt met anderen, niet samen in groepen, goed afstand tot elkaar houden dan zal het aantal nieuwe besmettingen drastisch afnemen, na een week of twee.
Dan wordt alles weer behapbaar, en als het fors gaat dalen dan kan men toch weer redelijk snel het normale leven oppakken.

Het grote probleem is dat allemaal mafkezen massaal naar het strand gaan of grote feesten gaat vieren, en denken dat er niks aan de hand is. We hebben nu geen vakantie, maar zijn bezig de verspreiding te stoppen !
De mogelijkheden van de KNVB hangen sterk samen met of iedereen zich goed aan de richtlijnen houdt, of dat de mafkezen het voor heel NL verpesten.
Ik denk dat we eind april mogelijk kunnen gaan starten, maar dan moet wel iedereen mee gaan werken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ja maar als je contact zou moeten vermijden dan is het wel raar dat je zou kunnen voetballen. Want contact in het voetbal is natuurlijk onvermijdelijk
+1/-0

 
7 maanden geleden
Kunnen we ons eigen er niet even bij neerleggen dat we met zijn allen maakt in eerste instantie niet hoelang aan de nodige maatregelen houden tot het gevaar geweken is? Bij een ongetroleert hervatten van evenementen die massaal bezocht worden en de boel uit ogen verliezen is de kans zeer groot het dan slapend beest te doen ontwaken, waarom zo'n drukte om voetbal terwijl er duizenden doden vallen? We worden allemaal getroffen, er zijn wel nuttiger dingen te doen bro.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb het over uitspelen zonder publiek natuurlijk.
Zodra de besmettings-factor 0,25 wordt en elke zieke persoon maar 0,25 personen besmet kan het aantal snel gaan dalen. Dan wordt het voor IC's weer snel behapbaar. Iedereen die dan ziek is moet nog thuis blijven, en de rest kan weer redelijk gaan leven.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

angelino baumgartl boscagli bruma dest dumfries emmen feyenoord gakpo guardado hendrix ihattaren madueke malen mauro mertens moreno mvogo romero rosario sadilek schiet sir strootman teze tinus unnerstall viergever wijnaldum zahavi