Transparent
Inloggen
Sluiten

Roep om opschuiven transferperiode steeds luider

25 maart 2020 16:48
Foto: Pro Shots

Roep om opschuiven transferperiode steeds luider; image source: Pro Shots

Omdat het afgelasten van de rest van het voetbalseizoen grote gevolgen heeft voor de clubs en spelers, willen steeds meer partijen dat er een oplossing komt waarbij de competities in west Europa toch uitgespeeld kunnen worden. Vandaag pleiten de voorzitter (Nu.nl) en directeur (AD) van de spelersvakbond VVCS voor het vinden van een oplossing. Directeur Everard: "Het kan niet anders dan dat alle voetbalcompetities in het westen van Europa met minimaal een maand worden opgeschoven". Hiervoor is toestemming van de FIFA nodig, alsmede de medewerking van clubs en spelers.

KPMG becijferde dat de huidige regels waarbij de competities voor 30 juni afgewerkt moeten zijn voor de top 5 competities een schadepost van 4 miljard euro zou betekenen. Everard vraagt zich af of zelfs een einddatum van 31 juli wel vroeg genoeg zou zijn. Het transferwindow is momenteel zo dat spelers per 1 juli van club veranderen.


Tags

everard luider opschuiven afgelasten alsmede becijferde einddatum fifa kpmg miljard opgeschoven pleiten schadepost spelersvakbond transferwindow voetbalcompetities vvcs west westen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Opschuiven van de transferwindow lijkt me een goed idee. We zullen zien hoe het gaat.
+1/-0

7 maanden geleden
Volkomen logisch om dit te doen, simpelweg overmacht. Denk niet dat daar iemand (durft) daar een probleem mee te hebben. Zo belangrijk is voetbal niet.
+4/-0

 
7 maanden geleden
@Pvh25, Ik heb je op 18-maart een privébericht gestuurd.
+1/-0

7 maanden geleden
De KNVB,kan geen hele eredivisie uitspelen onder de huidige omstandigheden.Met publiek kun je al vergeten.Enkel met gehanteerde maatregelen, met betrekking tot betrokkenen, kunnen er enkele wedstrijden zonder publiek plaatsvinden,na 1 juni.In de 1e plaats de inhaalwedstrijden op 2 juni,om de stand recht te trekken. Daarna kan de KNVB opperen deze stand voor eindstand te nemen en in te zetten op play off wedstrijden.Er word geen kampioen uitgeroepen.Er word niet gedegradeerd.Hierdoor blijft de gehele eredivisie van nr6 tot 18 voor de rest van het seizoen gevrijwaard van wedstrijden en onkosten.De top 6 gaat voor play off duels.in een direct onderling duel op neutraal terrein word de verdeling van de europese inschrijving van volgend seizoen bepaald.De nummer 1 en 2 nemen het onderling op om wie rechtstreeks of wie voorronde speelt CL.De eindstand nu is los van het inhaalduel in doelsaldo in het voordeel van ajax,op basis van het oude reglement,op basis van een nieuw reglement kan het onderling resultaat zouden gelden,dan is het in het voordeel van AZ.Een onderling duel is het eerlijkst.Feyenoord en PSV zullen in een duel op neutraal duel om de verdeling van de europa league tickets kunnen spelen.Willem II - en FCU spelen om het laatste ticket.De rechtstreekse plaatsing via bekerwinst komt te vervallen,omdat de bekerfinale voor 1 juli komt te vervallen.Dit zijn de wedstrijden in de huidige stand,die de play off wedstrijden mogelijk maken voor 1 juli.Ook gezien de puntentotaal en resterende programma"s fairplay.Vervangende play off"s dus,om ticketverdeling europa voor volgend seizoen mogelijk te maken.Daarbij moet er een convenant getekend worden om nader bepaalde UEFA inkomsten af te staan naar de voetbalbond volgend seizoen,om clubs in de eredivisie die in financiele problemen komen,nader bij te staan.Zodat clubs dit niet in de begroting voor volgend seizoen aan inkomsten kunnen meenemen.De bekerfinale aan het begin van de nieuwe competitie spelen,ipv de supercup,er is dit jaar geen bekerwinnaar en landskampioen,dus de bekerfinale ipv deze wedstrijd spelen is een mooi sportief afsluiting en begin van een nieuw voetbaljaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Theoretisch gezien kan de competitie nog makkelijk voor 30 juni uitgespeeld zijn. We moeten nog 8 wedstrijden. Die kun je in 24 dagen afgewikkeld hebben. Op 5 juni beginnen en je bent voor het einde van de maand klaar. Geef de clubs nog een week of twee om zich voor te bereiden, dan zouden ze in de laatste week van mei weer aan het trainen moeten zijn.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.987 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

angelino baumgartl boscagli bruma dest dumfries emmen feyenoord gakpo guardado hendrix ihattaren madueke malen mauro mertens moreno mvogo romero rosario sadilek schiet sir strootman teze tinus unnerstall viergever wijnaldum zahavi