Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: PSV heeft afgelopen zomer niet teveel aanvallers gehaald

25 maart 2020 17:47 - VI
Foto: Pro Shots

De Jong: PSV heeft afgelopen zomer niet teveel aanvallers gehaald; image source: Pro Shots

Voetbal International analyseert het (tot nu toe) falen van PSV's zomeraankoop Bruma. De Portugees kwam voor 12 miljoen naar Eindhoven, maar is inmiddels allang geen basisspeler meer. Diverse experts komen aan het woord, maar ook De Jong, technisch manager van PSV, komt aan het woord. De Jong bestrijdt de visie dat de club teveel aanvallers haalde, waardoor Bruma het slachtoffer werd: "Bruma kan op beide flanken uitstekend uit de voeten. Het was de planning dat Steven Bergwijn centraal zou gaan spelen, waardoor we op links alleen Cody Gakpo zouden hebben. Alleen hebben zich tijdens het seizoen ontwikkelingen voorgedaan waardoor het anders is gelopen".

Jan Olde Riekerink analyseert de problemen van Bruma als volgt: "Bij PSV is hij binnengekomen met de status van gearriveerde speler. Wellicht heeft hij daar moeite mee, helemaal als hij die status niet gelijk weet waar te maken".

Meer op VI


Discussieer mee op de forums


Tags

bruma jong analyseert bergwijn bestrijdt binnengekomen experts flanken gakpo gearriveerde olde portugees riekerink slachtoffer voorgedaan zomeraankoop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Niet teveel. Wel de verkeerde.

En na blessure Donyell en vertrek Steven gebeurde er niets.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad. De Jong is net als Brands. Verkeerde prioriteiten.

8 Miljoen voor Doan terwijl er een middenvelder nodig is voor positie Rosario bijv.

Maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Alle aankopen en huur van de zomer waren een mislukking.
+1/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
7 maanden geleden
Klopt , en dat hij dan 20 miljoen weggooide daar hoor je hem niet over. Had daar maar fatsoenlijke verdedigers eh middenvelders voor gehaald. Die had je nodig.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind Rosario op het middenveld niet om aan te zien, omdat hij het spel van de verdediging niet naar de aanval toe kan brengen.
Misschien kan de nieuwe trainer van hem een goede centrale verdediger maken.
+2/-0

7 maanden geleden
Bijzonder verhaal:

Waar centraal zou Bergwijn gaan spelen. 10 of spits. De laatste positie was voor Malen bestemd en in de voorbereiding speelde Lammers veelal op 10 als ik het me goed herinner. En Bergwijn liet toch al snel weten liever op links te spelen.

Bruma werd al gehaald toen zowel De Jong als Lozano nog PSV-er waren.
+1/-0

7 maanden geleden
Toch vond ik Bruma uitstekend beginnen met goals tegen Basel. Bergwijn op 10 was echt een grote faal, waar we veel te lang aan vast hebben gehouden. Lato kan ik weinig over zeggen niet zien spelen. Swaab heeft het ook niet meer en Baumgartl zal zich nog moeten bewijzen. Te veel spelers mislukken de laatste tijd. Als je nu nog steeds moet terug vallen op een middenveld Hendrix Rosario, kun jein ieder geval wel concluderen dat je verkeerd hebt ingekocht. PSV moet altijd met minimaal twee scorende en beslissende middenvelders spelen. Heeft ons vorig jaar opgebroken en dit jaar weer. Het middenveld brengt veel te weinig. Maar meer kun je ook niet verwachten met deze spelers. Volgend seizoen hopelijk Ihattaren, v Ginkel en een Rosario in vorm op het middenveld. Malen in de spits met Gakpo, Bruma als ie weer aan de praat te krijgen is en nog een aankoop op de vleugels. Heb je Mandueke en Lammers als back ups waarbij Lammers heel dicht tegen de basis aanzit. Kan de prio op de linksback en een extra centrale verdediger. Moet je uiteraard Dumfries wel vast houden. Die past volgens mij perfect in het plaatje van onze nieuwe trainer. Met de verkoop van Bergwijn is er ook geld vrij om gelijk de markt op te kunnen. Ik verwacht dat we volgend jaar weer gewoon meedoen om de titel en weer eens Europees overwinteren. Heel veel zin al!
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
7 maanden geleden
Je gaat een speler opstellen die 2 jaar niet gespeeld heeft. Misschien voetbalt hij wel nooit meer a la Afellay. Als je dan nog steeds blijft aanhouden met Rosario dan snap je het echt niet. Veruit de slechtst spelende psv er wekelijks. En Lammers tegen de basis ? Heb je hem wel zien spelen de laatste wedstrijden ? Kan er helemaal niks van, zoals Derksen zegt leuk voor Heracles maar dit is niet het niveau wat psv nastreeft. Gelukkig zijn ze al op zoek naar spitsen. En Ihatarren en Dumfries vertrekken. En Bruma aan de praat krijgen , ja wellicht voor de koffiecorner. Schmidt gaat gelukkig de bezem er doorheen jagen want nog zon jaar dat trekken de supporters niet meer. Weg met de schwaabjes,Hendrickxen,doorntjes,rosariiootjes en brumaatjes.
+2/-1

 
7 maanden geleden
En waar gaan we die betere spelers halen en van betalen dan? Ik kan wel een elftal verzinnen waar we de cl mee winnen, regel jij 1.200.000.000 euro voor de transfers en salarissen even? Het allergrootste probleem is eindelijk opgelost. We hebben weer een ervaren trainer, dat gaat een verademing worden. Zonder een goede trainer speelt niemand goed, dat heeft PSV de afgelopen jaren wel bewezen met het afbraak voetbal.
+1/-0

7 maanden geleden
Met de verkoop van Luuk de Jong, dan moet je op zoek naar spelers met lengte.
Bruma en Doan... weggegooid geld.
Het zijn van die kleine lichtgewicht spelers, die we al zo veel hebben bij PSV.
We komen lengte en lichaamskracht tekort, zowel op het middenveld als in de aanval... er is niemand bij PSV die goed kan koppen.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

angelino baumgartl boscagli bruma dest dumfries emmen feyenoord gakpo guardado hendrix ihattaren madueke malen mauro mertens moreno mvogo romero rosario sadilek schiet sir strootman teze tinus unnerstall viergever wijnaldum zahavi