Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zegt contract Schwaab op

27 maart 2020 20:03
Foto: Pro Shots

PSV zegt contract Schwaab op; image source: Pro Shots

PSV heeft het contract van verdediger Daniel Schwaab formeel opgezegd. Dit is een vrij gebruikelijke zet bij aflopende contracten om vóór 1 april te doen. De Telegraaf meldt bij dit nieuws dat de club ook geen poging zal ondernemen om een hernieuwd contract overeen te komen. Dit nieuws lijkt gebaseerd te zijn op de algemene verwachting dat de Duitser niet in de spelstijl van de nieuwe coach Roger Schmidt zal passen. Tevens zou Schwaab zelf mogelijk nu toch terug naar Duitsland willen.

Schwaab speelde vier seizoenen voor PSV en werd éénmaal kampioen. Eind vorig jaar nam hij al afscheid, maar na het begin van het seizoen keerde de "vader" van de selectie toch weer terug in Eindhoven.


Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab duitsland formeel ondernemen poging roger schmidt spelstijl telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Sympathieke vent, voorbeeldprof maar vooral dit seizoen een parodie op een PSV-waardige verdediger. Goed nieuws dus.
+3/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Als speler zijn beste tijd gehad, maar met zijn persoonlijkheid en studie economie een ideale jongen om in een andere functie voor de club te behouden.
+5/-1

 
3 maanden geleden
Ik had het idee dat hij dicht bij zijn familie wou blijven dus een functie bij PSV zal wel niet in dat plaatje passen. Misschien over een aantal jaren wel.
+1/-1

3 maanden geleden
Schwaabie bedankt! Zeker voor dat ene moment tegen AZ toen.
+2/-2

3 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi, weg met de middelmaat. De schoonmaak is begonnen. Nog 8 te gaan.
Schwaabie het ga je goed
+2/-1

3 maanden geleden
Kut wat mis ik PSV. Misschien wel het meeste wat ik mis tijdens die hele crisis. Erg hè!
+2/-1

 
3 maanden geleden
En dat terwijl de kampioens-spanning al veel langer weg is. Niet alleen de wedstrijden zijn weg, ook de voetbal-klets-programma's bespreken geen wedstrijden meer.
@Romario, het EK-2020 is ook verwijderd, dus ik wens je veel sterkte de komende 5 maanden.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Ja inderdaad. Maar slechte PSV resultaten verkies ik dus blijkbaar boven helemaal niks.
+1/-1

3 maanden geleden
De vraag is... wat gaan we met Timo Baumgartl doen?
Bij een goede coach kan hij een prima verdediger worden - laten we nog een jaartje proberen.
+3/-2

 
3 maanden geleden
Je moet hem vertrouwen geven
+3/-1

 
3 maanden geleden
Ook een jaartje verhuren aan Velez en dan hopen dat het hij terugkomt als een man.
+1/-0

killermfc (geschorst)
3 maanden geleden
Wederom brevet van onvermogen/motie van wantrouwen aan adres van John de Jong. Zoals eigenlijk het "hele" seizoen één grote aaneenschakeling daarvan is.

Ik denk eerlijk gezegd dat de al dan niet tijdelijke onderbreking van het voetbalseizoen de directie niet slecht uitkomt. Let wel, ik heb het hier niet per se over de aanleiding hiervoor.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Oja? En wat is dan nu weer precies een "brevet van onvermogen/motie van wantrouwen aan adres van John de Jong"? Het niet verlengen van Schwaab's contract???

"Ik denk eerlijk gezegd dat de al dan niet tijdelijke onderbreking van het voetbalseizoen de directie niet slecht uitkomt."

Serieus? Zet je alu-hoedje eens af man. Gerbrands en De Jong zijn PSV-ers, geen spionnen van Ajax die onze club willen slopen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dit snap ik ook ff niet @killer
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
3 maanden geleden
Heel simpel: de coronacrisis leidt de aandacht af; het abominabele seizoen verdwijnt min of meer in vergetelheid. Een soort van onbedoelde maar niet slecht uitkomende doofpot. Bijkomend voordeel is eventueel bij abrupte beëindiging seizoen dat "toch maar mooi Europees voetbal is gehaald".

De opmerking m.b.t. spionnen van Ajax begrijp ik hier niet, maar zal wel aan mij liggen.

Wat Schwaab betreft, die had natuurlijk nooit meer in genade moeten worden aangenomen, zeker niet nadat hij aanvankelijk zélf weg wilde. Jammer dat die andere Duitser niet veel beter was maar wel een stuk duurder. Hoezo brevetten van onvermogen?!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Oja? En was het niet John De Jong die tijdens de, volgens jou zo goed uitkomende, crisis naar buiten kwam met een interview waarin hij toegeeft dat Bruma een mispeer is? Doofpot??
John loopt juist NIET weg voor de problemen en probeert zich al helemaal niet te verschuilen achter de corona crisis.

Je behandelt John nog steeds als een vijand van PSV. Vandaar de opmerking dat hij geen spion van Ajax is maar gewoon een echte PSV-er.

Dat Schwaab never nooit weer een contract had moeten krijgen aan het begin van het seizoen ben ik trouwens helemaal met je eens.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
3 maanden geleden
Volgens mij noemde JdJ Bruma geen mispeer hoor, zou nou ook weer niet verstandig zijn omdat je hem toch weer moet slijten. Hij gaf aan dat er niet te veel aanvallers gehaald waren.

Verder heeft hij zich het grootste gedeelte van de ellendige periode onder MvB verscholen, bleef hij althans angstvallig in de luwte. Om vervolgens bij het, overigens evenzo terechte als veel te late ontslag van MvB weer de grote jongen uit te hangen. En daarna bij een beetje gekrakeel van de fanatieke aanhang gedroeg hij zich weer als n laf wezeltje.

Hopelijk wordt van de zomer, al naar gelang het verloop van de échte crisis, het aankoopbeleid van de laatste 2 jaar goed geëvalueerd. Dan zal dat toch normaal gesproken tot slechts één conclusie kunnen leiden: wieberen.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg