Transparent
Inloggen
Sluiten

Timo Baumgartl: 'Ik moet mezelf de tijd geven, dan valt het allemaal in elkaar'

31 maart 2020 16:50 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Timo Baumgartl: "Ik moet mezelf de tijd geven, dan valt het allemaal in elkaar"; image source: Pro Shots

Ondanks dat hij de laatste maanden nauwelijks in actie kwam, heeft Timo Baumgartl geen spijt van zijn komst naar PSV. Dat geeft de verdediger aan in gesprek met het Duitse Sport1 en wordt opgetekend door Voetbal International. "Het was een grote overgang voor me, maar de juiste", aldus Baumgartl. "Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Ik ben als mens gegroeid, dit is weer een ander land en een andere cultuur. Ik moet mezelf de tijd geven, dan valt het allemaal in elkaar."

De verdediger is dan ook niet bezig met een vertrek bij PSV. "Ik kan mezelf zeker voorstellen dat ik terugkeer in de Bundesliga, maar nu ben ik in Eindhoven. Maar ik houd alle opties open", zo geeft hij aan.

Baumgartl begon in Eindhoven nog uitstekend aan het seizoen. PSV zette met de verdediger een uitstekende serie neer die tot half oktober duurde. "Daarna moesten we wisselingen doorvoeren in het team en geraakten we in een sportieve crisis", zegt hij daarover. "Uiteindelijk heb ik het ontslag van de trainer wel zien aankomen, overigens niet de eerste in mijn loopbaan. Dit jaar begon weer positief voor mij, maar vanaf de twintigste speelronde werd ik niet meer ingezet. Dat was voor mij onbegrijpelijk."

Ondanks dat hij zijn basisplaats verloor onder Mark van Bommel heeft hij geen kwaad woord over de inmiddels ontslagen trainer. "Als coach was hij niet zoals hij als speler was, hij was niet altijd hard", aldus Baumgartl. "Als ex-prof wist hij hoe om te gaan met spelers. En hij liep als trainer ook niet te koop met zijn verleden. Hooguit vertelde hij in een persoonlijk gesprek hoe iets in zijn carrière ging."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl bommel bundesliga geraakten prof wisselingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Hopelijk gaat Schmidt het juiste snaartje raken bij hem, nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteit.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg