Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorstel FIFA: 'Aflopende contracten langer laten doorlopen'

1 april 2020 09:49 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Voorstel FIFA: "Aflopende contracten langer laten doorlopen"; image source: Pro Shots

De FIFA wil dat het huidige voetbalseizoen langer gaat duren. Dat meldt de wereldvoetbalbond in een concept-document met adviezen voor clubs en bonden en werd ingezien door het Algemeen Dagblad. De FIFA stelt daarom voor dat alle contracten die op 30 juni aflopen pas zullen eindigen op een nieuw te bepalen einddatum. De huidige werkgever zal dan het salaris tot die datum blijven doorbetalen, ook als de speler voor het nieuwe seizoen al een andere club heeft. Ook komt de voetbalbond met een advies over het korten op salarissen. Nationale overheden, bonden en clubs kunnen besluiten dat er wordt gekort, maar de spelers moeten hier dan wel mee instemmen.

Ook de UEFA werkt aan voorstellen om het huidige seizoen af te kunnen maken. Een van die voorstellen is naar verluidt dat in september de voorronden van de Champions League en Europa League steeds over één duel afgewerkt worden. De hoofdtoernooien beginnen dan later en zullen in december dan langer doorlopen. Woensdag vindt er opnieuw een videovergadering plaats tussen de Europese voetbalbond en de 55 aangesloten nationale voetbalbonden.

Vooral onder druk van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga wordt er op de achtergrond al enige tijd gewerkt aan een zomerscenario. In tegenstelling tot in Nederland, waarbij de betalingen van Fox Sports gegarandeerd zijn, zijn in Engeland en Duitsland de televisiecontracten afgesloten volgens een no cure no pay-principe. Als er niet gespeeld wordt, wordt er ook niet betaald. Dit zou enkele honderden miljoenen euro's schelen. Gezien alle sportieve en financiële gevolgen vinden vrijwel alle Europese competities, bonden en clubs het nog te vroeg om nu al een streep te zeten door het seizoen.




Tags

fifa betalingen bundesliga cure doorbetalen duitsland einddatum engeland fox gekort hoofdtoernooien ingezien instemmen korten nederland overheden pay schelen televisiecontracten uefa videovergadering wereldvoetbalbond werkgever zeten zomerscenario

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik voorspel na het Bosman arrest, het Ziyech arrest of Schwaab arrest...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wel een Ziyech-arrest, maar geen Schwaab-arrest.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wil een uitzondering maken voor Bruma... die mag iets eerder vertrekken.
+2/-2



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje