Transparent
Inloggen
Sluiten

Mart van den Heuvel benoemd tot ambassadeur

4 april 2020 09:40 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Mart van den Heuvel benoemd tot ambassadeur; image source: Pro Shots

PSV heeft Mart van den Heuvel benoemd tot ambassadeur van de club. Dat wordt gemeld via de officiële website. Nadat Willy van der Kuijlen, Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Luuk de Jong al eerder werden benoemd tot ambassadeur is Van den Heuvel de eerste die niet als speler actief was voor PSV. "En dat zegt alles over de verdiensten van Mart", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Je kunt bij ons deze eretitel krijgen als je PSV ergens ter wereld op de kaart hebt gezet of wanneer je een bepaalde periode van grote waarde bent geweest"

Gerbrands gaat verder: "Bij Mart duurt die periode van grote waarde inmiddels om en nabij de veertig jaar. Hij is clubman pur sang, een PSV'er die al jaren voornamelijk achter de schermen een belangrijke rol speelt. In goede en slechte tijden is Mart de rust zelve en dat is in de voetballerij een groot goed. We zijn er ontzettend blij mee dat hij ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beschikbaar blijft."

Eind jaren zeventig kwam Van den Heuvel bij PSV terecht als verzorger van PSV 2. Hij gaf vervolgens leiding aan het PSV-internaat, stroomde als masseur door naar het eerste elftal en werd uiteindelijk teammanager. Vanaf het seizoen 1988/1989 werd hij vast betrokken bij het eerste elftal en was bij nagenoeg iedere officiële en vriendschappelijke wedstrijd aanwezig. Pas vlak voordat dit seizoen de competitie werd gestaakt moest hij twee keer een wedstrijd missen omdat hij een nieuwe heup had gekregen. PSV is nog op zoek naar een geschikt moment om Van den Heuvel officieel te inaugureren als ambassadeur.

Meer op PSV.nl
Tags

heuvel ambassadeur gerbrands carlos clubman eretitel francisco gestaakt heup inaugureren internaat jong kuijlen masseur maza nabij nagenoeg pensioengerechtigde pur rodriguez salcido sang schermen verdiensten verzorger willy zelve zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterkamertjespolitiek arsenal cda conference daguardo kaag landsbelang macht martinez nba nederland notulen onbestuurbaar openbaar plein rasmussen regeren rensch rutte shevchenko skipper transparantie uefa var verbergen vhtlsaw voetbalprimeur voorronde vvd zegje