Transparent
Inloggen
Sluiten

Mart van den Heuvel: 'Ik ben PSV ontzettend dankbaar dat ik hier altijd heb mogen werken'

4 april 2020 09:47 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Mart van den Heuvel: "Ik ben PSV ontzettend dankbaar dat ik hier altijd heb mogen werken"; image source: Pro Shots

Mart van den Heuvel blikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op zijn periode bij PSV. Als staflid zat hij in ruim 31 jaar bij liefst 1078 wedstrijden in de Eredivisie op de bank. "Dit was mijn leven", aldus Van den Heuvel. "Ik ben PSV ontzettend dankbaar dat ik hier altijd heb mogen werken en de kans heb gekregen mijn steentje bij te dragen. Hopelijk komen er nog een paar jaar bij, want ik stop niet helemaal."

Anderhalf jaar geleden ging Van den Heuvel in gesprek met algemeen directeur Toon Gerbrands over zijn toekomst. "Ik wilde liever niet dat het in één keer zou stoppen als ik 67 zou worden of dat ik voor een voldongen feit zou worden geplaatst. Deze maand zou ik met pensioen gaan en we hebben samen gekeken hoe het verder zou kunnen", zo geeft hij aan.

Van den Heuvel zal Bas Roorda gaan inwerken als zijn opvolger en zal daarna wat meer achter de schermen actief zijn. Bij PSV zal hij wel gewoon betrokken blijven. "Mensen zagen me soms op tv en dan is er altijd wel eentje die denkt dat mijn takenpakket alleen bestaat uit het aangeven van een jas aan een gewisselde speler. Dat zijn voor mij juist de ontspanningsmomenten geweest", zegt hij daarover. "Tijdens wedstrijden moet je altijd op je qui-vive zijn. Soms wordt er iemand weggestuurd met rood en zo’n speler zit dan vol adrenaline. Het incident met Erik Pieters staat me nog helder voor de geest. Ik ben blij dat ik hem toen goed heb kunnen helpen. Het bloed spoot overal uit. Omdat ik toch een beetje medische kennis heb, hebben we uiteindelijk erger kunnen voorkomen."

Het had niet veel gescheeld of Van den Heuvel was begin jaren negentig vertrokken bij de club. Guus Hiddink wilde hem in 1991 meenemen naar Valencia. "Dat had best rond kunnen komen, maar ik wilde een vijfjarig contract en zij wilden niet verder gaan dan drie jaar. Dat is toen afgeketst en ik heb er nooit spijt van gehad", aldus Van den Heuvel. "Misschien had ik dan het grote geld verdiend, maar hier was het voor mij ook prima. PSV is mijn club. Zelf ben ik er echt geen miljonair van geworden. Dat denken mensen soms wel, maar zo zit deze wereld niet in elkaar. Ik heb een boterham verdiend en op een manier waar ik achter sta. Dat was voor mij goed genoeg. PSV is goed voor mij geweest en dat heb ik terug willen betalen en blijf ik ook in de toekomst doen."
Tags

heuvel adrenaline bloed boterham eredivisie geest gerbrands gescheeld gewisselde hiddink inwerken jas miljonair ontspanningsmomenten pensioen pieters qui roorda schermen spoot staflid steentje takenpakket valencia vive voldongen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wij zijn dankbaar dat je zolang voor ons heb willen werken!
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Mart b3dankt en h8j wordt opgevolgd door een sfeermaker BAS
+1/-0

1 jaar geleden
Icoon van de club. Zeer zeer zuinig op zijn. Dit zijn de mensen die PSV een persoonlijk gezicht geven. Daarnaast is hij op de achtergrond erg belangrijk om spelers,vooral uit het buitenland, een goed gevoel te geven. Volgens mij lopen alle (oud) spelers met hem weg..
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy