Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB stelt beslissing over doorgaan competitie uit tot 21 april'

7 april 2020 00:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"KNVB stelt beslissing over doorgaan competitie uit tot 21 april"; image source: Pro Shots

De KNVB zal dinsdag tijdens de vergadering met alle clubs laten weten niet voor 21 april een beslissing te willen nemen of en hoe de competitie hervat zal worden. Dat weet De Telegraaf te melden. Op die datum zal minister-president Mark Rutte een persconferentie geven over eventuele maatregelen na 28 april. Er wordt nu gehoopt dat vanaf die datum de regels versoepeld worden, zodat er na een korte voorbereiding alsnog gevoetbald kan gaan worden. Indien dit niet mogelijk is, ligt het volgens De Telegraaf voor de hand dat in een later stadium een streep door het huidige seizoen zal worden gezet.

De competitie kan alleen worden gestopt door de KNVB zelf via een bestuursbesluit van directeuren Eric Gudde en/of Jean-Paul Decossaux. Dit moet bovendien dan goedgekeurd worden door de raad van commissarissen van de voetbalbond. Advocaat Jan Kabalt zocht uit dat de KNVB nu al een streep door het seizoen kan zetten, omdat in het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal staat opgenomen dat het seizoen eindigt op 24 mei. Tot 1 juni zal er sowieso geen betaald voetbal mogelijk zijn in Nederland. Bij een overleg tussen alle clubs uit de Eredivisie afgelopen donderdag werd dit ook al aangegeven door de jurist van AZ.




Tags

knvb telegraaf advocaat bestuursbesluit decossaux eredivisie gudde jurist kabalt minister nederland reglement rutte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Heel verstandig... je ziet nu dat in sommige landen het beleid wordt versoepeld.
Komende weken gaan we zien dat Corona snel minder wordt, wellicht dat we over 4 weken weer gaan voetballen.
+3/-7

 
4 jaar geleden
Als.het kan gewoon afmaken het seizoen..dan maar.later vakantie voor die mannen
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben het er ook mee eens om de definitieve beslissing over deze competitie nog even uit te stellen.
In Oostenrijk zijn nu de stappen aangekondid hoe de beperkingen de komende weken worden afgebouwd ( https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10407165/oostenrijk-kondigt-einde-corona-beperkingen-aanlink ).
In Spanje en Frankrijk is het beleid veel strenger dan bij ons, en mag je de straat eigenlijk niet op. Het is logisch aan te nemen dat het doorgeven van de ziekte dus ook nauwelijks is gebeurd, en dat het aantal corona-zieken drastisch af gaat nemen de komende twee weken.

Echter, ik verwacht dat het nog een tijd duurt voordat het leven weer enig zins normaal wordt. De ziekte moet namelijk niet weer opnieuw gaan oplaaien.
Volgens mij kan je alleen gaan voetballen zonder publiek en met het zeer goed medisch controleren van elke speler voor de wedstrijd. Dat zal nog een groot probleem gaan worden.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Er worden een aantal maatregelen versoepeld, maar niet voor evenementen (en daar mag je voetbal toch onder rekenen). Die blijven tot eind juni verboden in Oostenrijk. In Denemarken zijn ook regels versoepeld, maar voor evenementen zijn de regels juist aangescherpt. Daar zijn deze nu verboden tot eind augustus! De enige manier voor het uitspelen van de competitie lijkt zonder publiek te zijn, maar daar zit blijkbaar niemand op te wachten: https://nos.nl/artikel/2329606-meerderheid-supporters-wil-geen-wedstrijden-zonder-publiek.htmllink
+4/-0

 
4 jaar geleden
Tav de directe plaatsing voor de CL vind ik uitspelen zonder publiek veel eerlijker dan Ajax zo maar die plek geven. Zeker als je weet hoeveel wedstrijden ze de weken ervoor verloren.
Dan zou het niet onder "evenementen" vallen.
Na zo veel weken zonder voetbal zou ik zelfs naar een wedstrijd op kunstgras kunnen kijken.
Maar ik ben het met je eens dat het uitspelen zeer moeilijk gaat worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Het optimisme over de minder snel groeiende druk op de IC's is mooi, maar gevaarlijk. Het lijkt me een utopie om te denken dat er over een paar weken wel kan worden gevoetbald. Je zult zien dat zodra de maatregelen worden versoepeld, het aantal besmettingen en daarmee ook de druk op de zorg en het aantal sterfgevallen zal gaan toenemen.
Als je het voetbal als een tak van de economie beschouwt en niet alleen als volksvermaak, dan snap je waarom zelfs sommige economen waarschuwen voor de ‘soepele’ aanpak die Nederland nu al hanteert, laat staan dat ze nog verder wordt versoepeld. Zie bijvoorbeeld https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2329632-econoom-waarschuwt-versoepelen-lockdown-schaadt-juist-de-economie.htmllink
+6/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat ik me niet duidelijk genoeg heb gemaakt, maar sta juist aan jou kant;-)
+2/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Fijn dat je me niet en plein public ‘dom’ noemt, dank je wel. Ik denk dat we wat covid-19 betreft beiden een ander beeld hebben van wat realistisch is in deze situatie. Laten we over een jaar of anderhalf à twee (want zo lang gaat deze pandemie waarschijnlijk nog wel duren) onze meningen nog maar eens evalueren.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Laten we hopen dat dit soort economen het beleid niet gaan bepalen. Hetgeen hij voorstelt is een voorzet op een hele enge wereld waar we onze vrijheid en privacy totaal opofferen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Zie ook het totaal geschifte ID2020 voorstel van Bill Gates.

Inmiddels zijn er aan alle kanten signalen dat we de piek voorbij zijn zoals ieder virus in 4-6 weken zijn piek bereid.

Hopelijk worden we wakker en gaan we na 28-4 weer stap voor stap terug naar normaal i.p.v. deze situatie als normaal te accepteren.

Risicogroepen blijven langer binnen op eigen verantwoordelijkheid of door bv leeftijdsrestrictie in horeca en bij evenementen.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Natuurlijk is dit geen normale situatie. Dit is dan ook niet zomaar een griepje. Ah kijk, vandaag voor het eerst meer dan 200 officiële coronadoden in Nederland. 234. Maar goed, op dinsdag is het gerapporteerde sterftecijfer altijd het hoogst, dus niet te veel waarde aan hechten :-(
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben het helemaal met je eens dat we zeer goed moeten uitkijken tav onze vrijheid en privacy totaal opofferen. Verder worden er nu besluiten genomen zonder dat het parlement bij elkaar kan komen. Ik verwacht en hoop dat er genoeg mensen wakker zijn op dat gebied. Alle gele hesjes en boeren zitten nu verplicht thuis, maar dat wil niet zeggen dat ze tevreden zijn.
+1/-2

4 jaar geleden
Ik begrijp de belangen van uitspelen competitie maar denk dat het naief is om te denken dat we snel weer allemaal uit isolatie mogen.
Om te spelen zonder publiek, dat zou kunnen maar gaat ook nog wel even duren. Daarbij, is het competitie vervalsing als bijvoorbeeld helft van Zwolle selectie ziek wordt?

Waarom wordt er niet gesproken over een toernooi opzet om aan het begin van volgend seizoen dit seizoen te sluiten? De beslissingen in mooie wedstrijden- hopelijk voor publiek.
Okay nadeel is dat je dan niet kan anticiperen op degradatie of champions league en dat heeft budget impact maar daar is wel iets op te verzinnen. Ik vind er weinig creatiefs wordt bedacht.
Prima om te wachten op 21 April maar heb dan gewoon al 3 of 4 scenarios klaar liggen en heb lak aan Uefa, die denken echt niet aan belang Nederland. (Bijkomst van korte beslissing opzet is fit aan seizoen beginnen en hopelijk iedereen fit voor het EK)
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage