Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Ik speelde sinds eind januari al met een blessure'

10 april 2020 19:59 - PSV TV
Foto: Pro Shots

Nick Viergever: "Ik speelde sinds eind januari al met een blessure"; image source: Pro Shots

Nick Viergever speelde al sinds eind januari met een blessure. Dat geeft de verdediger aan in gesprek met PSV TV. "Ik heb al heel lang last en dat kan alleen maar herstellen met rust. Ik moet nu vier tot zes weken rust houden. Ik mag alleen maar fietsen", aldus Viergever. "Ik heb wel gewoon alle wedstrijden kunnen spelen, maar dat was met pijnstilling en aangepast trainen. Het was puur de focus op de wedstrijden en dat ging eigenlijk wel goed. Ik moest alleen een moment hebben qua rust, zodat het kon herstellen. Wat dat betreft is dat een voordeel van deze periode."

De verdediger vindt het lastig om de vraag te beantwoorden of de competitie nog afgemaakt moet worden. "De gezondheid staat sowieso voorop, van iedereen. Ik vind het maar een vreemd beeld als wij gaan voetballen, terwijl de maatschappij zelf stil blijft liggen of die beperkingen nog heeft. Dan is het wel apart", zo geeft hij aan. "Voetbal heeft een voorbeeldfunctie. Als wij dan wel gaan voetballen met fysieke contact, terwijl je in het dagelijks leven al die fysieke beperkingen hebt met anderhalve meter afstand of de horeca nog dicht is, dan is het vreemd. Het is allemaal nog afwachten hoe de regels gaan worden. Dat moet de minister-president nog bekend maken."

Voor Viergever is het ook allemaal veranderd nu het voetbal zo lang stil ligt. "Je bent veel meer thuis. Je doet allemaal dingen die je normaal niet doet met het gezin. Dat is allemaal heel leuk", zegt hij daarover. "Maar het dagelijks sporten buiten met alle jongens onder elkaar, de dagelijkse routines en de spanningen rondom wedstrijden. Zeker nu het einde van de competitie in zicht was. Daar doe je het als voetballer voor en dat mis je dan."




Tags

viergever beantwoorden fietsen horeca maatschappij minister pijnstilling routines voorbeeldfunctie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Nu moet je je erbij neerleggen dat het om iets veel belangrijker gaat dan je baan, natuurlijk gaat dat je niet in je koude kleren zitten, maar solidair zijn met de situatie is een must, niets mis mee.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage