Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: 'Wedstrijden zonder publiek zou voor PSV gigantisch probleem betekenen'

14 april 2020 19:55 - AD.nl
Foto: Pro Shots

AD: "Wedstrijden zonder publiek zou voor PSV gigantisch probleem betekenen"; image source: Pro Shots

Het coronavirus kan voor PSV financieel ingrijpende gevolgen hebben. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Steeds meer experts geven aan dat het zeker wel een jaar kan duren voordat er weer wedstrijden in volle stadions gespeeld kunnen worden. Indien het daadwerkelijk zo lang zou duren dreigt voor de club financieel een groot probleem. PSV begroot ieder jaar voor ongeveer 70 miljoen aan inkomsten, maar indien het coronavirus ook in het nieuwe seizoen nog lang aan zal houden komen de posten stadionexploitatie (16 miljoen euro) en seizoenkaarten en losse kaartverkoop (11,5 miljoen euro) onder druk te staan. Ook de sponsorinkomsten van 18 miljoen euro zullen dan lastig op peil gehouden kunnen worden, net zoals andere te ontvangen bedragen zoals transfers.

Mocht het slechtste scenario van een seizoen zonder publiek daadwerkelijk gebeuren zal PSV volgens het AD een gigantisch probleem hebben en zal dat gevolgen hebben voor de voetbalkant. PSV moet nu al ieder seizoen een of twee transfers doen om break-even te kunnen draaien.

Meer op AD.nl
Tags

coronavirus begroot peil sponsorinkomsten stadionexploitatie voetbalkant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
En dat probleem geldt alleen voor PSV?
+4/-0

 
Ja natuurlijk, de rest is dan al lang failliet.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad, er wordt nu gesteld alsof dit alleen voor PSV een probleem is. Stadionexploitatie, seizoenkaarten, losse kaarten en sponsorinkomsten zijn voor alle clubs een belangrijk deel van de inkomsten. Er zijn maar weinig clubs die dat niet nodig hebben om structureel te overleven.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze problemen die PSV heeft hebben veel andere bedrijven ook, sommige minder erg en sommige veel erger. De rente staat op nul, waardoor die geen medicijn kan zijn om de economie nog te stimuleren. Verder zijn er tav de banken allemaal problemen van de vorige banken-crisis nog niet opgelost. In zo'n situatie grote delen van de economie helemaal stil leggen gaat ongekende gevolgen hebben. Dat kan niet anders.
Voor de leden die hier goed onderbouwde informatie over willen hebben hier een link naar een filmpje van Arno Wellens. https://www.youtube.com/watch?v=SGU5s4PaN8Mlink "In Nederland wellicht meer dan 20 procent werkloosheid, IMF is te optimistisch".
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als de rente 0% is heb je toch al een medicijn? ;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als je het originele artikel via de link onder de titel leest dan zie je dat het ook over Ajax en Feyenoord gaat.
+2/-0

4 jaar geleden
Idd. Bizar stukje weer. Bangmakerij. Ja is één scenario. En zo zijn er meerdere. Laten we maar gewoon rustig afwachten. Wij hebben daar toch geen invloed op. Geduld is een schone zaak.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Bangmakerij,.. Ja dat is het, zoals al de berichtgeving in de media sinds het coronavirus in Nederland is. Heel Nederland is bang gemaakt, hopelijk krijgen meer mensen het door.
+5/-3

 
Ik, alleen de tweede letter is geen hoofdletter.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De ervaring met China leert ons dat Corona een levensduur heeft van ongeveer 3 maanden.
Daarna zwakt het af en wordt het snel minder.
Vanaf mei gaan de scholen weer open en wellicht wordt de 1,5 meter samenleving in de loop van volgende maand opgeheven.
+3/-4

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja... de afzwakking van het virus heeft te maken met het feit dat mensen die Corona hebben gehad (positief zijn getest) immuun worden, bovendien kunnen zij anderen niet meer besmetten.
Ook zorgen zij ervoor dat de weerstand bij mensen in hun omgeving toeneemt - waardoor de kracht van het virus na 3 maanden sterk daalt.
In China is het momenteel zo dat mensen nu mogen werken en dat daar bussen en treinen weer vol zitten - de 1,5 meter maatschappij kan na een tijdje komen te vervallen.
+1/-2

 
4 jaar geleden
"de afzwakking van het virus heeft te maken met het feit dat mensen die Corona hebben gehad (positief zijn getest) immuun worden, bovendien kunnen zij anderen niet meer besmetten.
Ook zorgen zij ervoor dat de weerstand bij mensen in hun omgeving toeneemt"

Ga lekker een weekje naar Wuhan zou ik zeggen. Niet huilen als JOUW feiten niet waar blijken te zijn. En vooral niet terugkomen naar Nederland.

Wat een onzin verkoop jij toch elke keer. Er is geen bewijs dat men immuun is nadat men corona heeft gehad. Ook is er geen bewijs dat zij geen anderen meer kunnen besmetten en dat ze andere mensen helpen hun weerstand te vergroten is helemaal uit je duim gezogen. Sterker nog... er zijn in China mensen die na "genezen" te zijn wederom positief testten op Corona.
+4/-0

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Op basis waarvan denken ze dat dit nog een jaar gaat duren dan? Daar ben ik wel benieuwd naar. Als je niet eens weet hoe veel mensen het virus al heeft gehad, kan niemand er iets over zeggen. Want de mensen die het virus gehad hebben is een veelvoud van de hoeveelheid positief geteste mensen.

En dit is niet alleen een probleem voor PSV, maar ook voor alle andere clubs, voor de hele economie van Nederland. Oow maken we trouwens geen kans op een regeling van de regering, PSV heeft duidelijk meer dan 20% omzet verlies. Of heeft het voetbal dan ineens wel een uitzonderingspositie op de rest van de maatschappij, terwijl het gehele bedrijfsleven gesteund gaat worden.

Enige oplossing is zo snel mogelijk weer het normale leven oppakken. De maatregelen beginnen nu grotere gevolgen te krijgen dan het probleem.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ja laten we de kroegen en restaurants komend weekend weer opengooien. Dan draaien de uitvaartondernemers in mei een topomzet.
+4/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
ik zeg zo snel mogelijk, niet nu meteen. En waar baseer je jou aanname op dan? Wetenschappelijk onderbouwd neem ik aan?

Wat ik zeg, heel Nederland is bang gemaakt.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Sorry @psv1999 , wat een vreemde quote "heel Nederland is bang gemaakt". Spreek voor jezelf, ik ben niet bang, ben er mezelf echter wel van bewust dat dit iets is wat we allemaal 'samen' moeten oplossen. Social-distancing werkt, dat tonen de cijfers keihard aan. Dus 'nederland is niet bang', maar Nederland is gewoon supergoed bezig dit klotevirus terug te dringen. Schei toch uit met je stemmingmakerij. Mbt je antwoord op @schevchenko (https://www.ad.nl/binnenland/waarschuwing-loslaten-maatregelen-levert-enorme-tweede-ic-piek-op~a8c91e9f/link ). Ik ben geneigd om naar deze man te luisteren ipv al dat gelul van leken die van toeten noch blazen weten.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben niet bang gemaakt, maar het artikel is wel nogal speculatief. "Steeds meer experts" is niet zo relevant; ik hoor ook steeds meer experts zeggen dat er over 4 maanden een vaccin kan zijn, dus waarom zou je dan meer dan een jaar niet kunnen voetballen?

Wat dat betreft is het eigenlijk alleen van belang wat het RIVM hierover zegt, en die nemen het stap voor stap. Ook dhr Gommers heb ik hoog zitten en wat hij zegt geloof ik ook, dat als we nu alles open gooien er een 2e piek kan komen. Maar ik heb hem nog nergens horen zeggen dat het een jaar kan duren; hij is er ook de persoon (en professional) niet naar om dat soort ongefundeerde speculaties te doen.

Ik vind het dus geen bangmakerij, maar dit soort artikelen helpt totaal niet om de rust in de maatschappij enigszins te herstellen. Laten we gewoon rustig afwachten waar het RIVM stap voor stap mee komt, niet wat 17 miljoen experts roepen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben benieuwd @skipper welke expert/viroloog zegt dat er binnen 4 maanden een vaccin kan zijn die beschikbaar is voor iedereen, graag een naam. Naar wat ik begrijp van de experts is er pas een vaccin(!) als het door alle poorten van controle heen is. Het zou een nieuw wereldrecord zijn als dit over een jaar al zo zijn. De RIVM heeft echter naar wat ik privé hoorde van een IC-er ook wat steken laten vallen, bv. dat beschikbaar gestelde mondkapjes recent niet beschermend genoeg waren voor op de afdeling. Verder ben ik het helemaal met je eens de RIVM-adviezen op te volgen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Professor Sarah Gilbert uit Oxford

https://www.businessinsider.com/coronavirus-vaccine-could-ready-september-oxford-vaccinologist-uk-death-2020-4link

Mij lijkt het me ook inderdaad het beste om het RIVM gewoon te blijven volgen ;)
+2/-0

 
4 jaar geleden
@skipper: Mevrouw Gilbert 'heeft hoop'(!) dat ze in september een vaccin heeft. Ik hoor eerlijk gezegd niet 'steeds meer experts' dit zeggen. De meesten die ik volg hebben het over als je geluk hebt een jaar maar dat 1,5 realistischer is. Maar buiten dat, dan ben je er nog lang niet volgens dit artikel voordat dit bij de gewone man op grote schaal komt. https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-times-interview-about-vaccines-with-prof-sarah-gilbert/link
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee, klopt dat je er dan nog niet bent en ik denk ook dat het wat langer duurt dan September, maar professor Gilbert is niet de enige.
In Israel denken ze bijvoobeeld dat het vrij snel kan:

https://www.jpost.com/health-science/israeli-scientists-in-three-weeks-we-will-have-coronavirus-vaccine-619101link

Het kan goed zijn dat het langer gaat duren voordat een vaccin er is, maar het kan ook zomaar dat er eerder groepsimmuniteit bereikt wordt. Als dat zo is, kan er ook eerder voor publiek gevoetbald worden.

Het punt is dat het op dit moment onmogelijk te zeggen valt, waardoor het de media zou sieren als ze met enige nuance zouden schrijven in plaats van paniek te zaaien. Wat dat betreft is het AD een Telegraaf-light aan het worden.
Het beste is gewoon af te wachten en het RIVM en het cabinet te volgen. Pas als zij aangeven hoe lang we in Nederland moeten wachten, weten we hoe erg het voor de clubs is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@skipper: de telegraaf gaat over lijken, dat hebben ze al meerdere keren aangetoond in het verleden. AD is idd. al jaren in de achteruitgang mbt. goede journalistiek. Ik ben zelf wat pessimistischer over de snelheid van een vaccin. Ik hoop dat ik er totaal naast zit.
+1/-0

 
Nederland is gewoon super goed bezig, onzin. Ze weten niet eens hoeveel mensen zijn gestikt door Corona, 'dat tonen de cijfers aan' laat me niet lachen. Ze laten ouderen gewoon letterlijk stikken. Het enige landen die echt goed hebben gehandeld is Taiwan en China, en die worden dan in NL afgeschilderd als valsheid met cijfers. Ik heb een man horen vertellen, dat zij met een groep van iets meer dan honderd man terug kwamen uit Italië wat op dat moment de brandhaard was, en niet eens gecontroleerd terug kwamen in de samenleving. Maar toen was Rutte nog in de modes, om zoveel mogelijk resistentie te kweken. En dit ten koste van duizenden doden.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Nederland momenteel alles doet wat binnen de mogelijkheden ligt @rwhb. De officiële cijfers zijn gebaseerd op geregistreerde(lees geteste) personen. Er wordt echter niet altijd een test gedaan. Helaas overlijden er idd veel buiten het ziekenhuis die (in overleg) niet opgenomen worden in de IC, daar de recovery-kansen miniem zijn, en daardoor plaats vrijgehouden wordt voor personen die wel een kans zouden hebben. Ik vind dat zelf ook verschrikkelijk(!), laat staan hoe moeilijk dat is voor de betrokkenen in de zorg en familie die hiermee geconfronteerd worden. Mbt. andere landen, achteraf zal blijken wat de beste methode is geweest(vooralsnog twijfel ik aan de cijfers die China vrijgeeft).
+1/-0

 
Leeftijdsdiscriminatie is ook discriminatie, en dat overleg is er niet bij, het wordt gewoon meegedeeld. Toen in NL de eerste corona patiënten ziek werden, wilde Rutte alleen maar resistentie kweken, hij is toen totaal verkeerd voorgelicht. Ik twijfel helemaal niet aan de cijfers van China, maar wel aan de cijfers van Nederland. Het CBS heeft berekend, dat er buiten de telling om minimaal 2500 mensen meer zijn overleden dan voorgaande jaren, wat volgens het CBS volledig te wijten is aan Corona.

Wat o.a. Rutte wel te verwijten valt, is dat er structureel een groot tekort aan beschermingsmateriaal en IC bedden was. Deze zijn de laatste jaren helemaal wegbezuinigd, hierdoor is veel zorgpersoneel ook ziek geworden.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Een paar punten @rwhb op je post:1.Er is niemand overheidswege, die ontkent dat er meer slachtoffers zijn dan de cijfers die gebaseerd zijn op geteste(!) personen. Dus idd er zijn waarschijnlijk enkele duizenden slachtoffers meer, er zijn veel mensen overleden die niet getest zijn maar alle verschijnselen hadden van Corona. 2. 'Leeftijdsdiscriminatie is ook discriminatie'. Klopt, helemaal mee eens, maar in dit geval zijn keuzes voor opnames niet gemaakt op basis van leeftijd, wel op basis van kansen om te overleven op de IC. Er zijn ook jongere mensen die niet overlijden op de IC, maar op een 'corona-afdeling' en dus niet opgenomen zijn in de IC. 3. China meldde op 31 december voor het eerst dat er "27 mensen besmet waren met een atypische vorm van longontsteking". Vóór die datum, werden meerdere mensen opgepakt voor het verspreiden van 'paniek'. Bv de oogarts die later overleed aan corona werd op 30 december opgepakt, toen hij melding van besmettingen en doden maakte. "Hem werd ‘het verspreiden van geruchten’ en ‘illegaal gedrag’ verweten en hij moest een zwijgdocument ondertekenen". Nee sorry Ad, ik geloof die cijfers van China voor geen méter, ook daar zijn heel veel mensen niet getest geweest. Terzijde, China liegt heel vaak over cijfers, ook bv over economische. 4. Bezuinigingen in de zorg. Niet alleen Rutte, maar de afgelopen 30 jaar is er gehakt in de zorg, dus daar zijn veel meer mensen voor te verwijten. Ik voel mezelf ook aangesproken, heb er veel over geklaagd maar heb er zelf nooit iets aan gedaan in de vorm van actie, terwijl zorgpersoneel op de barricades stond. Maar dat zullen er ongeveer 16 miljoen van de 17 zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij moeten we het versoepelen in kleine stapjes doen, waarbij we bij elke stap kijken/meten wat er op de IC's gebeurd. Een tweede piek moeten we vermeiden, maar ik denk ook dat het belangrijk is dat de mensen weer een uitweg uit deze Lockdown zien.
Ik heb er goede hoop op dat met de 1,5 meter regel, en Social-distancing de doorgave behoorlijk onder controle kan worden gehouden.

Ik maak me wel grote zorgen over de economische gevolgen. Het IMF voorzien een krimp van 7,5% als gevolg van de coronacrisis. Indirect gaat dat ook grote gevolgen hebben.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
We gaan het zien @Wouterrik. Heel vervelend die economische teruggang, heb er zelf ook heel veel last van. Maar gezondheid staat voor mij voorop, maar in goede combinatie met te nemen maatregelen om Nederland weer 'aan de gang te krijgen' moeten we hier met z'n allen goed uit zien te komen op termijn.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Economische schade, mega probleem maar dat is denk ik bij iedereen wel duidelijk.

Maar ook deze quarantaine maatregelen geeft weer andere gezondheidsproblemen... Door individuele economische problemen krijgt een groep mensen moeite om uberhaupt hun gezin te kunnen onderhouden, de stress die dat meebrengt is ook ongezond en geeft veel klachten. Mensen die niet meer sporten en niet of nauwelijks bewegen deze periode, gevolg: overgewicht, oftewel je bent eigenlijk een nieuwe risicogroep aan het creëren. Mensen die eigenlijk een noodzakelijke behandeling hebben in het ziekenhuis en nu niet meer naar het ziekenhuis durven te gaan omdat ze bang zijn het virus op te lopen...

En dan heb je nog de scholen, het verschil in niveau dat je dadelijk onder die kinderen gaat krijgen. Thuis les is niet in alle gezinnen even goed mogelijk, sommige kinderen lopen dadelijk keurig bij, en andere kinderen hebben deze periode niet of nauwelijks iets kunnen leren, door problemen in gezinssituatie, etc.

De miljarden die nu in de economie worden gepompt zouden eigenlijk in de zorg gestopt moeten worden, als dat dan op orde is kunnen we het normale leven weer oppikken. En heel erg groot deel van de bevolking heeft het virus al gehad, de piek gaat nooit meer zo ver oplopen als eerder was verwacht. Nu zo snel mogelijk zorg opschalen door daar te investeren voor de komende jaren, en dan het leven weer oppakken om de financiële schade zo veel mogelijk te beperken.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Daarom moet zodra het verantwoord is de scholen weer te openen, dit ook gebeuren. Liever gisteren dan vandaag wmb. Ben echter bang dat dit nog niet gaat gebeuren in mei, er is nog veel onzekerheid bij de experts mbt. het virus. Fingers crossed.
+1/-0

 
4 jaar geleden
"En heel erg groot deel van de bevolking heeft het virus al gehad, die piek gaat nooit meer zo ver oplopen.."

Oja? En waar haalt u al die wijsheid vandaan? U heeft inmiddels ook al bewijs dat men na het virus te hebben gehad immuun is?

Nee he?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Das idd. het probleem @debok. Hoogstwaarschijnlijk heeft het overgrote deel van NL het niet gehad, een potentiële besmettingsbom. Laat staan of het bij minder zware corona-patiënten wel (genoeg) immuniteit heeft opgeleverd, daar zijn onder experts toch nog twijfels over. Helaas allemaal!
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
Voor ieder oplossing is er een probleem te vinden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
We leren van China dat Corona na 3 maanden sterk afneemt... er ontstaat een immuniteit tegen het virus. In China zijn veel mensen weer aan het werk en zitten de bussen en treinen weer vol - verwacht dat dit in juni in Nederland ook zo is.
+1/-0

4 jaar geleden
Als PSV slim is, gaan ze samen met energie direct een mooie marketing deal maken voor supporters. Je kunt nu een paar honderd euro besparen op je energie rekening vanwege de crisis. Maak een package deal voor seizoenkaarthouders voor een paar jaren vast. Probleem opgelost
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De maatregelen zijn terecht. Maar berichtgeving is altijd gericht op slecht nieuws / angst creëeren. Dat trekt kijkers. Het aantal besmettingen neemt af. We zouden eigenlijk massaal (thuis) feest moeten vieren. Maar nee, we hebben het direct weer over het stuwmeer aan uitgestelde zorg. En dus ook voor PSV geldt dat er ook wat optimistischere scenario's zijn dan deze.
+1/-0

4 jaar geleden
Ja, een bedrijf dat je meer dan een jaar dichtgooit zal wel in de problemen komen ja. man man wat een onderzoeksjournalistiek...
+3/-0

 
4 jaar geleden
Precies! En dat geldt niet voor slechts één bedrijf maar voor de hele economie en maatschappij.

De gevolgen beginnen zo langzaamaan groter te worden dan het virus zelf en dus moeten we er over na gaan denken hoeveel 'collateral damage' we accepteren door de deuren van Horeca, stadion, scholen, fitnessruimtes etc weer op te gooien. We kunnen niet de hele samenleving op het spel zetten om een nog 200 80-jarigen met obesitas 3 maanden langer te laten leven (hoe pijnlijk en vervelend dit ook is)...
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind het een duivels dilemma,
Het virus te snel weer laten verspreiden en de IC's lopen weer snel vol,
met alle leed van dien.
De lockdown houden geeft mogelijk een werkloosheid van 20% en een complete ontwrichting. Alle onderliggende problemen van de manier hoe de euro in elkaar is gezet, hoe we aan de zuidelijke begrotingen gekoppeld zitten en hoe de banken er nu voor staan gaan dan actief worden. (zie ook mijn link naar werkloosheid van 20% vrij bovenaan).
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@yassera, 80-jarigen hebben ook het recht (een aantal jaren nog) te leven, zijn ook gewoon mensen meen ik me te herinneren. Door social-distancing zijn de cijfers voor jongere mensen gelukkig ook een stuk lager. Als jij het moment dat we stoppen met social-distancing wil laten afhangen van een geldbedrag ipv de adviezen van experts, is dat volgens mij hetzelfde als goedkoop een 2e hands prulauto kopen om er naderhand achter te komen dat het weggegooid geld is en je alsnog een fatsoenlijke duurdere auto moet kopen, ipv je te laten informeren door een automonteur die er verstand van heeft. Een 2e golf besmettingen met alle gevolgen zal de economie pas echt totaal kreupel maken.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt helemaal gelijk. Ook 80-jarigen hebben het recht om te leven. Gelukkig zelfs. Ik moet er niet aan denken mijn ouders of oma bewust op te geven om zelf EUR 100,- meer in de maand te kunnen verdienen. Neemt niet weg, dat wanneer Nederland na 1 juni nog op slot zit de gehele samenleving in elkaar stort. De BV Nederland kan het niet dragen om 3 tot 6 maanden dicht te zitten, dan zijn alle bedrijven failliet, iedereen werkeloos en geen euro belastinginkomsten meer. Gevolg? Je kunt zelf wel bedenken wat dat betekent.

De vraag is dus, hoeveel zijn wij bereid te offeren (en voor wie)? Als ik dan moet kiezen, hoe moeilijk dat ook is, dan kies ik liever voor een veilige toekomst van mijn kinderen dan dat mijn oma nog 3 maanden langer kan leven. Het is k*t, ik weet het...
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ken meerdere verhalen van mensen onder de 70, die gezond waren en nu zijn overleden door de Corona. Die zijn zo’n 15 jaar te vroeg overleden obv de gemiddelde levensverwachting, dat is wat anders dan 3 maanden. Het kan iedereen treffen. En lang niet alle bedrijven zijn in de problemen weet ik uit ervaring. De BV Nederland houdt dit echt wel 6 maanden vol indien nodig.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd. @Anton, er zijn er veel, veel jonger dan 80 overleden, tot aan mensen in de 20 :\(. Buiten dat hebben veel 'overlevers' van de IC voor de rest van hun leven zware longproblemen. En er zijn idd. veel bedrijven die door door de crisis heen zullen komen al dan niet zwaar beschadigd. Een aantal zullen (voorgoed) verdwijnen, bv in de horeca en evenementenwereld, en dan zal ik er nog een aantal vergeten. Maar uiteindelijk komen we er bovenop maar dat kan, en zal, nog wel een tijd duren. Ik zou derhalve @yassera, nooit en te nimmer mensen willen opofferen in zwaardere tijden. Lees daarvoor nogmaals eens de tekst van ons clublied, ben benieuwd of je dan nog achter je laatste zin staat.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Cafe's, theaters, bioscopen, toeleveranciers van horeca, kappers, winkels zoals kledingszaken, de Hema, bus-vakanties, de KLM, veel ZZP-ers en ik vrees ook dat voetbalclubs die geen buffer hebben zoals bv Twente zullen dit niet gaan overleven. Ik vrees dat de binnensteden vol met lege gebouwen komen te staan.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wil juist niemand bewust offeren. Het gaat erom welk leven jij belangrijker vindt: Het leven van een kind van 12 dat gemiddeld genomen 66 jaar te leven heeft, of van iemand van 75 die gemiddeld nog 3 jaar te leven heeft?
Ja, het is een duivels dilemma en als je kon kiezen koos je natuurlijk voor allebei. Maar helaas, risk-manager bij pensioenfondsen, vermogensbeheerders en banken hebben deze scenario's in de kast liggen en komen tot de conclusie dat de BV Nederland dit 3 tot 6 maanden aankan, daarna zijn we klaar. Dan kunnen we de deuren sluiten en op een houtje gaan bijten. Dat betekent dat ineens het leven van elke Nederlander op het spel staat.

Dus nogmaals de keuze:
Scenario A: We blijven nog dicht zolang er geen medicijn/vaccin is. Gevolg Nederland failliet, niemand meer werk, oorlog, plunderingen, miljoenen doden tot gevolg.
Scenario B: We zetten de deur op een slimme manier open, door bijvoorbeeld de zwakkeren in de samenleving af te zonderen. Hierdoor stijgt de verdiencapaciteit van Nederland weer, blijft de samenleving en welvaart intact en zullen er duizenden meer besmettingen en doden bijkomen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
jouw feiten kloppen niet, bijv.: iemand van 75 heeft een resterende levensverwachting van 11-13 jaar (man of vrouw). Dus dan lever je best veel jaren in! En heb je onderbouwing van het feit dat we het maar 3-6 maanden zo vol houden als de BV Nederland?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je hebt gelijk dat iemand die nu 75 nog een verwachte levensverwachting heeft van circa 12 jaar. Waar het om gaat is dat de levensverwachting van een kind van 12 groter is. Als je de keuze moet maken wie van de twee je het liefst in leven houdt, wie zou je dan kiezen? (En nee, ik vraag je niet de ander voor de trein te gooien).

Beroepsmatig spreek ik met banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Hun risico afdelingen hebben allemaal min of meer hetzelfde beeld van wat Nederland wel en niet aankan. Over het algemeen kunnen we dit 3 maanden uitzingen. De periode daarna wordt het onzeker en gaat het structureel tot problemen leiden. Duurt het langer dan een half jaar, dan wordt het hele fundament onder de BV Nederland uitgeslagen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je overdrijft dramatisch @Yassera, een kind van 12 gaat niet dood als de lockdown veel langer gaat duren. Net als de economie ook weer aantrekt na een loeizware periode. Andere denkfout die je maakt is dat je levens redden tegenover(!) economie stelt. Het is echter en-en. Nog meer doden zal de economie nog harder treffen en en de angst alleen maar laten toenemen waardoor lockdowns weer van kracht gaan worden en we nog verder van huis raken. Ik zou ook wel willen dat het allemaal anders was, maar feit is dat dit gigantische economische schade gaat opleveren en geen land ter wereld hier van kan wegrennen.
+3/-0

4 jaar geleden
De aap komt uit de mouw waarom Gerbrands zo tegen een hervatting was. Zeg dat dan man. Zwetsert.

En die achterlijke schreeuw-burgemeester, nadat ie van alle kanten terecht klappen heeft gebeurd in elke krant en in de media, is ook eindelijk stil. Die is niet eens meer te handhaven in zijn functie. Wat een afgang.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Hij heeft gewoon gelijk. In Duitsland voetballen ze dit seizoen ook niet meer. Vandaag bekend gemaakt
+2/-1

 
4 jaar geleden
Niet meer met publiek, mogelijk wel zonder.
+3/-0

Voor PSV is dit natuurlijk een groter probleem als ajax, aangezien ajax de Arena niet zelf exploiteert, maar huurt. Het feit dat psv een eigen stadion heeft is altijd een groot voordeel geweest om de begroting op niveua te krijgen. Valt dit weg, dan heeft dit natuurlijk een grote impact.
+1/-0

 
Laten we vooral doorgaan met zo koppig mogelijk ons eigen stelling tot in den treure te verdedigen terwijl we in feite van toeten nog blazen weten, naar mijn mening weet er werkelijk ook maar niemand wat er ons allemaal werkelijk te wachten staat.
+3/-0

 
 
Jammer dat ie niet gisteren op de pers was:-)
+2/-0

 
4 jaar geleden
Klopt @por, maar dat er een economische teruggang komt is vrees ik onvermijdelijk, alleen niet in welke mate. Maar idd, gezondheidswelzijn is het belangrijkst.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik verwacht dat er de nodige clubs de komende tijd van eigenaar zullen wisselen. Met name vanuit het Midden Oosten is reeds een trend gaande dat er geinvesteerd wordt in ondergewaardeerde bedrijven/ organisaties. Een miljardair als eigenaar van PSV laat maar komen. City 2.0
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is idd. goed wel mogelijk dat er aasgieren klaar zitten om clubs over te nemen. Durf er een goede fles Pape du Neuf op te zetten dat dit met PSV en ajax niet gaat gebeuren, wel met een club als Feyenoord bv.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik moet er niet aan denken dat PSV door zo'n arabier over wordt genomen. Helemaal niet als hij totaal andere normen en waarden heeft dat de gewone Nederlanders.
Als zo'n man geen zin meer heeft in zijn speeltje kan hij PSV zo als een baksteen laten vallen.
laten we vooral NL-bedtijven en producten die we zelf nodig hebben in eigen hand proberen te houden. Dwz zelf mondkapjes kunnen produceren en zelf ons eigen voedsel door onze eigen boeren. Zo niet dat hebben we zo een honger-crisis omdat een ander land ons geen voedsel meer op wil sturen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
In principe wel met je eens echter ik blijf van mening dat PSV in de wereld van het grote geld niet mee kan en steeds verder zal afdalen op de 'rankings'. Jeugdopleiding hartstikke leuk maar ook daar worden de parels weggekaapt etc etc. Ik zal niet in herhaling treden. Een samenwerking met een top 10 club qua spelers lenen etc zou, naar mijn bescheiden mening, al een start kunnen zijn. In dat opzicht missen we het netwerk van Brands volgens mij. Toon leuke babbel maar kent hij mensen op niveau bij grotere clubs, ik betwijfel dat. Wouter Erik check jij je priveberichten wel eens? Bin Leaden Beard heeft je laatste wat gestuurd via prive. Check aub. Leuk initiatief
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hallo Tony, het Privebericht heb ik op 19 maart 2020 al beantwoord.

Tav PSV in europa. De hele verhouding van de grote clubs (Bracelona) tov de andere (zoals PSV) zou wel eens fors kunnen gaan veranderen, de komende maanden.
Alles draait om geld, en juist daar gaat heel veel gebeuren.
Als de CL niet in sept-20 gestart wordt komt ook hun begroting zwaar onder druk. Als de CL zonder publiek gespeeld moet worden kijken veel minder mensen en komen de reclame-inkomsten zwaar onder druk. Dit is volgens mij een sneeuwbal die nu pas vanaf de berg is gaan rollen, maar waarvan de gevolgen nu nog niet te overzien zijn.
+2/-0

4 jaar geleden
Wedstrijden zonder publiek zou wel eens voor iedereen vreemd uit kunnen pakken. Vreemd dat het AD een club aanhaalt. Ik denk dat de Eredivisie dan wel eens gehalveerd zou kunnen worden. Als ze roepen dat een echte grasmat te veel geld kost en men subsidie nodig heeft kun je de rest wel invullen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi