Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV doet niet mee in nieuwe jeugdcompetitie KNVB, PSV onder 19 verandert in Onder 18

16 april 2020 12:12 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV doet niet mee in nieuwe jeugdcompetitie KNVB, PSV onder 19 verandert in Onder 18; image source: Pro Shots

Via de officiële website van PSV wordt gemeld dat de staf binnen de jeugdopleiding van PSV voor komend seizoen helemaal rond is. Grote verschil is dat PSV onder 19 veranderd is in PSV onder 18. Reden van deze wijziging is omdat de Onder 19-competitie is komen te vervallen vanwege de nieuwe onder-21 competitie die de KNVB heeft opgericht. PSV zal hierin echter niet deelnemen. "Onze O21-ploeg blijft onder de naam Jong PSV actief in de Keuken Kampioen Divisie", aldus Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber. "Daar hebben we jaren geleden niet voor niets voor gekozen én in geïnvesteerd. En het belangrijkste: het werkt. Voor ons, maar ook voor de andere clubs die destijds aanhaakten."

Binnen de PSV Academy zullen verder weinig wijzigingen plaats vinden. De meeste trainers blijven dezelfde positie bekleden. "Toen we vorig jaar de posities invulden, hebben we aangegeven dat we in principe voor twee jaar deze structuur kozen", zo geeft Faber aan. "We vinden die continuïteit belangrijk. Ik vind het prettig dat we nu constateren dat we goede keuzes hebben gemaakt, want bijna iedereen blijft op zijn plek."

Adil Ramzi keert weer terug als trainer van PSV onder 17, terwijl Rick de Rooij coördinator wordt van O13 tot en met O16. Hij nam afgelopen maanden de positie van Ernest Faber over. Kevin Moeliker zal daarom hoofdtrainer van PSV onder 16 worden.

Meer op PSV.nl




Tags

faber knvb jeugdcompetitie aanhaakten academy bekleden invulden jong kozen moeliker ramzi rooij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Logisch. Aan meedoen in de KKD is zeer leerzaam voor alle jeugd-talenten, en kan ook jonge spelers aan trekken om naar PSV te komen voor hun opleiding.
Ik heb een paar maanden geleden de DOC van Fox over de PSV-academy gezien. Ik was echt onder de indruk. Ze doen er echt alles aan om vooraan te lopen tav het ontwikkelen van spelers.
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje