Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Geen betaald voetbal tot 1 september'

21 april 2020 17:15 - RTL Nieuws
Foto: Pro Shots

[Update] "Geen betaald voetbal tot 1 september"; image source: Pro Shots

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd om teamsporten voorlopig nog niet toe te staan. Dat blijkt uit een uitgelekt advies in handen van de NOS. Volgens het OMT vormt georganiseerde sport in groepen op dit moment nog een mogelijk risico op een te snelle en te brede spreiding van het coronavirus en adviseert daarom eerst de effecten van de overige maatregelen af te wachten voordat dit weer toegestaan wordt.

Uit onderzoeken door middel van luchtstromen en computersimulaties is bovendien gebleken dat druppelwolken die soms ontstaan tijdens het sporten tot 20 meter achter een sporter aangetoond worden en zouden daarom een risico kunnen vormen voor degenen die zich achter deze sporter bevinden. Omdat deze onderzoeken echter niet bij mensen zijn uitgevoerd is verder onderzoek nodig om hier conclusies uit te kunnen trekken.

De KNVB geeft via haar officiële website bovendien nogmaals aan dat bij het eventueel hervatten van de competitie de adviezen van het RIVM leidend zijn. De competitie zal alleen hervat worden als het volgens de overheid veilig is om te voetballen, er nog voldoende tijd is om de competities uit te spelen en bovendien ook aan alle overige voorwaarden kan worden voldaan. Gezien het advies van het OMT lijkt er een streep door het huidige seizoen getrokken te gaan worden.

Update 17:15: Volgens RTL Nieuws zal dinsdagavond tijdens de persconferentie om 19:00 uur bekend worden gemaakt dat er tot en met 1 september geen betaald voetbal mogelijk is. Tot die datum zullen evenementen worden verboden en voetballen zonder publiek wordt ook aangeduid als evenement. Het is mogelijk dat voor voetbal zonder publiek een uitzondering wordt gemaakt, maar volgens RTL zijn er geen signalen dat dit op korte termijn zal gaan gebeuren.

Meer op RTL Nieuws




Tags

omt sporter aangeduid computersimulaties coronavirus druppelwolken effecten evenement kabinet knvb luchtstromen nos outbreak overheid rivm spreiding teamsporten uitgevoerd verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
En terecht.

Alle mensen die zeuren verplicht 2 weken laten meelopen in een ziekenhuis of verzorgingshuis.
+8/-3

 
4 jaar geleden
Die mensen "zeuren" niet, alsof ze kinderachtig zijn en hun zin niet krijgen.
Die mensen hun goedlopende bedrijf gaat binnen een maand of 2 failliet, waardoor ze geen werk meer hebben, ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen, en hun huis uit moeten. Hun complete toekomst gaat binnen twee maanden helemaal kapot.
Ik vind de term "zeuren" daarom zeer misplaatst.
+5/-3

 
4 jaar geleden
Het gaat hier over teamsport, niet over bedrijven die failliet gaan.
+3/-1

 
4 jaar geleden
ok, prima.
Ik gun iedereen de ruimte om zich grote zorgen te maken tav de gezondheid, dat doe ik ook.
Maar ik hoop dat er in NL ook ruimte blijft voor mensen die van mening zijn dat dit beleid bepaalde gezinnen op een enorme manier gaat ontwrichten, met alle wanhoop die daarbij hoort.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Uiteraard moet er nu gekeken worden naar de echte problemen.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Precies, de juiste beslissing.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je bedoelt de verzorgingshuizen waar het virus om zich heen grijpt omdat het kabinet en OMT volkomen hebben gefaald in het beschermen van de bewoners en medewerkers?
De meest kwetsbare groepen zijn de grootste slachtoffers omdat deze deskundigen niet in staat zijn om te voorzien in beschermingsmaterialen en testen.
De mensen die ze wilden beschermen met deze lockdown zijn nog steeds het grootste slachtoffer door hun wanbeleid.

En daar mag heel Nederland voor bloeden. Je zult mij niet horen over het uitspelen van de ED, dat is uiteindelijk niet relevant. Ons allen een 1,5 meter samenleving als het nieuwe normaal voorspiegelen is een totaal ongeloofwaardig fabeltje van mensen die zich niet druk hoeven te maken over hun baanzekerheid.
Critici op dit beleid wegzetten als zeikerds en zeurders is totaal misplaatst. Dat zijn mensen die zich wel en terecht zorgen maken over hun baan of bedrijf.
+4/-2

 
4 jaar geleden
@Nikiforov 3, precies. Onze beleidsmakers hebben hopeloos gefaald en honderden, zo niet, duizenden doden aan hun handen. Rutte heeft zijn oren te veel laten hangen naar het RIVM. Je weet wel, dat instituut dat op 14 februari nog vrolijk riep dat er niks aan de hand was en dat Nederland niks kon overkomen. Kijk even naar buiten en je ziet wat voor kapitale blunder het is geweest om naar die kwakzalvers te blijven luisteren.

Datzelfde RIVM bepleit nu om geen teamsport toe te staan? Op basis waarvan? Ga gvd die sporters testen en zodra iedereen negatief test: Aan de gang! Bescherm onze oudjes en zwakkeren. Geef bescherming aan onze verzorgende, maar laat de rest van de maatschappij zo snel mogelijk weer een normaal ritme oppakken.

In Duitsland kan het allemaal blijkbaar wel:
https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/duitsland-wil-op-9-mei-weer-gaan-voetballen~a7bf21e0/link

Waarom zou dat hier niet kunnen?
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ja, jij en Maurice de Poedel wisten/weten alles beter! Blij nu?

En om nog even in te gaan op waarom er in Duitsland wel gevoetbald zou kunnen worden.. Dat kan helemaal niet en daar gaan ze nog wel achter komen. Kijk maar naar Zweden met hun soepelere beleid. Mocht het wel goed gaan dan kunnen ze daar meer, omdat de gezondheidszorg daar blijkbaar beter geregeld is, want daar hebben ze (nog) geen tekort aan IC's.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik ben blij dat je Zweden aanhaalt:

https://www.ad.nl/buitenland/zweeds-optimisme-eigenzinnige-aanpak-van-virus-lijkt-te-werken~ab92acb0/link

Onze beleidsmakers hebben hopeloos gefaald en dat begint al in 2016 en 2018, toen er gewaarschuwd werd voor te weinig ic-capaciteit in tijden van pandemie. Wij hebben geld weggegeven aan de EU, migranten, klimaat en andere onzin en tegelijkertijd 77.000 verplegende ontslagen. De gevolgen voelen we nu.

Op 28 januari vraagt er een kamerlid een debat aan over het virus wat eraan zit te komen en hoe we ons erop voor moeten bereiden en wat we eraan gaan doen. Hij werd uitgelachen. Op 14 februari roept het RIVM dat er niks aan de hand is en niks aan de hand zal zijn in Nederland. Zelf zat ik begin maart in Noord Italië. De berichten die ik op dat moment uit Nederland ontving strookten totaal niet met wat ik in Italië zag gebeuren. We moesten veel eerder in lockdown, om de druk op de IC's te verminderen en op te kunnen schalen. Daarmee waren we te laat. Er werd weken geleden al gevraagd om de testcapaciteit uit te breiden. Is niet gedaan. Nu moeten we zsm uit die lockdown, om de maatschappij aan de gang te houden, maar dat lukt niet zonder 500.000 of meer testen per dag. Drie weken geleden bestelt onze overheid 2.000 beademingsmachines. Beetje laat niet?

Wil je dat ik doorga? Dat kan namelijk makkelijk. We hebben het nog niet gehad over de arts in Groningen (Friedrich), mondkapjes, medicatie, de WHO, Eurobonds, EUR 3,8 miljard steun voor niet EU landen, toedienen hydrochloroquine, zink en azitromycine, relatieve aantal dodelijke slachtoffers in Nederland, aanpak Zuid-Korea, Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC)...

Kortom, Nederlandse beleidsmakers hebben enorm gefaald. Ik had het graag anders gezien. Met beter beleid hadden we nu weer bi Philips kunnen zitten, een paar liters Lieshouts Gerstenat naar binnen kunnen harken en plezier kunnen maken met z'n allen. Maar helaas, we lopen nu het risico dat we onze baan kwijtraken, PSV er straks niet meer is en misschien erger...
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Aangaande Zweden ligt het er maar net aan wat je wilt lezen. Het dodental begint daar weer snel te stijgen, burgers en andere landen komen in opstand/bekritiseren (tegen) het beleid en ouderen betalen de prijs voor de aanpak van de Zweden. En ook daar wordt niet gevoetbald.

Dat onze regering fouten maakt/heeft gemaakt is een andere discussie, waar ik het deels best mee eens ben.
Dat er nu niet wordt gevoetbald en de kroegen niet open gaan is meer dan logisch.
+4/-0

 
4 jaar geleden
@Zondebok. Ik snap wat je wilt zeggen over kroegen en voetballen. Ik ben het daarin waarschijnlijk deels met je eens.
Volgens mij kunnen 22 gezonden profvoetballers, die allemaal negatief testen, best tegen elkaar voetballen. Een vol stadion is nog 'the next level' en laten we dat voorlopig nog maar even niet doen. Net zoals kroeg en festivals op dit moment niet echt handig zijn. Maar wie weet hoe de wereld er over 2 weken weer uitziet? Het kenmerk van dit soort epidemieën is dat ze komen en gaan (en vaak ook nog terugkomen). Zodra het overgewaaid is, kunnen we toch weer gewoon de kroegen openen en de stadions vullen? Dat hoeft niet morgen, maar misschien wel half juni.

@WouterErik. Amen! Klaplopers die nu gaan roepen om geld voor allerlei nutteloze hobby's, zoals klimaat, EU, migratie, stikstof, kunst, etc zouden standrechtelijk geëxecuteerd mogen worden. We hebben op dit moment wel grotere problemen in dit land (gezondheidszorg, inkomensverwerving)!
+2/-0

 
4 jaar geleden
@Yassera, Als ik jouw post lees dan kom ik een hele reeks zaken tegen waar ik me ook grote zorgen over maak. Er is in 2018 gewaarschuwd voor te weinig ic-capaciteit en daar zou nu veel geld naar toe moeten gaan om die te gaan verbeteren.
Maar terwijl we nu zelf in grote problemen zitten gaat er ook nog bakken aan geld naar EU, Eurobonds, Euro-bijdrukken, boeren uit kopen die goed werk verrichten, stikstof voor postzegels heidegrond, klimaat, van het gas af en waterpompen, steun voor niet EU landen, huizen voor migranten, pensioenfondsen met te weinig dekkingsgraad enz .....
Iedereen die in de werkelijkheid leeft ziet dat dit helemaal niet kan. We kunnen echt niet mee gaan met 'gelovige' zoals Timmermans en Verhofstad.
+2/-1

 
De term zeuren is idd een beetje misplaatst, maar ik zie het niet gebeuren dat ze hun huizen worden uitgezet enz, wel zullen er velen een grote stap terug moeten doen en overnieuw beginnen, ik wens ze iig sterkte en veerkracht, er zijn meerdere verliezen te betreuren/verwerken dan het materieel, ik wens onze regeerders/beleidsbepalers alle wijsheid en het volk samenwerking en geduld.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Nogmaals.. mijn reactie is niet gericht aan mensen die failliet maar aan mensen die zeuren dat er "gewoon" gevoetbald moet worden.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Point taken:)

Dan nog zal er ook een plan moeten komen om teamsporten weer op te starten. Niet perse voor het profvoetbal maar ook voor die miljoenen Nederlanders die hun wekelijkse beweging missen en de gevolgen die dit uiteindelijk heeft voor de volksgezondheid.
+1/-0

4 jaar geleden
Beste collega-supporters : dit is een netwerk dat over voetbal gaat. Willen jullie ergens anders jullie mening mbt politiek spuien? Natuurlijk is het de politiek die nu het voetbal in de wielen rijdt, maar dit is echt niet de plek om uitgebreid de beleidsmakers eens tegen het licht te houden. Daar zijn genoeg andere plekken voor te vinden op het wereldwijde web. Alvast bedankt 👍🏻
+2/-2

4 jaar geleden
Artikel 14 – Terugtrekken uit de competitie
1. Het terugtrekken van een elftal door een betaaldvoetbalorganisatie uit de competitie gedurende een seizoen heeft tot gevolg
dat:
a. alle door dat elftal gespeelde wedstrijden als niet gespeeld worden beschouwd;
b. dat geen rekening wordt gehouden met eventueel in mindering gebrachte winstpunten tengevolge van het niet opkomen
tegen het teruggetrokken elftal;
c. het wederom deelnemen aan een volgende competitie alleen kan geschieden met toestemming van het bestuur betaald
voetbal, dat daaraan voorwaarden kan verbinden.

De KNVB heeft alle teams uit de competitie van dit seizoen gehaald.De competitie word daardoor niet uitgespeeld en dus beeindigd.Dus alle wedstrijden worden hierdoor als teniet verklaard,staat in de reglementen.De eventuele inschrijvingen voor een eventuele volgende competitie(europees voetbal),kan alleen onder voorwaarden en toestemming van de KNVB geschieden.Dit staat in het reglement.Dus alle wedstrijden zijn teniet verklaard.Dus geen kampioen.Elke advocaat kan hiermee aan de slag.
+1/-0

 
De KNVB heeft aangegeven de competitie niet af te maken. Dat heeft niks te maken met deze regel omtrent terugtrekken van een team uit de competitie. Deze regel is er voor als een team lopende het seizoen bijvoorbeeld failliet gaat en de competitie niet kan afmaken, terwijl de rest wel door gaat.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage