Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: Voornemen om seizoen niet uit te spelen, vrijdag overleg met de clubs

21 april 2020 22:29 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: Voornemen om seizoen niet uit te spelen, vrijdag overleg met de clubs; image source: Pro Shots

Het bestuur betaald voetbal is voornemens om het huidige seizoen niet meer uit te spelen. Dat meldt de KNVB via de officiële website na aanleiding van de berichtgeving van het kabinet dat tot 1 september betaald voetbal niet mogelijk zal zijn. De voetbalbond zal hierover in overleg gaan met de UEFA en zal daarna een besluit gaan nemen. Vrijdag wordt vervolgens met de clubs en andere betrokkenen gesproken over de consequenties van het stoppen van de competitie.

De KNVB geeft daarbij aan dat het tot op heden de competitie nog niet definitief wilde aflasten omdat de bedrijfstak betaald voetbal in zwaar financieel weer is gekomen door de crisis en geprobeerd wordt om te voorkomen dat clubs omvallen en banen uit het voetbal gaan verdwijnen.




Tags

knvb bedrijfstak bestuur kabinet uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik vind het plan om 40% van de komende twee jaar CL en EL in een pot te doen nog wel het beste.
In welke vorm dat precies moet is nog niet duidelijk, want volgens mij kunnen er geen voorrondes CL en EL worden gespeeld, of alles moet extreem naar achter worden geschoven. Maar daar zit het EK dan weer.
+1/-0

3 jaar geleden
Meer landen zullen dit hebben vrees ik. Waarom niet volgend jaar 1 Europees toernooi op 'uitnodiging'? De ploegen die momenteel op Europese plekken staan + beker finalisten + nog reële kanshebbers. Dan is iedereen blij. Mochten er heel veel ploegen zijn, begin met meerdere knock out rondes. Potverdeling erbij: Teams die nu hoog staan in de competitie krijgen een lager team geloot. Werken met startgeld. Voordeel: 1) in Nederland hoeft de knvb niet een beslissing te nemen die toch niet voor iedereen goed is. 2) De ranglijst doet toch nog ter zake. 3) Ook lagere teams zijn blij, want Europees voetbal en startgeld. 4) Meerdere knock out rondes mogelijk als de start van het nieuwe seizoen in gevaar komt.
+1/-0

3 jaar geleden
De titel kan alleen verkregen worden door het uitspelen van een competitie door evenredig wedstrijdverloop.Daar is hier geen sprake van.PSV had zelfs in theorie nog kans op de titel,met een indirect duel tegen AZ,de onderlinge topduels,de inhaalwedstrijden,terwijl PSV nog 5 thuiswedstrijden af moest werken,wat bevordelijk is voor het doelsaldo voor een ploeg die met een revival bezig was.In Amsterdam was er een doemscenario aanwezig,uit vorm en nog naar FCU en de kuip,wedstrijden die PSV beide verloor.Stel,Ajax verloor ze ook,dan was het verschil nog 1 punt.Ajax moest nog tegen WillemII ,twente ,Vitesse etc.Alles lag dan open,en het slot had een ware thriller op kunnen leveren,met 4 titelkandidaten.1 jaar lang geen europees voetbal,allen nationale competitie,en bekervoetbal is het beste voor elk land.Er komt een EK aan,met voorafgaand interlandvoetbal,het virus waard nog rond,de agenda word krapper.Je kunt niet roepen dat je om gezondheidsredenen een competitie niet uit wil spelen,om vervolgens om economische redenen wel door heel europa wil gaan voetballen,en een hele bevolking en je club weer in gevaar te gaan brengen.Belachelijk
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Mooi, seizoen zal niet de boeken in gaan. Geen kampioen en op naar een nieuw seizoen. Ben benieuwd of de UEFA nu NL gaat uitsluiten met deze beslissing.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De UEFA doet maar!
Die mafketels kunnen van alles willen maar de realiteit is dat het niet mogelijk gaat zijn. Er gaat dit jaar niet heen en weer gevlogen worden tussen alle deelnemende landen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage