Transparent
Inloggen
Sluiten

Commercieel directeur Frans Janssen: 'We vragen veel, dat besef ik'

22 april 2020 10:17 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Commercieel directeur Frans Janssen: "We vragen veel, dat besef ik"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft commercieel directeur Frans Janssen aan te hopen dat PSV ook komend seizoen kan rekenen op de steun van de sponsoren en seizoenkaarthouders. "We vragen veel, dat besef ik. Tegelijkertijd hoop ik zo dat we in de toekomst weer veel kunnen bieden aan iedereen die ons blijft steunen", aldus Janssen. "Zelf heb ik al 42 jaar een kaart. Met mijn opa en vader ging ik al naar de wedstrijden en ik heb nog altijd dezelfde plek in het Philips Stadion. Die wil ik nooit meer kwijt. Makkelijk praten misschien, maar zoveel historie doet nu eenmaal iets met een mens."

Met de clubs uit de Eredivisie is overeengekomen om gezamenlijk een compensatieregeling aan te bieden aan de supporters vanwege de gemiste thuiswedstrijden van dit seizoen. PSV zal zich ook gaan houden aan deze afspraak en er zal zeker vanuit de clubs een gebaar gemaakt gaan worden. "We hopen op begrip. Van heel veel mensen heb ik al gehoord dat compenseren niet hoeft, maar toch vinden we dat nodig", geeft Janssen daarover aan. "Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat we voorlopig niet door kunnen gaan, maar binnen PSV hebben we wel unaniem begrip voor het besluit van de KNVB. Vrijdag is er overleg en ik verwacht dat we daarna snel collectief naar buiten treden als clubs, die ieder hun eigen regeling kunnen hebben."

De commercieel directeur geeft ook aan dat er met een aantal supporters van PSV al gesproken is. "Bij PSV hebben we met Klankbord PSV een belangrijk overlegorgaan, waar alle grote supporterscollectieven in verenigd zijn. Daarin spreken we elkaar aan op dingen, maar kunnen we tegelijkertijd ook heel constructief overleggen", zegt hij daarover. "Als directie zijn we daar ongelooflijk content mee, ook omdat er gewoon goede ideeën zijn. Daarnaast spar ik regelmatig met voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV. Ook hij beseft dat we in heel bijzondere tijden zitten en dat we nu dicht bij elkaar moeten staan, in figuurlijke zin."

Vast staat wel al dat de huidige crisis financieel grote gevolgen zal hebben en dat is ook de directie van PSV niet ontgaan. "We hebben verschillende scenario's met elkaar doorgesproken. De realiteit zullen we onder ogen moeten zien, dat is duidelijk. Tegelijkertijd weet ik dat we kunnen rekenen op heel veel steun", aldus Janssen. "Ik krijg nu al zoveel reacties dat supporters en sponsoren toch gewoon willen verlengen, dat voelt goed. Een aantal zal ook niet blijven, dat is de realiteit. Het is een ongelooflijk moeilijke periode voor iedereen. We hopen er samen doorheen te komen om in de toekomst weer mooie successen te kunnen vieren. Eendracht maakt macht."


Tags

janssen sponsoren compensatieregeling eendracht eredivisie historie klankbord knvb macht opa overlegorgaan regeling spar supportersvereniging timmermans unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Volgend jaar gratis naar wat bekerwedstrijden of Europese wedstrijden is een mooie compensatie. Tenminste, als we dan wel naar het stadion mogen..!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ga daar maar niet van uit, lijkt me dat grote evenementen (met meer dan 30.000 man bij elkaar in een stadion), pas weer gaat gebeuren als het virus helemaal weg is, reken er maar niet op dat dat al in augustus / september is.
Er komt een seizoen aan met lege stadions.
+2/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
De club zal het geld hard nodig hebben , eerst maar eens uit de crisis komen totdat de financiën weer op orde zijn en dan compenseren. De eredivisie gaat er heel anders uitzien. Diverse clubs zullen vallen. Ik denk dat wij als supporter ook offertjes moeten brengen en de supporters van PSV zijn niet de enigen. Om nu al te spreken over compensatie lijkt mij ongepast beste eens per jaar...
+1/-0

3 maanden geleden
Laten we beginnen bij de spelers Frans. Eens kijken wat ze over hebben voor de club. Daarna ga je maar naar de supporters.
+1/-0

 
3 maanden geleden
De meeste spelers zijn passanten en niet perse clubmensen en eigenlijk gewoon medewerker. Offer jij ook pak em beet 25% van je salaris einde van de maand? Natuurlijk verdienen ze meer maar in essentie hebben ze de zelfde positie als jij in jouw baan. Ik ben fan, da's heel wat anders en dan gaat het niet om de ratio maar het gevoel. En daarom hoef ik niks, ik verleng gewoon en blijf mijn club trouw, omdat het mijn club is...
+4/-0

 
3 maanden geleden
Zodra ik meer dan een ton verdien zou ik me moreel verplicht voelen om af te zien van een gedeelte van mijn salaris in dergelijke omstandigheden ja. Solidariteit is helemaal niet vreemd hoor.
+3/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal