Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen promotie en degradatie uit Eredivisie'

24 april 2020 17:05 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Geen promotie en degradatie uit Eredivisie"; image source: Pro Shots

De KNVB heeft besloten dat de Eredivisie komend seizoen uit dezelfde achttien clubs zal bestaan als dit seizoen. Dit weet onder meer het Algemeen Dagblad te melden, ondanks dat de KNVB dit pas om 18:30 uur officieel naar buiten zal brengen. Dit betekent dat ADO Den Haag en RKC niet zullen degraderen, terwijl Cambuur en De Graafschap niet zullen promoveren.

Volgens het AD waren de meeste clubs juist voor promotie en degradatie. Het Bestuur Betaald Voetbal heeft echter besloten niet mee te gaan met deze wens. Tijdens de vergadering met de clubs is er alleen gesproken over de (eventuele) promotie en degradatie. Over de toewijzing van de Europese tickets voor komend seizoen is niet gesproken. De UEFA maakte eerder deze week echter bekend dat het verwacht dat de stand van de huidige ranglijst hiervoor gebruikt zal worden.

Uiteindelijk waren zestien clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor degradatie en promotie, terwijl negen clubs hier tegen waren. Negen clubs hebben geen stem uitgebracht. Voorzitter Cees Roozemond van sc Heerenveen gaf al aan niet te willen stemmen omdat het niet de rol van de clubs is om te stemmen over het lot van anderen. Bovendien waren er twijfels of deze wel anoniem zouden blijven. De stemming werd bovendien opgeschorst toen het mailadres waarop gestemd moest worden via social media werd verspreid.

Meer op AD.nl




Tags

degradatie promotie eredivisie knvb ado bestuur cambuur graafschap heerenveen lot mailadres opgeschorst rkc roozemond toewijzing uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dan vraagt de KNVB de clubs te stemmen. 25 voor, 9 neutraal en 9 stemmen tegen. En wat denk je we doen niet wat de meerderheid wil. Waarom dan stemmen? Corrupte bende daar.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Idd jij was mij net voor. Hoe bizar weer!!!

What's next: Ajax uitroepen tot landskampioen?
+2/-0

 
3 jaar geleden
16 clubs waren voor, maar hoe dan ook absurd, bizarre gang van zaken. Cambuur en de Graafschap worden zwaar benadeeld. Dat worden een paar rechtszaken..
+1/-0

3 jaar geleden
zonder gekheid wat vind ik de knjb wederom op de hand van de neuzen!! omdat ze 1e staan hebben ze het recht op de poulefase?? az heeft verdomme 2x van ze gewonnen!! en dan willem 2 in Europa? is leuk voor hen maar niet terecht in mijn ogen, had beter allebei de finalisten in Europa moeten zetten! echt wat is dat in zeist een corrupte bende zeg , die krijgen gewoon een harde plasser als die uit 020 kampioen of iets winnen!! en de rest stik maar!!!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage