Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Misschien moeten we een transfer doen om een gat te dichten'

1 mei 2020 23:17 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Misschien moeten we een transfer doen om een gat te dichten"; image source: Pro Shots

Tegenover de podcast Kick-Off van De Telegraaf geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan dat het niet uitgesloten is dat de club een speler moet verkopen. "Als we de eerste helft van de competitie zonder publiek moeten spelen, is de impact daarvan 15 miljoen euro. Met het inleveren van salarissen van de spelers kom je daar bij lange na niet mee. Dat betekent dat je het anders moet gaan oplossen", aldus Gerbrands. "Er zijn maar weinig knoppen waar je aan kan draaien. Ons kapitaal staat op het veld. Je moet dan misschien denken aan een transfer om een gat te dichten."

Gerbrands gaat verder: "Het staat nu nog niet in de plannen bij ons. Maar ik kan wel vertellen dat als het bij ons een issue gaat worden, de rest van de Eredivisie een veel groter probleem heeft. We moeten het zelf oplossen, maar het is niet eenvoudig."

De algemeen directeur ging vervolgens in op de transferplannen van PSV. "Het is nog niet helemaal zeker hoe de transfermarkt zich gaat ontwikkelen. Ook de datum van de transfermarkt weten we niet", zo gaf hij aan. "Wanneer gaat hij open? Hoe lang blijft hij open? Wat zijn de effecten daarvan? Wij werken met scenario's. In die scenario's zitten ook transfers in. Gaan er mensen weg? Gaat er niemand weg? Wanneer gaan ze weg? We houden zeker rekening met een transfermarkt, maar wat de effecten zijn in de verkoop: geen idee. Ik weet alleen de scenario's."

Meer op Telegraaf.nl


Tags

gerbrands effecten eredivisie kapitaal kick knoppen podcast telegraaf transferplannen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Tja.. daar waren we al bang voor.
Maar ik weet er wel een paar. Rosario, Hendrix en Bruma moeten het gat (+ een extraatje) wel kunnen dekken. Geen Dumfries, Ihattaren en Malen.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Eigenlijk moet PSV elk jaar wel één of twee spelers verkopen om in de + te blijven. Ik had gehoopt dat de verkoop van Bergwijn voldoende zou zijn, maar als er geen publiek komt dit jaar en er geen EL gespeeld gaat worden zal een tweede verkoop noodzakelijk zijn.
En dan hebben we nog het probleem dat alle grote clubs ook zwaar moeten bezuinigen en dus alle prijzen zwaar naar beneden zullen gaan.
De problemen die winkels en horica hebben, gaat PSV de komende jaren ook krijgen. Alles wordt anders.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Een Dumfries Malen of Ihataren brengen wel geld op, dus niet meteen nee zeggen. Het wordt tijd dat de achterlijke salarissen verleden tijd zijn. Voetballen is nog steeds geen echt werk
+2/-1

 
3 maanden geleden
Stoppen met "achterlijke salarissen" is wat anders dan je beste spelers weg doen.
Dumfries, Ihattaren en Malen zijn de enige die kunnen voetballen. Als je die gaat verkopen, zonder dat er dus geld is om (goede) aankopen te doen, ga je volgend seizoen strijden met RKC voor de 17e plaats en is het daarna einde oefening voor PSV.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja dat klopt plus de Zwitser van Milan natuurlijk maar dat lijkt JdJ weer niet klaar te spelen. Aan de andere kant kun je nu ook best goede spelers uit de eredivisie halen nu de transferrechten dalen. Omdat PSV een slecht coachingsapparaat heeft kun je ook zoals Marcel Brands deed gewoon Studio Voetbal shoppen en bezien welke eredivisie spelers het het afgelopen deelseizoen goed hebben gedaan. Bij Willem II, Utrecht lopen er een paar rond en zelfs bij Emmen. Die scouts gaan natuurlijk liever op betaalde vakantie in Zuid Amerika maar als ze alleen bras binnenbrengen loos ze dan en je hebt je bezuiniging binnen.
+1/-0

3 maanden geleden
PSV kan ook proberen om normale seizoenskaarten te verkopen. Ze lenen dan als het ware bij de supporters. Dat kunnen ze later afbetalen als alles weer op orde is. En in ruil op korte termijn kunnen ze vanalles verzinnen om die mensen toch wat terug te geven rondom de wedstrijden zonder publiek. Er zijn voldoende mensen die niet zonder werk zitten en dit willen doen lijkt me.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ook een optie is om een bepaald percentage van spelers, als aandelen aan supporters te gaan verkopen.
+1/-0

3 maanden geleden
Heeft Gerbrands dit werkelijk op deze manier gezegd? Tactisch gewoon oerdom. Zet de poort maar weer open.
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad wat een beleid. Geef de spelers voor een bedragje weg want de andere clubs voelen het dat PSV er belabberd voorstaat met zijn financiële huishouding. En dan vragen of de supporters willen compenseren en hun kaart verlengen. Want misschien mag je in 2021 naar het stadion. En dan kijken naar een Flutteam. Die Schmidt zal er zin in hebben zo. Wellicht kun je Bruma, Doan en Baumgartl slijten. Is toch weer 35 miljoen. En je compenseert de miskleunen van JdJ
+1/-2

 
3 maanden geleden
Mooi Lullen hebt gij, bij wie haal je 35 miljoen voor genoemde spelers? App het Toon maar ff Held !
+3/-1

 
3 maanden geleden
Held dat kosten ze toch . Of ben je dat alweer vergeten ?
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat hebben ze gekost. Dat gaan ze met ingezakte markt en geen goede prestaties niet meer opleveren nu.
+2/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies @hawks! De BVO-wereld is per definitie een zeer ongezonde bedrijfstak financieel gezien. Er gaan veel clubs zwaar in de financiële problemen komen of zelfs failliet, met die belachelijke huishouding die er vandaag de dag gehanteerd wordt. Vooral ook in Spanje en Italië gaan koppen rollen, als niet direct de tering naar de nering gezet wordt. Veel sponsoren zullen ook gaan afhaken of het budget omlaag schroeven. Spelers gaan hééél wat minder 'opbrengen' dan 2 maanden geleden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ben ik niet met je eens, ik denk juist tactisch oersterk. Triggert veel clubs om te gaan shoppen bij PSV, en of je iemand verkoopt ja of nee, en voor welke prijs bepaal je toch zelf.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Niet als iedereen weet dat je moet verkopen maat, en dat is bekent, anders blijf je er mooi mee hangen en kan je ook mooi hun salarissen ophoesten.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Denk je dan niet @por dat alle clubs met hetzelfde probleem zitten? Gerbrands zegt hier niets verkeerd wmb. Reken maar dat in 'transferwereld' iedereen al lang weet hoe elke club er financieel voor staat, daar heb je geen teleriool voor nodig. Ik durf wel te beweren dat het totale transfergeld deze zomer nog geen 3e wordt van zomer 2019.
+1/-0

3 maanden geleden
Beetje eigen schuld met dat gegok afgelopen jaren met spelers en technische staf. Middelmaat halen en geen champions league inkomsten.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Idd en gewoon John de Jong de hand boven het hoofd blijven houden. Ongelooflijk. Met een enigszins normaal aan- & verkoopbeleid was de financiële malheur wellicht te overzien geweest. Wellicht? Allicht!
+3/-2

 
3 maanden geleden
Wat een gelul man. Geldt voor iedere club in Nederland en daarbuiten. Gerbrands zegt alleen dat we het geld van supporters niet kunnen missen. Andere clubs met meer mogelijkheden zullen ook de begroting naar beneden moeten bijstellen; doen ze dit niet dan gaat dit direct ten koste van het Eigen Vermogen en ben je aan het interen op je mogelijkheden in de toekomst.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Daarom moet je met beleid investeren en goed uit je doppen kijken waar je aan begint met de centen in de rustige/goede tijden, nmlk een buffer leggen en niet als een kip zonder kop aankopen doen.
+2/-0

3 maanden geleden
Vreemde reacties lees ik hier . Blijkbaar zijn we vergeten waardoor we in deze situatie zitten . Nog even en de eredivisie is zijn bestaansrecht kwijt.
+2/-0

3 maanden geleden
Nu er minder geld is moet je de lonen gaan halveren - het kan niet anders.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Haha geldt dat ook voor jouw loon, uitkering of pensioen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Verdien niet zoveel (AOW)... als bij mij de helft eraf gaat dan kom ik op 600 euro per maand. Bij de spelers en het bestuur is halvering wel mogelijk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja dat geloof ik wel. Maar goed ook die hebben hypotheken, een vrouw, kinderen. De tering naar de nering zetten is ook voor dit soort grootverdieners moeilijk. Ik geloof niet dat veel spelers akkoord zullen gaan met 20% salarisverlaging laat staan 50%. Ik hoor er namelijk niets meer over.
+1/-0

 
3 maanden geleden
VlijmenPSV... hier heb je gelijk in - de spelers en bestuursleden zijn gewend een luxe leven te leiden met dikwijls een hoge hypotheek op hun woning.
Echter vanwege Corona zullen veel mensen (ondernemers en werknemers) minder gaan verdienen, erger nog hun baan gaan verliezen... we zitten nu aan het begin - de economische gevolgen worden dramatisch. Er is een lichtpuntje - Corona wordt minder het is te hopen dat Corona na juli /augustus voorbij is.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel