Transparent
Inloggen
Sluiten

Minister Hugo de Jonge: 'Evenementen pas over een jaar of langer heel reëel'

7 mei 2020 10:48
Foto: Pro Shots

Minister Hugo de Jonge: "Evenementen pas over een jaar of langer heel reëel"; image source: Pro Shots

Volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge kan het nog wel een jaar of zelfs langer duren voordat er weer massale evenementen gehouden kunnen worden. Dat schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer. "Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren", zo schrijft De Jonge. "We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.

Betaald voetbalwedstrijden met publiek wordt ook gezien als evenement. Woensdagavond werd al duidelijk dat betaald voetbal vanaf 1 september weer mogelijk is mits het coronavirus onder controle blijft.


Tags

minister brief coronavirus evenement massale vaccin volksgezondheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Er is genoeg geschreven over "de gevaren" van vaccins en dat die ook averechts kunnen werken....het wachten op een verplicht gepatenteerd vaccin is kassa voor big pharma.....
+5/-2

 
4 maanden geleden
Dat klinkt lekker populair... Big Pharma verdient meer aan zieke mensen dan aan mensen die niet ziek worden :-)
+1/-0

 
4 maanden geleden
De vaccinatielobby is erop gericht om iedereen verplicht te vaccineren. Als dat dit geen kassa is met een jaarlijks terugkerend prikje. We gaan over een aantal jaren zien welke politici een dikke boterham verdienen bij de big pharma's en lobbyclubs.

Tel daarbij op dat veel vaccins waaronder de griepprik maar beperkt effectief zijn en het biedt alleen maar schijnveiligheid. Dat nog los van de gevaren van bijeffecten.
Volgens mij hebben mij we primair behoefte aan een geneesmiddel en pas secundair aan een vaccin.
+6/-3

 
4 maanden geleden
Je kunt je niet vaccineren tegen een virus! Ieder jaar sterven er wereldwijd ruim 300-600.000 ( Nederland rond de 6.000 ) mensen aan de griep terwijl er vaccinaties zijn.... een virus muteert sneller dan Rutte van zijn onderbroek. Covid-19 symptomen zijn effectief en zeer goed te behandelen met onder andere HydroChloroquine kost nog geen 60cent per dag.
+5/-2

 
4 maanden geleden
Maar daar is voor de farmaceuten niks aan te verdienen, en dus moet er een nieuwe komen waar wel patent op is te verkrijgen, en waar genoeg mensen van denken dat dat de redding is.
+4/-2

 
4 maanden geleden
Ik wens je veel succes met HydroChloroquine @Maolicare als je ziek wordt. Koopje toch, 60 cent....
+2/-0

 
4 maanden geleden
Uit de cijfers blijkt dat heel veel mensen van het virus genezen door hun eigen immuunsysteem/afweersysteem. Daar hoor je de regering nooit over. Ze sturen direct op het vaccin aan, en dat pas als er het vaccin is er weer met publiek gevoetbalt mag worden.
Waarom heb ik de laatste maanden praktisch niks op de TV gezien over de dingen die we kunnen doen, eten en innemen om ons afweersysteem te verbeteren ?
Ik krijg het idee dat men door angst vol op het innemen van een vaccin wordt gestuurd, terwijl iedereen weet dat vaccins veel tijd nodig hebben om zeer grondig getest te worden.
+4/-3

 
4 maanden geleden
Exact. Ik ben absoluut niet tegen vaccins als dat bewezen effectief is zoals inmiddels is bewezen met ziektes die in ons land nagenoeg niet meer voorkomen door eenmalig en op jonge leeftijd te vaccineren.

Ik ben wel absoluut tegen verplicht vaccineren voor dit nieuwe virus waarvan nog totaal niets bekend is (zoals of het jaarlijks muteert, of er jaarlijks gevaccineerd moeten worden etc). Zeker als die vaccinatie als toegangsbewijs tot de maatschappij gaat fungeren zoals door diverse lobbygroepen wordt bepleit. Een eventueel vaccin wordt nu bijna gepromoot als wondermiddel en dat is zijn minst discutabel.

Even hypothetisch: We horen u al weken dat corona onder meer extra gevaarlijk is voor mensen met overgewicht. Je zou in plaats van gezonde mensen verplicht te vaccineren ook mensen met overgewicht kunnen verplichten om af te vallen en daarmee hun risico op corona en vele andere kwalen verkleinen. Dat vinden we echter massaal een inbreuk op de privacy en vrije keuze van mensen.
+10/-2

 
4 maanden geleden
Wouter, het hele principe van een vaccin is ook juist dat het je immuunsysteem triggered waardoor je antistoffen aanmaakt. Die helpen je vervolgens vechten tegen het virus wanneer het binnenkomt. De overlevers hebben dit ogenschijnlijk zelf aangemaakt, dat kan uiteraard. Maar een vaccin versneld dit sterk omdat antistoffen dan al aanwezig zijn.

En muteren doet zo'n virus continu (vaker richting minder schadelijk dan andersom btw). Maar dat wil niet zeggen dat een vaccin meteen niet meer werkt. De antistoffen kunnen prima werken tegen een range aan varianten die vergelijkbaar zijn. Denk dat je dat ook niet meteen met de griep-prik kan vergelijken. Daarvan waren al honderden jaren verschillende varianten rond, die verschillen zijn dus al veel groter. Maargoed, ben ook geen viroloog.. Denk wel dat de kunst wordt het vaccin volledig veilig te testen ondanks de grote druk om iets op te leveren
+4/-1

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Yes jongens. Gooi er maar een paar complot theorieen in. Ik ben bovenal blij dat we voor veel heftige ziektes een vaccin hebben en dat wij hier in het westen doorgaans veilig en gezond 80+ worden. Ik snap zelf die drang om altijd en overal 'de elite' (Wie dat dan ook mag zijn) van allerlei duistere zaakjes te betichten totaal niet. Rotte appels heb je overal, maar die wonen net zo vaak bij jou in de straat dan dat ze werken in de 'Big Pharma'. Mocht je je trouwens graag verlossen van al dit grote kwaad. Ga dan in een hutje op de afrikaanse savanne zitten. Waarschijnlijk komt 'Big Pharma', 5G of de vrijmetselarij dan niet langs om aan je te verdienen. Enjoy!

Los van deze frustratie. Kritisch zijn mag natuurlijk ;)
+4/-2

 
4 maanden geleden
"Los van deze frustratie. Kritisch zijn mag natuurlijk" Hier ben ik het mee eens. Je moet niet in de extreme complot-theorieen gaan geloven, maar kritisch blijven kijken naar wat er gebeurd is wel een must.
Ik mis vaak zoveel context in de uitleg op TV. Er zijn een aantal gebieden met een enorme piek, maar er zijn ook veel plekken op aarde waar er niet veel aan de hand is. Wat het verschil is en waardoor dat komt wordt nauwelijks besproken.
+2/-3

 
4 maanden geleden
Komt omdat er honderden of mss wel duizenden varianten van Corona bestaan. Maar omdat ze die niet kunnen onderscheiden van elkaar. Ik denk dat ze ten onrechte denken dat zo'n virus muteert, maar dat deze mutaties reeds allemaal in het virus opgesloten liggen. Dat hier niet over gesproken wordt komt, omdat virologen slechts enkel weten wat erin het verleden is gebeurt. Daarom kijken ze allemaal naar elkaar, en hopen en vooral veel bidden. De mensheid weet nog geen 2% van alles wat de natuur ons bied, en ik betwijfel of men ooit aan de 3% kan komen.
+2/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Precies @Timmie_PSV, het zijn gouden tijden voor complotties, ik ken zelfs weldenkende intelligente mensen die er toe neigen. Alsof de regering bewust hier bezig is om burgertje te pesten met de maatregelen, of dat China expres dit virus in omloop heeft gebracht, idioterie. Ik vermoed dat de overheid zelfs meer versoepeld dan wordt aangeraden door experts onder druk van de burger die minder restricties wil, en dat is begrijpelijk. Maar, moeten we straks ook niet zeuren als de IC's weer (over)vol liggen, want die kans is reëel aanwezig in het najaar. Wat ik (uit 1e hand) hoor is dat er voorlopig nog geen afdoend medicijn komt om de complicaties sterk te verkleinen, laat staan een vaccin. Misschien kan er zelfs nooit een vaccin voor Covid-19 ontwikkeld worden door bv. muteren. Het is allemaal heel delicaat en echt niet zo eenvoudig dan wat er overal door leken beweerd wordt. Intussen gaan helaas bijna alle clubs het komend jaar zwaar aan de financiële zuurstof, zeg maar een soort financiële IC-afdeling voor clubs ;).
+3/-1

4 maanden geleden
Pffff, liever met een mondkapje naar het stadion dan niet.....
+1/-4

4 maanden geleden
Dat doorkruist waarschijnlijk de plannen waarmee PSV volgende week op de proppen komt m.b.t. de seizoenkaarten 2020/21. Zonder vaccin dus geen stadionbezoek. ik ben zéér benieuwd.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Denk dat je halve seizoenskaarten kan verwachten vanaf januari. Voor januari mag je het stadion toch niet in.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Vooralsnog is de teneur een heel seizoen geen toeschouwers. Tenzij vaccin.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Wachten met het toelaten van publiek tot een vaccin zou ik echt compleet van de pot gerukt vinden. Als er een "dal" te zien is in ziekenhuisopnames zou eenieder zelf de keuze moeten hebben om een ingecalculeerd risico te nemen.

We worden met z'n allen compleet in de angstcultuur gedrukt en daar pas ik voor!

Neemt overigens niet weg dat ik me netjes aan alle voorschriften houd.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Je ziet ook dat veel mensen zich weer normaal gaan gedragen, en voor zichzelf het normale leven weer op willen pakken.
+3/-2

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Probleem is dat het niet alleen om jou gaat mbt. het krijgen van Covid-19 @SouBavaria. Het probleem van deze crisis ligt namelijk in het feit dat het besmettelijk is en doorgegeven kan worden, dus jij ook. Ik neem aan dat je daarvan op de hoogte was? ;)
+2/-1

 
4 maanden geleden
Dat is ook mijn redenering, Sou, wat pvh zegt. Als het alleen mijzelf betrof, zou het mij niet boeien. Echter heb ik ook te maken met mensen in mijn directe omgeving.

Daarnaast hebben wij een eventuele beslissing hieromtrent waarschijnlijk niet in eigen hand.
+3/-0

 
reactie verwijderd

4 maanden geleden
Het enige nut van deze discussies is dat iedereen hun frustraties kunnen uiten, de oplossing hebben we geen van allen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Niet helemaal met je eens @por, oplossingen zijn er wel, maar daar willen we als samenleving blijkbaar niet langer aan. Deze lockdown is zeer succesvol gebleken, de grafieken gaan, met hier en daar een spike, mooi naar beneden. Ik vrees echter dat deze, zeg ergens in juni weer omhoog gaat. Wil ik nog niet eens nadenken over het najaar.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Dan is de oplossing er dus niet, Wat we nou doen is tegenstribbelen, maar ik begrijp wel wat je bedoelt, zodra de mensen denken dat alles maar weer kan gaat het weer mis, ik hoop echt wel dat het eertijds doordringt.
+2/-0

reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Jan ik deel jouw mening volkomen!
+3/-1

 
4 maanden geleden
SouBavaria, mijn dank - helaas is mijn reactie verwijderd.
Kan beter niet meer schrijven, want mijn reacties worden gewist.
+2/-1

 
4 maanden geleden
@Jan. ik waardeer je posts zeer en ik hoop dat je wel blijft schrijven.
Ik heb je originele post nog gelezen. Je moet je posts iets meer op het onderwerp richten, en dus in dit geval over de evenementen van PSV, en daarna schijven op basis van welke info ze volgens jou wel met publiek zouden kunnen.
Dan mogen ze wel blijven staan. Ik ben zelf ook wel eens verwijderd nav een post die te los van het onderwerp stond. Raak niet ontmoedigd, en blijf schrijven !
+1/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Wat ik wil schrijven dat ik het niet eens ben met Minister Hugo de Jonge dat het verbod op evenementen en het voetballen van PSV met publiek nog een jaar of langer kan gaan duren - de Jonge en Rutte willen wachten op het vaccin... eer dat alle mensen zijn ingeënt dan zitten we in december 2021.
Ik verwacht gelijk hetgeen in China gebeurt dat in juli Corona hier praktisch op nul zit vanwege immuniteit en toename weerstand... het virus zwakt snel af.

Indien de ons omringende landen in september gaan voetballen met publiek dan kunnen Hugo de Jonge en Rutte dit moeilijk hier blijven verbieden... anders krijg je een opstand niet alleen bij PSV, Ajax, Feyenoord etc. maar ook bij het publiek.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Exact!

Virussen keren in het najaar vaak terug, meer dan in de zomer en in het begin najaar in ieder geval, dus wellicht is het een idee om met die wetenschap evenementen hier "omheen te gaan plannen".

Een verschuiving van het voetbalseizoen naar bijvoorbeeld een start begin april en eindigend in december. Ik snap niet waarom er halsstarrig vastgehouden wordt aan augustus-mei. Dan kan de UEFA het resterende Europa-cup seizoen in oktober en november ook nog mooi afronden en zal het EK helaas geschrapt moeten worden ben ik bang.
+1/-1

 
4 maanden geleden
SouzeBavaria, luister... in Brabant was Corona na carnaval en in maart heel erg, veel mensen hebben Corona gehad - ook al zijn ze er niet op getest.
Ze zijn immuun en ze kunnen andere mensen niet (meer) besmetten.

De weerstand neemt toe ook bij mensen die nog geen Corona hebben gehad... de kracht van het virus neemt snel af. Vanuit China leren we dat Corona na 2,5 maand snel daalt en na 5 maanden nagenoeg ten einde is - de mensen zijn weer aan het werk en de bussen en treinen zitten vol.
Hetzelfde zien we nu ook in Europa en Nederland... verwacht dat het in juli een heel eind voorbij is, dit schrijf ik naar de politiek en Kamerleden. Dingen die ik voorspel komen meestal zo uit... we wachten af in goed vertrouwen.
+1/-4

 
4 maanden geleden
Net zoals het voetbal dat eind april weer hervat zou gaan worden omdat het virus dan al weg zou zijn in Nederland? Kap gewoon een keer met dat geleuter de hele tijd
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry @Jan, @ricardo heeft helaas gelijk. Je zegt maar wat: "De weerstand neemt toe ook bij mensen die nog geen Corona hebben gehad". Waar haal je dat nu in vredesnaam weer vandaan? Als ik het dus goed begrijp zeg je: Mensen die dus géén(!) Corona hebben gehad, hebben meer weerstand tegen Corona. Loopt er iemand met een toverstafje rond en tikt daar de mensen één keer mee aan? Of kun je dit onderbouwen met wetenschappelijke feiten of experts die dit onderschrijven? (Ter info : In Seoul zijn de kroegen alweer 2 weken tot nader order dicht, 3 keer raden waarom).
+3/-0

 
reactie verwijderd


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde alchemist antonh besmettingen bommel boycot corona crockett evident experts james klimaatverandering klompje madueke malen medicijnen nederland nikiforov ondernemer oranje perzik quarantaine quarantaineplicht rodriguez schmidt sonny unnerstall vaccins vhtlsaw willems