Transparent
Inloggen
Sluiten

Vakbonden bereiken akkoord over collectieve salarisverlaging

7 mei 2020 14:38 - FBO.nl
Foto: Pro Shots

Vakbonden bereiken akkoord over collectieve salarisverlaging; image source: Pro Shots

Werkgeversorganisatie FBO maakt bekend dat samen met spelersvakbonden VVCS en ProProf en vakvereniging Coaches Betaald Voetbal een historisch akkoord is bereikt over een pakket aan noodmaatregelen voor het betaald voetbal vanwege de gevolgen van het coronavirus. De ECV, CED en KNVB ondersteunen deze maatregelen. Ongeveer 35 miljoen euro aan salarissen zal hiermee op jaarbasis bespaard gaan worden.

Benadrukt wordt wel dat het een aanbeveling is, dus clubs zijn niet verplicht om zich hier aan te houden. De salarissen zullen gekort gaan worden en hoe meer er verdiend wordt, hoe groter het percentage dat afgestaan wordt. Beginnend met 2,5% voor jaarsalarissen voor meer dan € 25.000,-, maar dit kan oplopen tot maximaal 20%. Dit zal in principe tot 1 januari 2021 duren.

Meer op FBO.nl


Tags

salarisverlaging vakbonden aanbeveling beginnend bespaard ced coronavirus ecv fbo gekort historisch jaarbasis jaarsalarissen knvb noodmaatregelen pakket proprof spelersvakbonden vakvereniging vvcs werkgeversorganisatie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Pleister op de wond. Dit is nog geen 2,5% van de totale salarisbulk van de ERE en KKD... man man man wat een honden zijn het! Hef dat betaald voetbal maar op!
+2/-1

 
4 weken geleden
Nou, er worden nu ook weer niet de salarissen betaald als in Engeland. Voor spelers die 25k per jaar verdienen, vind ik een 'geste' van 2,5% best ok. 25k is nu ook niet de wereld. Maar de spelers die naar de miljoen toe gaan, leveren dan 200k in. Dat is dan best een hoop. Het is maar hoe je het bekijkt.
+1/-1

 
4 weken geleden
EindjePSV. Ik weeet niet welk rekenmachine je uit de kast hebben getrokken. Maar 35 miljoen is beduidend meer dan 2,5% van de salarissen in het Nederlands betaald voetbal. Gezamelijk hebben de 2 competities +/- 500mil omzet. Totaal aan Salarissen ligt daar nog een stuk onder. Dus de 35mil is grofweg een 10 %.

Lijkt me een mooi gebaar. Nu hopen dat de aanbevelingen ook door iederen worden gevolgd. Dat de clubs weer snel kunnen bouwen aan het nieuwe jaar.
+1/-1

killermfc (geschorst)
4 weken geleden
Op zich een goede zaak doch imo te weinig. Het zou er dus zomaar op uit kunnen draaien dat er óók komend seizoen geen stadionbezoek zal zijn. Dan is het leed denk ik niet te overzien. Afwachten maar. We kunnen niet anders.
+3/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 weken geleden
Vakbonden bereiken dus een akkoord waar er nog akkoord mee moet worden gegaan door de clubs waar er nog akkoord mee moet worden gegaan door de werknemers van de clubs? Het is allang verrot door de grootgeld bezitters die het volksvermaak tot hun privè speeltje hebben gepromoveerd waarbij de echte liefhebber bijzaak is geworden.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.001 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg