Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Deze periode van vier jaar koester ik de rest van mijn leven'

22 mei 2020 08:39 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: "Deze periode van vier jaar koester ik de rest van mijn leven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Daniel Schwaab uitgebreid terug op zijn vier seizoenen bij PSV. Volgens de Duitser is zijn komst naar Eindhoven het beste wat hij ooit had kunnen doen. "Het kampioenschap van 2018 is voor altijd een hoogtepunt. Dat seizoen vergeet ik nooit meer. Het was echt samen met elkaar", aldus Schwaab. "En dan ook echt echt. Samen met de spelers, supporters, met de trainers en de rest van de club. Zo in je eigen stadion kampioen worden tegen Ajax, je grootste rivaal, dat is het mooiste wat er is."

Schwaab gaat verder: "Twee jaar daarvoor was ik gedegradeerd in Duitsland, maar PSV gaf me op de een of andere manier iets extra’s. Ik kon meer dan daarvoor, voelde vertrouwen en in 2018 heb ik het allerbeste jaar in mijn loopbaan gehad. Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd. Een kampioenschap op deze manier beleven, dat wilde ik zo ontzettend graag een keer. Als dat dan lukt en ook nog in zo’n sfeer, dan heb je iets heel moois om altijd aan terug te denken."

Een seizoen later moest PSV genoegen nemen met een tweede plaats. "Zonde. In het eerste seizoen onder Mark van Bommel hebben we gewoon een heel goed jaar gehad", zo geeft hij aan. "Die eerste seizoenshelft verloren we maar een wedstrijd in de competitie. Door de kracht van onze poule is onze Champions League-campagne denk ik een klein beetje onderschat en daarna bleek Ajax in de eredivisie net iets beter. Ze haalden ook de halve finale van de Champions League en we waren er net niet tegen opgewassen."

De verdediger hoopt nog een paar jaar als voetballer aan de slag te kunnen dicht bij huis, maar wil niet uitsluiten dat hij ooit in een andere functie weer terugkeert bij PSV. "Deze periode van vier jaar koester ik de rest van mijn leven", zegt hij daarover. "Niet alleen omdat ik iets heb gewonnen met de club, maar ook omdat er mooie en oprechte vriendschappen zijn gesloten en ik hier respect voelde. Ik kon en mocht hier zijn wie ik ben."
Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab bommel campagne duitsland eredivisie rivaal vriendschappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Dat is nou het warme gevoel van PSV!! Schwarm.
+7/-0

 
10 maanden geleden
Heeft mooie momenten gekend, Schwabistische Schwaarderung fur herr Schwaab;-)
+1/-0

10 maanden geleden
Van dit recept moet PSV vaker gebruik gaan maken.
Spelers die in Duitsland zich goed staande kunnen houden maar nooit een echte kans op een prijs hebben. Voor die spelers is PSV aantrekkelijk, om wel de beker of het kampioenschap te pakken.
Ben benieuwd naar het netwerk van onze nieuwe trainer.
+3/-0

10 maanden geleden
Je zou bijna vergeten dat PSV een aantal keer op voorsprong kwam en de hulp van de arbitrage en veel moeite nodig was om ons dat kansloze CL seizoen te bezorgen. Die wedstrijd tegen Ajax is toch een vlekje op de tijd van Schwaab hier. Daarvoor was het prima allemaal.
+2/-0

10 maanden geleden
Als voetballer ben ik niet kapot van Schwaab, maar het is wel topgozer.
+2/-0

reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.860 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert basarnhem baumgartl contactonderzoek corona eredivisie fein gakpo ginkel gotze guti kabinet malen mauro nederland omt onderbouwing professionaliteit romario rosario sangare schmidt shevchenko trestena var vertessen viergever vitesse wethoudervanjuine zahavi