Transparent
Inloggen
Sluiten

Commercieel directeur Frans Janssen: 'Wij lopen als PSV ook zeker risico'

26 mei 2020 08:42 - Facebook PSV
Foto: Pro Shots

Commercieel directeur Frans Janssen: "Wij lopen als PSV ook zeker risico"; image source: Pro Shots

Commercieel directeur Frans Janssen is maandag tijdens een Q&A op de Facebook-pagina van PSV ingegaan op de kritiek van afgelopen dagen over de verschillende seizoenkaarten die worden aangeboden. Hij wilde benadrukken dat niet alleen de supporters zelf risico lopen met de huidige kaarten. "We maken deze natuurlijk niet uit luxe. We zitten als PSV in een heel moeilijke situatie, maar dat zit iedereen en dat beseffen wij heel goed. Wij lopen zeker risico", aldus Janssen. "Afgelopen seizoen hadden we uit de Europa League en de kwalificatiewedstrijden iets meer dan 2,5 miljoen euro aan recettes. In een seizoen met de Champions League zitten we al een op dikke 4,5 miljoen euro. Die zetten we met een All-In seizoenkaart op het spel, want die zitten er dan al in."

Ook met de Fifty-Fifty kaart loopt PSV financieel risico. "Omdat we een kaart aanbieden voor vijftig procent die we nog nooit nodig hebben gehad. Die bieden we aan om zoveel mogelijk mensen, ook degenen die het moeilijk hebben, bij ons te houden", zei de commercieel directeur daarover. "Ik kan dan ook nog wel heel lang doorgaan over inkomsten uit merchandise, food & beverage, bier en hamburgers en noem maar op die we mis gaan lopen. Maar ik wil benadrukken dat ook wij risico lopen, behalve bij de Orginal. Daar ligt het risico echt volledig bij de supporter."

Janssen ging ook in op de vraag waarom PSV er niet voor kiest om zoals sommige andere clubs wel doen de supporter per gemiste thuiswedstrijd te compenseren. "Ik kan wel aangeven waarom wij niet een kaart hebben bedacht waarbij we 1/17e aan compensatie gaan doen per wedstrijd. De reden is dat we bang zijn dat we over een jaar onze supporters moeten vragen om weer af te zien van tegemoetkoming, omdat we het niet aan kunnen. Of in plaats van cash met vouchers moeten gaan werken en het gaan doorschuiven naar het jaar daarna", zo gaf hij aan. "We hebben het er heel lang over gehad en hebben gezegd als de kans heel redelijk is dat dit gaat gebeuren, wij het niet moeten gaan aanbieden. Dan lijkt het alsof we nu iets aanbieden dat er heel aantrekkelijk uit ziet, maar dan gaan we over een jaar vragen om af te zien van compensatie."

De commercieel directeur ging verder: "We willen nu graag een eerlijk product aanbieden waarbij iedereen de keuze kan maken en waarvoor wij over een jaar niet weer op onze knieën moeten om te vragen om af te zien van compensatie. Dat hebben we afgelopen weken al moeten doen en dat is verre van leuk om te doen. Gelukkig is er heel positief op gereageerd, maar dat willen we niet nog een keer doen. Vandaar dat we hebben gezegd dat we die variant waarschijnlijk niet aan kunnen en als we dat weten kunnen we dat beter nu al vertellen. Dat is heel goed om te beseffen. Ik heb ook de opmerkingen gelezen dat dit over de rug van de supporters gaat, maar we hebben echt geprobeerd iets eerlijks en iets fair neer proberen te zetten en vooral transparant."

Meer op Facebook PSV


Tags

janssen bedacht beverage bier cash eerlijks food hamburgers knieen merchandise orginal recettes seizoenkaart seizoenkaarten tegemoetkoming transparant variant vouchers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Vrij logische uitleg en ik blijf erbij dat ik het drie uitstekende opties vind.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat als wordt aangegeven dat PSV mogelijk 30 miljoen euro moet bezuinigen en supporters vervolgens verwachten volledig gecompenseerd te moeten worden als ze wedstrijden moeten missen.
+8/-2

2 maanden geleden
Het zijn 4 prima opties! Het is onzeker voor iedereen maar wij willen graag dat ons PSV het financieel gaat overleven.
Als je het financieel kan dragen dan heb je optie 1 of 3.
Als je het zelf financieel zwaarder hebt heb je optie 2 fiftyfifty.
Wanneer je het echt niet financieel kan dragen dan is optie 4 geen kaart dit seizoen en stap je in als het weer kan! Niemand zal je veroordelen welke optie je ook kiest!
#Eendracht maakt Macht! Come on PSV!
+4/-1

2 maanden geleden
De opties spelen wel in op je moraal. Als je niet voor de original optie kiest, kies je niet 100% voor PSV en wat voor supporter ben je dan. Dat gevoel krijg je er een beetje van. Dat vond ik ook al bij de compensatie opties. Dat maakt het voor velen denk ik een lastige keuze.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Hier sluit ik me volledig bij aan. Ik snap het, het verhaal is ook goed, maar hoe het gebracht wordt maakt dat het bijna als morele verplichting is om het beste voor PSV te kiezen en niet voor je zelf of je eigen gezin.
Er wordt ook gezegd dat ze niet wéér op de knieën willen volgend jaar. Maar volgens mij hebben ze dat dit jaar ook niet gedaan. De compensatie die geboden wordt van bijvoorbeeld 15% in ticketwaarde voor de gemiste wedstrijden, is al een offer van 50% van waar je eigenlijk voor betaald hebt, maar dat werd gebracht alsof dat een egoïstische keuze zou zijn. Ze hoeven wat mij betreft ook niet op de knieën, begrijp me goed, ik ben supporter, en als het met de club slecht gaat en je kunt helpen doe je dat, maar verwoord het dan ook niet zo.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Je bent gewoon, nog steeds, niks minder dan wie dan ook. Met gratis geld strooien maakt je echt geen grotere of betere supporter.
Laat los dat gevoel.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Mag je als PSV - fan, in een tijd waarin de Nederlandse politiek DE drama-queen van Europa (Air France - KLM) weer vele miljarden toe moet stoppen en toeziet dat hun bestuursvoorzitter gewoon weer een dikke bonus opstrijkt niet verwachten dat de staat hetzelfde doet met betaald voetbalclubs? BVO's hebben wat mij betreft zeker zo'n belangrijke sociale functie als veel van dit soort gesubsidieerde k bedrijven en zouden van de ondergang gered moeten worden. Dat PSV vervolgens de fans moet smeken om bij te lappen heeft alles te maken met het feit dat men in het verleden zwaar boven haar stand heeft geleefd en dat de politiek de sector gewoon links lijkt te gaan laten liggen. Ik snap er niets van dat al die whizzkids die BVO's besturen niet meer vocaal naar buiten treden hierover. Ja wij fans hebben in het verleden enorm geprofiteerd van alle successen van PSV maar daar hebben velen ook altijd keurig voor betaald. Mensen die kiezen voor 50/ 50 zijn nog steeds bereid PSV te steunen mocht het onverhoopt een seizoen worden zonder publiek.
+1/-2

2 maanden geleden
Ik vind het echt een flauwekulverhaal. Natuurlijk zijn er scenario's te bedenken waarbij PSV risico loopt maar de supporters met een seizoenskaart lopen nog veel meer risico.

We kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat er dit kalenderjaar geen wedstrijden met publiek meer gespeeld kunnen/mogen worden.
9 wedstrijden mis je dus sowieso. -9

Heel misschien kunnen er vanaf 2021 weer supporters bij de wedstrijden aanwezig zijn.
Misschien pakt PSV dan nog een ronde euro league en een ronde beker mee, dan heb je 2 wedstrijden gratis. +2

Stel we worden kampioen dan spelen we komend seizoen voorronde CL. +1
Stel we winnen die voorronde dan spelen we 3 thusiwedstrijden in de poulefase. +3
Met een beetje geluk worden we 2e of 3e en pakken we dus nog een rondje europees mee. +1
Als ze dan ook nog 2 rondes in de beker overleven en thuis spelen heb je de 9 gemiste wedstrijden van het eerste seizoen terugverdiend.

In bovenstaand scenario ga ik uit van de meest gunstige omstandigheden, zowel voor het bezoeken van wedstrijden als voor het verloop daarvan. Het risico wat PSV hier loopt is minimaal.

Kijken we naar de resultaten van de laatste jaren dan is het waarschijnlijker dat de prestaties van PSV iets minder zijn dan geschetst, en misschien kunnen we in 2021 nog wel helemaal niet naar wedstrijden gaan kijken.
Mijn conclusie is dat PSV alleen risico loopt wanneer PSV extreem goed presteert, en in alle andere gevallen ligt al het risico bij de supporter.
+8/-1

 
2 maanden geleden
Dan heb je het over de all-in kaart. Een optie waarover gedaan wordt alsof je het niet 100% met PSV voor hebt. En dat stuit een beetje. Zelfde wat Roelson al aangeeft bij de compensatie regeling. Je mist 30% van de wedstrijden en krijgt daar 15% geld voor terug. En toch lijk je geen echte supporter als je voor die optie kiest.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het verhaal van Commercieel directeur Frans Janssen maakt weer duidelijk dat het voor PSV eigenlijk zeer belangrijk is dat ze zo snel mogelijk weer open kunnen gaan.
In het begin van de lockdown was het nog niet duidelijk hoe schadelijk het virus was en was ik het met de zware maatregelen wel eens. Maar uit de cijfers van het RIVM en andere landen is nu veel meer bekend. Onder de 50 gaat bijna niemand dood aan de corona, vanaf 75 jaar is het zeer gevaarlijk.
Ik vind dat tot 30 jaar we de jongeren weer vrij moeten laten, en ze weer op de terassen moeten kunnen zitten. Juist die groep moet later het jaar als bescherming kunnen dienen tegen de oudere onder ons.
Ik zou beginnen met het stadion deels te vullen met kinderen en jeugd onder de 30 jaar. Dan kan PSV de financiele dip ook beperken.
+3/-6

 
2 maanden geleden
Zo werkt dat dus niet hè wanneer iedereen zou verlengen... Stoeltjes kun je immers niet dubbel verkopen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ik weet dat PSV momenteel nadenkt over de mogelijkheid om kinderen tot 12 jaar toe te kunnen laten. Ik ken in ieder geval wel twee capo's van 9 jaar die er zin in hebben!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik wens ze veel plezier in het stadion !
+1/-1

2 maanden geleden
Prima opties vind ik. Als je krap zit, maar toch je plek niet wilt kwijtraken, fifty-fifty. Als er niet gespeeld wordt, betaal je maar 25%, dat is € 72,50 voor de goedkoopste plekken.
En anders is de all-in een goede optie. Die zal ik zelf nemen. gezien het aantal wedstrijden dat er waarschijnlijk gespeeld zal gaan worden, lever je hier wel e.e.a. in, maar steun je de club toch. En als dank heb je dan 1-2 seizoenen extra wedstrijden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Exact mijn gedachte! 2 jaar wordt voorkomen als bijvoorbeeld de laatste paar wedstrijden met publiek worden gespeeld. Dat zou dan ook nog kunnen, maar goed ik budgetteer de SCC al 30 jaar, dus nu ook weer!
+1/-0

2 maanden geleden
Wat ik niet goed begrepen heb waarom Rutte en het RIVM in maart hebben besloten dat we tot september niet meer mogen voetballen.
Dit was een overhaaste en paniekerige beslissing.

Nu Corona snel minder wordt gaan landen om ons heen de competitie afmaken.
Hierdoor lopen we inkomsten mis en een trainingsachterstand op buitenlandse ploegen.
Kortom paniekvoetbal, hetgeen we niet meer kunnen terugdraaien.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Feitelijk onjuist, Rutte heeft dit 21 april pas medegedeeld. Voetbal zonder publiek geldt als evenement in Nederland en die zijn tot 1 september verboden. In Duitsland bijv. geldt het niet als evenement.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het verbieden van evenementen tot 1 september... hebben Rutte en het RIVM ingesteld in april - toen Corona hier op haar hoogtepunt was.
Gelukkig is Corona nu een stuk minder waarbij we inmiddels weten dat de kans op besmetting buiten heel klein is. Nu zie je dat veel buiten-activiteiten weer mogen... de 1,5 meter eis is voor buiten eigenlijk niet meer nodig.
Ook in het buitenland zien we dat alles opengaat. Verwacht dat we in juli / augustus weer wedstrijden kunnen voetballen - is het niet hier dan is het in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Engeland.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Wellicht verstandig om te stoppen met die verwachtingen. Al drie maanden plaats je hier verwachtingen en vooralsnog zit je er iedere keer volledig naast
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ricardo, hoe zo er naast? U bent niet eerlijk.
Wat ik 1,5 maand geleden voorspeld heb komt precies zo uit... namelijk dat Corona in juli een heel eind voorbij is en dat buiten de kans op besmetting vrijwel nihil is.
De heer Jaap van Dissel van het RIVM heeft dit nu bevestigd - dit houdt in dat PSV dadelijk weer wedstrijden kan spelen.
Omdat het PSV stadion een overkapte ruimte is verbonden met het buitenlucht - is publiek op de tribune mogelijk. Binnen is de 1,5 meter nog steeds belangrijk, met voldoende ventilatie zodat er frisse buitenlucht binnenkomt.
+1/-1


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal