Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernie Brandts: 'Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV'

1 juni 2020 12:57 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Ernie Brandts: "Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV"; image source: Pro Shots

Ernie Brandts claimt de ontdekker van Ronaldo te zijn. Dat geeft hij aan tegenover Voetbal International. "Piet de Visser eist altijd de credits en de aandacht op, maar waarom heeft hij hem toen dan niet bij een club aangeboden? In 1993 was ik een maand in Brazilië en heb ik Ronaldo veel zien trainen en spelen", aldus Brandts. "Ik mocht overal bij zijn en wist niet wat ik zag. Ronaldo was fysiek zó sterk, agressief, hij had een waanzinnige versnelling, een hard schot en scorend vermogen. Hij was van een andere planeet."

De toenmalig assistent-trainer van PSV gaat verder: "Ik twijfelde direct aan zijn leeftijd. Zó goed met zestien jaar, dat kon niet. Ik vond Romário wat beter in de kleine ruimte, maar Ronaldo was minder lui. Ik bracht een rapport uit, gaf hem op alle onderdelen een dikke 9 en zei tegen PSV dat ze hem moesten halen. Hij kostte toen vier miljoen gulden, maar PSV deed het niet. Ik heb honderd spelers gezien en tien potentiële toppers aangedragen. Onder wie ook Rivaldo en Roberto Carlos."

Volgens Brandts heeft PSV echter veel te lang gewacht met het aantrekken van de Braziliaan. "Pas tien maanden nadat ik Ronaldo had gezien, zei Kees Ploegsma junior tegen zijn vader, die lang manager was geweest: Papa, die Ronaldo waar Ernie het over had, die zit bij de WK-selectie van Brazilië. Pas toen heeft PSV verder actie ondernomen en hebben ze veertien miljoen gulden voor hem betaald. Tien miljoen te veel dus", zo geeft hij aan.

Meer op Voetbal International


Tags

ronaldo brandts ernie gulden ontdekt aangedragen braziliaan carlos credits eist lui ondernomen ontdekker papa planeet ploegsma potentiele rapport rivaldo romario scorend versnelling visser waanzinnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Dat ze maar weer een nieuwe ontdekken! Zou mooi zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Beste speler van het jaar: Brazilië 1993
Topscorer Zuid-Amerika 31 doelpunten (Cruzeiro)
Zuid-Amerikaans speler van het jaar 1993
Topscorer Brazilië: 1993 (Cruzeiro)

zo kwam Ronaldo binnen bij PSV,de grootste voetballer ooit,in de historie van het nederlandse voetbal die op de eredivisie velden heeft rondgelopen.
kwam als wereldkampioen in 1994 binnen.

Nederlands topscorer: 1995 (PSV)
in hetzelfde jaar,dat hij bij PSV voor een recordbedrag naar Barcelona vertrok ,werd hij wereldvoetballer van het jaar,evenals in 1997 en 2002.

Europees voetballer van het jaar: 1997 en 2002

in spanje werd hij,Beste speler van Spanje: 1997, 2003 en 2004.
Europees topscorer: 1996 (Barcelona).Topscorer Primera División: 1996 (Barcelona), 2003 (Real Madrid)

in italie,Italiaans topscorer: 1997 (Internazionale)

Beste speler van de FIFA World Cup 1998

topscorer aller tijden op het wereldkampioenschap voetbal

3 WK finales, 2 keer wereldkampioen.

Golden Ball: beste spits van het moment: 2006
Career cup: beste voetbalcarrière: 2010

FIFA World Cup: 2002 (8 doelpunten)topscorer

niet normaal,wat een indrukwekkende statistiek van een van de succesvolste voetballers aller tijden.

PSV hoort bij deze historie,de mooiste en beste en allergrootste club van Nederland,met Romario en Ronaldo 2 wereldkampioenen,samen goed voor 3 wereldtitels.Groter kan niet.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Klein nuancering is dat hij als wereldkampioen geen minuut had gespeeld op dat WK. :)
+2/-2

5 maanden geleden
Piet de Visser is de meest overschatte scout allertijden in NL. Nooit worden z'n mislukkingen naar voren gehaald(wie was Claudio?), en zoals Ernie Brandts al laat zien, je moest wel blind zijn om in Ronaldo destijds niet n wereldtopper te zien.
+3/-1

 
5 maanden geleden
@Pvh25, Ik wou net een stukje gaan typen dat bij Piet de Visser het steeds over Gomes en Alex gaat, maar dat volgens mij wel 20 spelers op zijn advies een flink contract van 5 jaar bij PSV kregen die nauwelijks iets aan PSV hebben toegevoegd. Je was me voor.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Nee PVH de meest overschatte scouts zitten hier op het forum. Mensen die Sam Lammers en Boscagli als vulling zien, hebben er absoluut geen kaas van gegeten. Ik heb in die tijd van Romario en Ronaldo zoveel PSV supporters horen zeggen, die hebben in Barcelona niks te zoeken.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Laten we hopen dat Lammers het gaat redden. Hij moet(!) dan dit jaar een sprong naar voren gaan maken. Als een speler op deze leeftijd die sprong niet kan maken, zal hij de top niet gaan halen. Dus hij kan aan de bak.
+1/-0

5 maanden geleden
Behoort tot de beste voetballers ooit, buiten categorie.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik droom er ‘s nachts van en dan zit ik straks weer naar Sam, Jorrit, Pablo en noem maar op te kijken. Those were the days Por.
+3/-1

 
5 maanden geleden
En vergeet onze vriend Baumi niet...
+1/-1

 
5 maanden geleden
Precies wat ik dacht. Wat waren dat tijden. Wat een spelers heeft PSV gehad in het verleden. En straks weer terug naar de hedendaagse realiteit. Rosario, Hendrix, Boscagli, bah wat een armoede vandaag de dag.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Helaas heeft het grote geld de Nederlandse competitie links laten liggen en moeten wij het doen met de kruimels die niet al op hun zestiende naar de grote competities zijn vertrokken. Toch heeft onze concurrent de afgelopen jaren aangetoond dat het voor een Nederlandse club mogelijk is om ook in Europa iets te bereiken. Natuurlijk je moet wat geluk hebben met de loting en het is fijn als grote teams wat minder in vorm zijn. Wij zijn altijd in staat geweest om goede spelers naar Eindhoven te halen. Kijk enkele jaren terug, een elftal met Guardado, Wijnaldum, Depay, Moreno, v Ginkel, Arias. Helaas hebben we er de laatste jaren voor gekozen om de club door onervaren mensen te laten leiden en dit heeft een hele grote impact gehad op spel en het aankoopbeleid. Met Schmidt hebben we in ieder geval weer iemand op het veld staan die de klappen van de zweep kent. Hopelijk heeft John inmiddels genoeg ervaring om de prestaties van Brands te evenaren. Al zal veel ook afhangen van de beschikbare zak geld. In 2005 hadden wij met de CL moeten staan en die kans komt echt wel weer een keer.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ach wordt weer hetzelfde verhaal, heb in de tijd van Brands @Toni the Tiger wat af horen geven op Brands, en dat hij 7.5 ton zou verdienen. En met hem hier de helft van het forum, vergane glorie roemt het makkelijkst.
+3/-0

5 maanden geleden
Wat een komkommernieuws zeg. Wat zal het mij interesseren wie wat heeft ontdekt. Ik kijk liever naar de eerstvolgende topaankoop, mocht die ooit nog komen.
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.980 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

baumgartl boskamp cocufan corona derksen eindhovian eredivisie gotze hendrix ihattaren liverpool makkelie malen mauro nederland nicosia nijhuis nikiforov omonia paok rafa rosario sangare schmidt shevchenko skipper teze var vhtlsaw zahavi