Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gesprekken over BeNeLiga worden weer hervat'

13 juni 2020 09:31 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Gesprekken over BeNeLiga worden weer hervat"; image source: Pro Shots

De gesprekken over de mogelijke komst van de BeNeLiga zullen komende weken weer worden hervat. Dat meldt de NOS, dat een werkdocument in handen heeft gekregen. Het streven van de nieuwe competitie wordt om te groeien naar de zesde plek op de UEFA coëfficiëntenlijst. België en Nederland bezetten nu respectievelijk de achtste en negende plaats, maar staan op grote achterstand van Rusland en Portugal. In het werkdocument wordt geschat dat er in totaal zeven Europese tickets zullen komen. België en Nederland hebben er momenteel beiden vijf.

Onderzoekers van Deloitte gaan er vanuit dat er een collectieve omzetstijging zal komen van 35 procent. Dit is afkomstig van tv-rechtenhouders en sponsors die vooralsnog niet geïnteresseerd zijn in Nederland en België. Alle clubs zullen zowel financieel als sportief mee profiteren. Topclubs spelen tot vijf keer meer topwedstrijden in de nieuwe competities. De vele topwedstrijden zullen voor volle stadions, internationale aandacht en meer uitdagingen voor talentvolle spelers zorgen.

Ook de 'kleinere' clubs kunnen profiteren van de BeNeLiga. Er wordt daarbij gedacht aan meerdere professionele competities waarin clubs het zullen opnemen tegen gelijkwaardige tegenstanders. Onder de BeNeLiga moeten enkele puur nationale competities komen waarin meer clubs kans maken op een titel.

Volgende week donderdag zullen alle profclubs in Nederland door de KNVB bijgepraat worden over het proces komende periode.

Meer op NOS.nl


Tags

beneliga nederland belgie werkdocument coefficientenlijst deloitte knvb nos omzetstijging onderzoekers portugal rechtenhouders rusland sponsors titel uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
De details zullen nog best lastig worden, maar het lijkt me mooi. PSV-Brugge, PSV-Anderlecht zijn heerlijke wedstrijden. Beter dan een potje excelsior. Belgen zijn doorgaans ook gewoon sympathiek volk
+5/-1

 
4 maanden geleden
Kan dat alleen maar beamen.
+1/-0

4 maanden geleden
Qua competitie lijkt me dit inderdaad een vooruitgang. Meer leuke competitiewedstrijden. Plus wij hebben het voordeel dat Eindhoven vlakbij de Belgische grens is, dus zijn die uitwedstrijden ook niet te ver. Qua Europees betekent dit wel dat het voor PSV moeilijker wordt om CL of EL voetbal te behalen.
+6/-1

 
4 maanden geleden
Ik ga ervan uit dat de Beneliga dan 5 Europese plekken krijgt. Terwijl Nederland en België er nu samen 10 hebben. Maar weet niet hoe de verdeling wordt als ze samen gaan.
+1/-0

4 maanden geleden
Zie er eigenlijk weinig nadelen in, en je verliest nu ieder jaar wat meer aansluiting bij de subtop, de top is al jarenlang uit zicht. Het is dit, of genoegen nemen met de status van voetbaldwerg op internationaal niveau. Niveau wordt ook aardig opgekrikt wanneer de onderste 8 clubs iets anders gaan doen.
+6/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Niet doen , niet de Mickey- en Minnie Mouse competitie samenvoegen . Kan nooit iets worden. Dan blijven we op een laag niveau presteren en worden we helemaal niet meer serieus genomen in Europa. Italië , Duitsland , Portugal Frankrijk en Spanje maken nu de dienst uit. Zal mij verbazen als Ajax hiermee akkoord gaat.
+3/-5

 
4 maanden geleden
Is het niet bij je opgekomen dat als we nu op een laag niveau presteren en niks veranderen, we... nog steeds op een laag niveau presteren?
En ja, een pot als PSV - VVV is natuurlijk van een veel hoger niveau dan PSV - Anderlecht
+6/-1

 
4 maanden geleden
Harry van Raaij had destijds in 2000 een beter idee . De topclubs uit onder andere Nederland, België, Portugal en Schotland . Daar kun je mee thuiskomen . Nederland en België hebben hetzelfde niveau , daar gaat niemand beter van worden . Maar er zullen best liefhebbers voor zijn. Maar ik zie het niet gebeuren.
+2/-1

 
4 maanden geleden
De belangen worden dan wel groter en het niveau gaat dan vanzelf hoger.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Juist omdat de competities min of meer gelijkwaardig zijn gaat dit werken. Beide competities bestaan voor de helft uit clubs die niet meekunnen met de betere helft, en waarvan het enige succes is als ze nu niet degraderen. Zij hebben dan straks onderling ook een gelijkwaardiger competitie, en een club als Groningen (ik noem maar wat) kan ook eens kampioen worden als alles een jaartje meezit. Dat het niveau stijgt als je van beide competities de beste clubs samenvoegt lijkt me logisch.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Je geeft het zelf ook aan beste ReserveBelg .. Juist omdat de competities min of meer gelijkwaardig zijn.. Daarom zou ik liever zien dat we aan het niveau kunnen tippen van de top in Europa en dus sterkere tegenstanders dan pas ga je ook beter presteren.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ze zijn nu gelijkwaardig, maar je begrijpt toch zeker wel als van die 38 clubs de "slechtste" 20 wegvallen dat dan het gemiddelde niveau van de competitie met sprongen omhoog gaat?
+1/-0

4 maanden geleden
Ik ben al jaren positief over dit idee. Harrie van Raay heeft het ruim 20 jaar geleden al voorgesteld. Met alle respect maar Excelsior, Emmen en Fortuna uit vind ik toch echt minder interessant dan Anderlecht, Brugge, Standard, Gent en KRC Genk. Ik denk dat de tegenstand ook zwaarder word, dus spelers zullen vaker op een hoog nivo moeten presteren en vaker 100% scherp moeten zijn omdat ze meer op de proef zullen worden gesteld. We zullen de concurrentie met de grote voetbal landen nooit meer winnen , maar sinds Bosman zijn we afgegleden naar nivo Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Hoop dat het wat kan worden maar de tegenstand zal groot zijn bij het merendeel van de clubs vermoed ik.
+7/-0

 
4 maanden geleden
Tegen de Nederlandse namen die je noemt hebben we het de laatste 18m moeilijk zat uit :-)
+3/-1

 
4 maanden geleden
wij hebben het de laatste 18 maanden tegen iedere Nederlandse club moeilijk gehad.
Ik spreek ook niet alleen als psv supporter, maar als voorstander van het idee omdat ik denk dat onze hele competitie (en zeker de bovenste 5, 6 clubs) hiermee gebaat zouden zijn
+2/-0

 
4 maanden geleden
En ondanks dat we het in de 2e seizoenshelft vorig tegen iedereen moeilijk hadden, zijn we toch nog op 83 punten geeindigd. Dat geeft het manco aan van de relatieve zwakte
Ik zie liever dat PSV meer wedstrijden op niveau speelt (en ja, die kun je dan verliezen) dan tegen VVV/Emmen/Fortuna/RKC. Ook was het afgelopen jaren bij een thuiswedstijd in de eredivisie (op de topwedstrijden na dan) niet de vraag of je ging winnen, maar met hoeveel. Dat is tegen Standard of Brugge echt niet zomaar het geval.

Ik zou ook als kijker eerder nog even de wedstrijd Brugge-Feyenoord meepikken dan PEC-Feyenoord.

Overigens dacht van Raaij meen ik destijds aan een Atlantic League, met ook de topclubs uit de Scandinavische landen. Dat zou me dan minder aanspreken, maar de stap nu met België lijkt me prima.
+1/-0

4 maanden geleden
Helemaal voor, mag van mij nog wel verder uitgebreid worden naar een Europese competitie, waar ook landen als Schotland, Denemarken en Noorwegen aan kunnen sluiten. De enige manier om met de PL en la Liga te kunnen concurreren is door samen te werken. Of er moeten regels gaan komen die de budgetten gaan regulieren, zodat er een gelijkwaardig speelveld wordt gecreëerd.
+1/-1

4 maanden geleden
Ruim twintig jaar terug was het wel een goed idee maar werd Harry van Raay erom weggehoond. Inmiddels slaat het nergens meer op, maar er zijn altijd handige commerciéle jongens die gouden bergen beloven. Wat moeten we met AZ- Excelsior Moeskroen of met PSV-Eupen of Charleroi-PSV? Je raakt alleen maar UEFA tickets kwijt en niemand die er wat mee op schiet. Noch in ons land, noch in Belgie.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Dat laatste snijdt maar weinig hout omdat zowel Eupen als Moeskroen de Beneliga waarschijnlijk nooit gaan halen. En indien wel dan vind ik een België-Nederland tintje nog altijd een leuke toevoeging t.o.v. een ouderwetse AZ - FC Emmen. Grote voordeel dat het qua afstand en taal allemaal goed te doen is. Wel met je eens dat 20 jaar geleden de tijd er nog beter voor was. In het huidige Europese geweld is dit misschien al beetje mosterd na de maaltijd. Maargoed. Beter laat dan nooit zou ik zeggen
+3/-1

 
4 maanden geleden
Waar komen die 7 europese tickets vandaan? Gaan we dan in de Top5 komen, of gaan we elk jaar een Europees toernooi winnen? Denken ze echt dat we dan structureel tegen Italië en Frankrijk op kunnen boksen?
Die 35% is daar véél te weinig voor. Je ziet nu met Rodriguez hoe groot het gat in financiële middelen is. De recente succesverhalen van PSV en Ajax komen door samenwerkingen, jeugd en binnenlandse aankopen. Je kan spelers misschien iets langer houden, maar dat zal in de praktijk zwaar tegenvallen.
Ook met 7 plaatsen hebben we minder dan de 10 nu.
+2/-1

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.988 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

almelo antognoni baumgartl boer boscagli bruma crockett dumfries emmen eredivisie gakpo heracles ihattaren jong lindsaywilson madueke malen mauro mvogo piroe romero rosario sadilek sangare schmidt sir teze tinus viergever zahavi