Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: Maximale flexibiliteit in speelkalender, zondag 20:00 uur geen vast tijdstip

26 juni 2020 13:33 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: Maximale flexibiliteit in speelkalender, zondag 20:00 uur geen vast tijdstip; image source: Pro Shots

Via een nieuwsbericht op de officiële website geeft de KNVB aan dat het vrijdag de speeldagenkalender voor komend seizoen af heeft kunnen ronden na gesprekken met alle betrokkenen. Daarbij wordt ruimte gehouden voor het verplaatsen van wedstrijden indien een tweede coronagolf uitbreekt. In de tweede helft van juli moet het definitieve speelschema bekend worden gemaakt.

De voetbalbond heeft ruimte gecreëerd dat clubs kunnen uitwijken naar een andere regio op moment als er ergens regionale beperkingen zijn vanwege het coronavirus. Daarbij zal er vooral op zaterdag en zondag worden gespeeld. Op verzoek van de clubs zal er op zaterdag om 18:45 uur, 20:00 uur en 21:00 uur worden afgetrapt en zal ook 16:30 uur wellicht een optie worden.

Zondag 20:00 uur zal geen vast tijdstip worden om te spelen. Vooralsnog staan er voor dat tijdstip geen wedstrijden gepland. Dit kan veranderen indien een club die actief is in de Europa League hier alsnog om vraagt. Komend seizoen zullen er vier midweekse speelrondes zijn en de play-offs zullen bestaan uit enkele wedstrijden.

Clubs mogen bovendien aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuiswedstrijden. Deze wedstrijden zullen dan, net zoals de derby's en de wedstrijden die afgelopen seizoen niet konden worden gespeeld, zo veel mogelijk later in het competitieprogramma worden geplaatst. Om sportieve redenen wil de KNVB wel dat elke club minstens 14 of 15 tegenstanders heeft getroffen aan het einde van de eerste seizoenshelft.

Meer op KNVB.nl


Tags

knvb flexibiliteit speelkalender beperkingen competitieprogramma coronagolf coronavirus derby midweekse nieuwsbericht regionale speelschema uitbreekt uitwijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
"Zondag 20:00 uur zal geen vast tijdstip worden om te spelen". klinkt goed
+1/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel