Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporterscollectief Nederland: 'Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag'

Foto: Pro Shots

Supporterscollectief Nederland: "Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag"; image source: Pro Shots

Waar de KNVB bij de bekendmaking van het concept programma aangeeft dat er onder meer overleg is geweest met Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van supportersverenigingen in Nederland, geven zij juist in een verklaring aan zeer teleurgesteld te zijn in de voetbalbond. Reden hiervoor zijn de wedstrijden die op zaterdagmiddag om 16:30 uur gespeeld gaan worden. "Wij hebben ervoor gepleit de animo voor dit tijdstip eerst goed te onderzoeken. Dat is niet gebeurd", aldus voorzitter Matthijs Keuning. "De KNVB heeft wel nog expliciet aan clubs gevraagd hoe ze over deze tijd denken, waarop een ruime meerderheid akkoord gaf. De nieuwe tijd gaat ten koste van de tweede wedstrijd op het populaire tijdstip van zaterdagavond 20:00 uur."

Keuning vindt het ongepast dat clubs dit tijdstip hebben doorgevoerd zonder in veel gevallen overleg te hebben met de eigen achterban. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten", zo geeft hij aan. "Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten. Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering."

Meer op Supporterscollectief Nederland


Tags

nederland supporterscollectief keuning knvb seizoenkaart animo corona expliciet onzekerheid samenwerkingsverband supportersverenigingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Fraaie actie dit...
+1/-1

3 weken geleden
Da's mooi kut.
+1/-1

3 weken geleden
Vreemd dat de supporters wel gevraagd wordt wat ze van zondag 20.00 vinden, maar de zaterdagmiddag wordt nu zo maar doorgevoerd.
+3/-1

3 weken geleden
Het argument “zelf sporten” lijkt mij sterk vanuit de Randstad gedacht aangezien er in Zuid op zaterdag voor zover ik weet weinig/geen amateurvoetbal (senioren) is. Dat is juist op zondag. Om deze reden juich ik het toe.
+3/-0

 
3 weken geleden
Brabant en Limburg zijn de enige provincies waarbij amper op zaterdag wordt gespeeld bij de senioren. Al geldt dat natuurlijk niet voor de jeugd en heeft PSV seizoenkaarthouders in het hele land.
+1/-0

 
3 weken geleden
Je weet dat er nog meer sporten bestaan dan voetbal?
+4/-0

3 weken geleden
Een groot deel van zuid is ook onderdeel van de Bible belt. Waardoor op zondag sporten een grote no go was. Er zijn een aantal zondag clubs in Zeeland zelfs overgestapt naar zaterdag.
+1/-0

3 weken geleden
Bezopen idee om zatermiddag nou ook al in te voeren zodat er nog meer geld verdiend kan worden via TV-gelden. What's next, maandag- en dinsdagavond?
+2/-1

3 weken geleden
De wedstrijden op zaterdag 18.30 uur kan ik nauwelijks halen. 16.30 uur dus niet. Gewoon werken...
+1/-0

3 weken geleden
Alles moet kapot in dit land.
+2/-2

 
3 weken geleden
Waarom zo dramatisch? Het land gaat kapot omdat we in het weekend op zaterdag een paar uur eerder gaan voetballen?
+3/-0

 
3 weken geleden
Omdat we er ook voor kunnen kiezen om weer normaal te gaan doen allemaal.
Ik kan me namelijk niet aan de indruk onttrekken dat deze tijden mede zijn ingegeven door het feit dat er voorlopig nog geen man het stadion in mag. En precies daar ligt het probleem...
+2/-3

3 weken geleden
Zondagavond om 20.00 uur vindt ik persoonlijk een fijne tijd. Ik snap dat dit niet voor iedereen geldt, maar van zaterdagmiddag is voor veel mensen een groter probleem.
+1/-0

3 weken geleden
ik heb er niet zo'n probleem mee. Meestal heb ik wel een feestje op zaterdag, dus nu kan ik op tijd komen
+4/-0

 
3 weken geleden
Snap ook niet echt wat het probleem hiermee zou moeten zijn.
+2/-0

3 weken geleden
Helaas, maar wie had verwacht dat supporters hier iets over te zeggen zouden krijgen? Als er in onzekere tijden seizoenskaarten verlengd moeten worden weten ze ons wel te vinden, of de supporters met een seizoenskaart ook daadwerkelijk naar de wedstrijden kunnen interesseert de clubs geen ene reet, het geld is toch al binnen.
+7/-1

3 weken geleden
Ieder seizoen komt er een tijdslot bij. Over een paar jaar wordt er geen wedstrijd meer tegelijk met een andere gespeeld. Alles voor de kijkcijfers.
+3/-1

 
3 weken geleden
De supporter wordt steeds meer als een consument behandeld door de voetbalwereld. In Engeland lopen volwassen mensen de godganse dag met een voetbalshirtje rond van €140 waarbij dan ook nog even reclame gemaakt wordt voor de shirtsponsor, en elk seizoen een nieuw thuis- en uit-shirtje. Daar worden wedstrijden al op elke dag van de week (en bijna op elk tijdstip) gespeeld teneinde meer tv-gelden op te halen. Moeten we nog niet beginnen wat voor prijzen gevraagd worden om een stadion in te komen. Met de sport voetbal, of voor de liefhebber, heeft het al lang niets meer te maken. Investeerders bepalen, voor het geld en/of status als clubeigenaar, niet voor de sport.
+1/-1

3 weken geleden (gewijzigd)
Mtja , het moet niet gekker worden. We willen niet dat er op zondagavond gespeeld gaat worden. We willen niet dat er op zaterdagmiddag gespeeld gaat worden . Wat willen we eigenlijk wel ? Ik heb een tip , zoek een andere sport , dammen bijvoorbeeld.
+1/-1

 
3 weken geleden
Wat denk je van gewoon zaterdagavond en zondagmiddag zoals het altijd al is?
+4/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
We zitten nu in een uitzonderlijke situatie Ricardo I C . Dat moeten we vooral niet vergeten . Wat mij het meest stoort , ''het is nooit goed '' . Een paar plaatsen verderop bij ons op de tribune zitten drie supporters uit Gladbach . Die zitten er iedere wedstrijd . Die hoor ik nooit klagen , Woensdag avond, donderdagavond , slecht weer , ze kwamen wel eens drijfnat binnen, maar nooit klagen . Ook niet als ze dan ook nog een klere wedstrijd voorgeschoteld krijgen. We hebben altijd wat te klagen , we moeten daar nu eens mee kappen , neem het zoals het is nu. Neem anders een ab. op Fox Sports , kun je er ook nog een vatten.
+1/-1

 
3 weken geleden
Het is alleen niet vanwege corona ingevoerd, dus geen idee waarom dat er toe doet
+2/-0

 
3 weken geleden
Een bijzondere situatie, die gecreëerd wordt door incapabele lui, waarvan je je kunt afvragen wat het nut en de proportionaliteit is...
+1/-1

3 weken geleden
Persoonlijk vind ik het een mooi tijdstip, maar begrijp dat het voor andere lastig kan zijn. Juist nu zouden supporters wensen zwaarder moeten wegen..
+1/-0

3 weken geleden
Tja.. mensen die op zaterdagmiddag moeten werken zullen balen, mensen die op zaterdagavond moeten werken zijn blij.
Vanuit Fox snap ik het ook wel, want die zijn nogal wat inkomsten verloren door het vroegtijdig beeindigen van de competitie. Daarbij... hoe meer geld Fox verdient, hoe meer geld PSV uiteindelijk ontvangt.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat is dus de vicieuze cirkel waar het voetbal in verstrikt is geraakt, geld,geld,geld, de één wil meer dan een ander etcetc. En het moet ergens vandaan komen, uiteindelijk van de supporter die er geen zier mee opschiet qua voetbalbeleving.
+1/-1


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad authentic baumgartl besmettingen bok bommel bottas bruma doan dumfries eredivisie gakpo groningen guti hamilton hendrix ihattaren jdj jong lammers madueke malen mauro obispo paniek ploegsma romero rosario sadilek schmidt