Transparent
Inloggen
Sluiten

Timo Baumgartl: 'Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen'

5 augustus 2020 11:14 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Timo Baumgartl: "Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen"; image source: Pro Shots

Timo Baumgartl kijkt in gesprek met het Eindhovens Dagblad uit naar het nieuwe seizoen. De Duitse verdediger begon een jaar geleden uitstekend in Eindhoven, maar raakte het opeens helemaal kwijt en kwam niet meer in actie. "Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen, maar maak wel de balans op om op een goede manier verder te kunnen. Vorig jaar raakte ik mijn ritme kwijt nadat er om voor mij onbegrijpelijke redenen plotseling gerouleerd moest worden", aldus Baumgartl. "En dat terwijl we net in een hele goede serie zaten en gewoon een fijn begin achter de rug hadden. Niet alleen tegen Sporting, maar ook tegen Ajax hadden we bijvoorbeeld goed gepresteerd. Daarna kwamen er wisselingen en verslechterden de resultaten alleen maar."

Baumgartl gaat verder: "Ik heb ook naar de trainers uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond. We waren zo goed begonnen, ik heb het nooit gesnapt. Binnen spreek ik dit soort dingen gewoon uit, recht in iemands gezicht. Zo zit ik in elkaar. Natuurlijk moet je daarna buiten rustig blijven omdat het teambelang voorop staat. Ook als je het niet eens bent met de beslissingen blijf je met een teamsport bezig en moet je hard blijven trainen. Meer kun je dan niet doen."

Ook met technisch manager John de Jong sprak hij over de situatie. "Ik ben hem dankbaar voor zijn luisterend oor in een moeilijke tijd. Ook andere nieuwe spelers hebben veel aan hem gehad", zo geeft hij aan. "De afgelopen periode heeft de club duidelijk geïnvesteerd in een nieuw plan en grote namen uit het Duitse voetbal aangetrokken. Als je kijkt wie er nu allemaal in de begeleidende staf zitten, dan zie je dat de leiding van PSV keihard heeft gewerkt. Dat kan zich alleen maar uitbetalen als wij er alles aan doen om snel gewend te raken aan de manier van spelen en dat op het veld laten zien."

De verdediger ziet het niet als een voordeel dat PSV nu een Duitse trainer heeft aangetrokken aangezien hij zelf ook uit Duitsland komt. "Zo werkt het niet in topsport. Het is hooguit handig, meer niet", zegt hij daarover. "De trainer moet altijd het beste team samenstellen en het speelt geen rol dat ik in hetzelfde land ben geboren. Deze weken moeten we gewoon keihard werken om fysiek allemaal top te worden, want dat is heel hard nodig bij de plannen die we hebben."


Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl duitsland gerouleerd gesnapt handig iemands jong luisterend onbegrijpelijke roteren samenstellen sporting teambelang teamsport verslechterden wisselingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Kern van waarheid, er kwamen heus wel omstandigheden zoals blessures enz op zeer belangrijke posities, maar alles werd paniekerig door elkaar gehusseld waar je alleen daar waar het nodig was hoefde in te grijpen, niet meer en ook niet minder.
+1/-0

2 maanden geleden
Het blijft nog steeds te zot voor woorden dat een team dat bovenaan stond in de competitie, uitstekend speelde en ook in de Europa League hard op weg was naar overwintering volledig uit elkaar gehaald moest worden omdat er zo nodig gerouleerd moest worden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ja hahaha, maak dat ene Mark van Bommel ff duidelijk...

Enfin dat zal met Schmidt niet gebeuren!
+4/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens. Toch zijn er veel supporters die de wanprestatie van vorig jaar volledig wijten aan een gebrek aan kwaliteit. Ik ben benieuwd wat deze supporters zeggen als over een half jaar blijkt dat een fatsoenlijke trainer wel presteert met deze spelersgroep.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Nou, dat wil ik dan gaarne doen! Ik blijf erbij dat er vorige zomer pure middelmaat is gehaald voor veel te veel geld, deze baumgartl bv..... hele matige verdediger voor 10miljoen... 😩🤔, 10 miljoen!!! Ik zie hem liever vandaag nog vertrekken voor de helft dan morgen... laten we gewoon eerlijk wezen, en dat is mijn persoonlijke mening, uit deze groep halen we niets meer uit....met een andere trainer kan er weliswaar door andere speelwijze beter resultaat gehaald worden dan plek 4.... maar alles gaat en staat (als trainer ook!) met het materiaal wat je hebt en krijgt aangereikt.... ik blijf erbij, en daar mag iedereen mij straks op afrekenen wanneer ik het verkeerd heb, wanneer hier in deze selectie GEEN afstand gedaan word v/d Doan’s, Baumgartl’s, Bruma’s, Boscagli’s, Rosario’s etc etc, is een kampioenschap heel, heel ver te zoeken....En mijnheer Schmidt is geen Tovenaar.... hij werkt naar zijn materiaal....
+2/-3

 
2 maanden geleden
Mag je vinden Riverside, ik denk dat er met deze selectie veel meer te halen is dan er vorig jaar is laten zien. Baumgartl verwacht ik wel wat van, hij begon echt sterk. Ook hoe een Rosario het eerste (half) jaar speelde, dat kan toch niet weg zijn? Je zag met Rodriquez wat een goede LB al kan doen met een team.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Weet jij nog die inspeel pas van Baum? Bij Utrecht uit! Wat de 1-0 uiteindelijk werd... dat zei mij genoeg, hij speelde redelijk tegen de clubs rkc, Heracles etc, toppers of semi toppers is al niet voor hem weggelegd!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Toen was hij slecht en tegen Sporting goed, het is maar wat je wil zien...
+3/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.989 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

antognoni baumgartl boscagli bruma dest dumfries emmen eran feyenoord hag hendrix ihattaren malen moreno mura mvogo rkc romero rosario sadilek schmidt shevchenko sir strootman teze tinus unnerstall viergever wijnaldum zahavi