Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen kan staan'

6 augustus 2020 23:03 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen kan staan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Olivier Boscagli aan te hopen dat hij komende weken een basisplaats kan afdwingen bij PSV. "Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen veertig, vijftig wedstrijden voor hem, de ploeg en de hele club kan staan", aldus Boscagli. "En als team willen we prijzen pakken natuurlijk."

De Fransman erkent dat zijn eerste jaar in Eindhoven niet goed verliep. "Samenvattend was het een moeilijk seizoen voor de hele club, waarin ik uiteindelijk niet zoveel heb gespeeld. Nooit kwam ik echt tot een hele serie basisplaatsen achter elkaar", zo geeft hij aan. "Wel was het pas mijn eerste jaar in het buitenland en nu wil ik meer. Bij voorkeur als centrale verdediger, dat is toch de plek waar ik me het meest prettig voel. Ik denk dat ik in balbezit iets kan creëren, het team opties kan geven en met een lange bal het spel snel kan verplaatsen. Ook onder druk, ja."

Volgens Boscagli komt als verdediger wel op de eerste plaats dat er zekerheid wordt geboden. "Dat is altijd je kerntaak", zegt hij daarover. "Als ik als linksback moet spelen, doe ik dat natuurlijk ook graag. Vorig jaar moest ik het team soms uit de brand helpen door op die plaats het beste te geven. Nu is alles weer open omdat er een nieuwe trainer is. In de eerste wedstrijd speelde ik in het centrum, maar of dat zo blijft is nog afwachten."

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli basisplaatsen brand fransman kerntaak samenvattend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ze willen allemaal overtuigen. Kan een heerlijk seizoen worden.
+1/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
Tussen willen en kunnen zitten groot verschil. Hoe hij ooit gescout is.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Klopt, daar ben ik het mee eens. Leek me vorig seizoen ook enorm te kort te komen en maakte veel overtredingen. Hoort ook niet op lb. Maar wie was er niet slecht afgelopen seizoen? Alleen Malen was top, verder echt helemaal niemand. Brechet was toen ook gen geweldenaar maar deed het na een poosje prima. Boscagli ligt super in de groep en ik wil iedereen onder schmidt wel de mogelijkheid geven zich opnieuw te kunnen laten zien. Vorig seizoen is gewoon een verloren seizoen en van je fouten moet je leren dus ik laat me graag positief verrassen vanaf nu.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dumfries was ook goed. Unerstall, Ihattaren, Gakpo en Viergever ook voldoende. Niet top, wel goed genoeg. Zeker gezien hun (jonge) status en/of mogelijkheden.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vermoed dat hij op de bank beland.
Graag een zeer ervaren LB !
+1/-2

2 maanden geleden
Speelt PSV 2 zoveel wedstrijden? Goede Drive maar vrees dat hij tekort komt
+1/-2

2 maanden geleden
Dat gaat hem Nie worden helaas.
+1/-2

2 maanden geleden
Is technisch gezien een van de betere PSV spelers, maar met Viergever erlangs gaat het niet, samen met Obispo denk ik dat het veel beter is. Ik hoop dat Viergever verkocht wordt, komt zoveel tekort.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
due mist intrinsiek vertrouwen imo
+1/-0

2 maanden geleden
Olivier, ik hoop voor jou dat mijnheer Schmidt geen wedstrijden van vorig jaar terug kijkt waarin jij mee deed.... anders weet ik denk ik jou plek wel.... jong PSV....( kan dat met dispensatie speler?) Of misschien is er een andere oplossing... hopen op een club uit frankrijk....
+1/-1


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antognoni baumgartl brug bruma cent daguardo dest dumfries emmen eran eredivisie feyenoord fox giancarlo godsnaam gokken hag jong knvb mura rkc schmidt shevchenko sir teze tinus veerman vhtlsaw wolfsburg zahavi